Πλήρως ανακαινισμένος ο νέος δημοτικός κήπος στη Λάρνακα

Reading Time: 1 minute

Από σήμερα Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019, ο Δημοτικός Κήπος Λάρνακας επαναλειτουργεί και είναι στη διάθεση του Κοινού, αφού έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες ανάπλασης του.

Ο νέος Δημοτικός Κήπος, έχει πλήρως ανακαινιστεί και αποτελεί πλέον ένα στολίδι για την πόλη και ένα χώρο διασκέδασης και χαράς ιδιαίτερα για τους μικρούς συνδημότες. Είναι πλήρως εξοπλισμένος με ολοκαίνουργια παιχνίδια τα οποία ανταποκρίνονται πλήρως στις αναγκαίες προδιαγραφές για θέματα ασφάλειας , σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Δείτε επίσης:  Κατακλυσμός Λεμεσού 2019: Δήλωση ενδιαφέροντος για ενοικίαση χώρου

Η ανάπλαση του Δημοτικού Κήπου περιλαμβάνει πεζόδρομους, πλατειακούς χώρους, φωταγώγηση, αστικό εξοπλισμό, πρόσβαση για ΑΜΕΑ, κατασκευή καφετέρια και χώρους υγιεινής. Επίσης, στο χώρο έχουν φυτευτεί από το Τμήμα Κήπων και Πάρκων του Δήμου Λάρνακας πάνω από 150 δέντρα.

Σκοπός του έργου αυτού είναι η αισθητική και η περιβαλλοντική αναβάθμιση του Αστικού Κέντρου, για καλύτερη και ποιο ποιοτική ζωή των κατοίκων της πόλης.

Δείτε επίσης:  Ξεκινά η συντήρηση οδοστρώματος σε βασικές Λεωφόρους

Οι κατασκευαστικές εργασίες ανάπλασης άρχισαν την 2/10/2017 και η ολική δαπάνη ανήλθε στα € 1.060.000.

Η ανάπλαση του Δημοτικού Κήπου Λάρνακας δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» και τα εγκαίνια του θα ανακοινωθούν σε εύθετο χρόνο.

In the news
Load More