31,5 εκ. στους Δήμους και Κοινότητες Λάρνακας – Αμμοχώστου από τη συμφωνία του ΧΥΤΥ Κόσιης

Reading Time: 1 minute

Σε όλους τους Φορείς, δηλαδή τους Δήμους και Κοινότητες των Επαρχιών Λάρνακας και Αμμοχώστου, θα πιστωθούν τα 31,5 εκατομμύρια ευρώ που προέκυψαν από τη Συμπληρωματική Συμφωνία για τη Διαχείριση του ΧΥΤΥ Κόσιης.

Οπως δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Εκμετάλλευσης, Διάθεσης και Αξιοποίησης Οικιακών Αποβλήτων Λάρνακας και Αμμοχώστου, Δήμαρχος Αραδίππου Ευάγγελος Ευαγγελίδης «κατά τη σημερινή συνεδρία του Συμβουλίου αποφασίστηκε όπως τα 31,5 εκατομμύρια ευρώ που προέκυψαν από τη Συμπληρωματική Συμφωνία για την διαχείριση του ΧΥΤΥ Κόσιης, πιστωθούν σε όλους τους Φορείς, δηλαδή τους Δήμους και τις Κοινότητες των δύο Επαρχιών».

Δείτε επίσης:  Πορεία μνήμης για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Εξήγησε ότι «τα 31,5 εκατομμύρια ευρώ που παραχωρήθηκαν από το κράτος στις επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου, επιστράφηκαν μέσα από διαπραγμάτευση και μετά από μεγάλο αγώνα που έγινε τα τελευταία 6 χρόνια».

Ο κ. Ευαγγελίδης σημείωσε ότι «η πίστωση θα γίνει με τη μέθοδο του μέσου όρου των αγορών και για την περίοδο μέχρι τις 31 Νοεμβρίου 2017. Εντός των ημερών θα κοινοποιηθεί η απόφαση του Συμβουλίου σε όλους τους Φορείς για να ενημερωθούν, λαμβάνοντας υπόψιν ότι οι περισσότεροι από αυτούς έχουν πιστωτική σημείωση».

Δείτε επίσης:  Εγκαινιάστηκε το αναβαθμισμένο δίκτυο στην Αγλαντζιά

Ο κ. Ευαγγελίδης εξέφρασε «ευχαριστίες προς την κυβέρνηση για την παραχώρηση των 31,5 εκατομμυρίων ευρώ» και πρόσθεσε πως «οι Δήμοι και οι Κοινότητες θα πρέπει τώρα να αρχίσουν να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους μετά την απόφαση για μείωση των τελών των σκυβάλων από 85 ευρώ το τόνο σε 36 ευρώ».

In the news
Load More