Χ. Μελετιές: Ανθίζει αναπτυξιακά η Κοκκινοτριμιθιά

Κοκκινοτριμιθιά
Reading Time: 1 minute

Η Κοινότητα της Κοκκινοτριμιθιάς, ανθίζει αναπτυξιακά σύμφωνα με τον κοινοτάρχη Χριστάκη Μελετιέ.

Η λειτουργία του Nicosia Mall έφερε ήδη έναν άλλο αέρα στην κοινότητα ενώ στα σκαριά βρίσκεται και η ανέγερση του εκπτωτικού χωριού «Neo Plaza» για το οποίο πρόσφατα μάλιστα υπήρξε δημόσια συζήτηση στο κοινοτικό μέγαρο, οπου παρευρέθηκαν οι εκπρόσωποι του έργου.

Ο κ. Μελετιές, μιλώντας στην ιστοσελίδα μας, επεσήμανε ότι η τοπική αρχή είναι υπέρ της ανάπτυξης καθώς θα ελκύσει περισσότερο κόσμο είτε πρόκειται για επισκέπτες είτε για μελλοντικούς κάτοικους στην κοινότητα.

Ήδη αισθανόμαστε ένα πολύ θετικό κλίμα από την λειτουργία του mall στην περιοχή μας καθώς έχουν αυξηθεί και οι επισκέπτες στο χωριό μας, στα μνημεία μας στις εκκλησίες μας.

Δείτε επίσης:  Νέο ωράριο στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Πάφου

Κληθείς να σχολιάσει τα έργα που προγραμματίζονται στην κοινότητα, ο κοινοτάρχης της Κοκκινοτριμιθιάς, επεσήμανε ότι το οδικό δίκτυο και η βελτίωση του, είναι στις προτεραιότητες του κοινοτικού συμβουλίου, ενώ όπως είπε χρειάζεται και η βοήθεια του κράτους σε αρκετές περιπτώσεις καθώς πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο κονδύλι.

Είναι θετικό ωστόσο σύμφωνα με τον ίδιο ότι η Κοκκινοτριμιθιά δεν έχει πρόβλημα αστυφιλίας καθώς όλο και περισσότερα νέα ζευγάρια κτίζουν σπίτια και ενισχύουν τις τοπικές επιχειρήσεις και τη ζωή στην κοινότητα.

Το εκπτωτικό χωριό

Το Neo Plaza-το εκπτωτικό χωριό των 26.000 τμ, τοποθετείται πλησίον της βιομηχανικής περιοχής της Κοκκινοτριμιθιάς με πρόσβαση από τον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Τροόδους.

Δείτε επίσης:  Στήριξη Δήμου Δερύνειας για οικονομική βοήθεια του μικρού Αντώνη

Η πρόσβαση θα επιτυγχάνεται από τον αυτοκινητόδρομο ενώ στα πλάνα είναι να υλοποιηθεί και το πάγιο αίτημα της κοινότητας για δημιουργία κυκλικού κόμβου, για πιο εύκολη επιστροφή των οδηγών στον αυτοκινητόδρομο. Σύμφωνα με τα σχέδια που προτείνονται, θα διαθέτει 50 μονάδες καταστημάτων και 250 χώρους στάθμευσης.

Προβλέπεται επίσης η δημιουργία ενός Ψυχαγωγικού Πάρκου όπου θα προσφέρονται ψυχαγωγικές δραστηριότητες στο χώρο εκδηλώσεων, παιδότοπο, τοπιοτεχνήσεις και 10 χώρους εστίασης για τους επισκέπτες. Επίσης, περίπου 5.000 τμ θα διατεθούν για δημόσιο χώρο πρασίνου.

In the news
Load More