31,5 εκ. στους Δήμους και Κοινότητες Λάρνακας – Αμμοχώστου από τη συμφωνία του ΧΥΤΥ Κόσιης

Σε όλους τους Φορείς, δηλαδή τους Δήμους και Κοινότητες των Επαρχιών Λάρνακας και Αμμοχώστου, θα πιστωθούν τα 31,5 εκατομμύρια ευρώ που προέκυψαν από τη Συμπληρωματική Συμφωνία για τη Διαχείριση του ΧΥΤΥ Κόσιης.

Οπως δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Εκμετάλλευσης, Διάθεσης και Αξιοποίησης Οικιακών Αποβλήτων Λάρνακας και Αμμοχώστου, Δήμαρχος Αραδίππου Ευάγγελος Ευαγγελίδης «κατά τη σημερινή συνεδρία του Συμβουλίου αποφασίστηκε όπως τα 31,5 εκατομμύρια ευρώ που προέκυψαν από τη Συμπληρωματική Συμφωνία για την διαχείριση του ΧΥΤΥ Κόσιης, πιστωθούν σε όλους τους Φορείς, δηλαδή τους Δήμους και τις Κοινότητες των δύο Επαρχιών».

Δείτε επίσης:  Τοποθέτηση ανακλινόμενων καθισμάτων στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Δερύνειας

Εξήγησε ότι «τα 31,5 εκατομμύρια ευρώ που παραχωρήθηκαν από το κράτος στις επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου, επιστράφηκαν μέσα από διαπραγμάτευση και μετά από μεγάλο αγώνα που έγινε τα τελευταία 6 χρόνια».

Ο κ. Ευαγγελίδης σημείωσε ότι «η πίστωση θα γίνει με τη μέθοδο του μέσου όρου των αγορών και για την περίοδο μέχρι τις 31 Νοεμβρίου 2017. Εντός των ημερών θα κοινοποιηθεί η απόφαση του Συμβουλίου σε όλους τους Φορείς για να ενημερωθούν, λαμβάνοντας υπόψιν ότι οι περισσότεροι από αυτούς έχουν πιστωτική σημείωση».

Δείτε επίσης:  H Λεμεσός τα τελευταία 24ωρα μέσα από το φακό ενός Λεμεσιανού φωτογράφου - ΒΙΝΤΕΟ

Ο κ. Ευαγγελίδης εξέφρασε «ευχαριστίες προς την κυβέρνηση για την παραχώρηση των 31,5 εκατομμυρίων ευρώ» και πρόσθεσε πως «οι Δήμοι και οι Κοινότητες θα πρέπει τώρα να αρχίσουν να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους μετά την απόφαση για μείωση των τελών των σκυβάλων από 85 ευρώ το τόνο σε 36 ευρώ».

In the news
post-image Κυπρος

Επεκτείνεται το ωράριο λειτουργίας εξωτερικών ιατρείων της Παιδιατρικής Κλινικής στο Μακάρειο

Επεκτείνεται το ωράριο λειτουργίας των εξωτερικών ιατρείων της Παιδιατρικής Κλινικής στο Μακάρειο Νοσοκομείο. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, στο πλαίσιο της αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών...
post-image Άρθρα - Μελέτες

Τα πρότυπα είναι το κλειδί στην εξέλιξη των έξυπνων πόλεων

Γράφει η Αγγελική Λοΐζου Σε παγκόσμιο επίπεδο ο αστικός πληθυσμός αυξάνεται δραματικά. Υπολογίζεται ότι ποσοστό 54.5% του παγκόσμιου πληθυσμού ζούσε στα αστικά κέντρα το...
Load More