Υποσχόμενος ο Δήμος Αγλαντζιάς μετά την ολοκλήρωση των οδικών έργων

Η Αγλαντζιά είναι ένας από τους πιο αναπτυσσόμενους αστικούς δήμους και τα τελευταία χρόνια έχει αποδείξει περίτρανα πως μπορεί να δώσει πολλά στους δημότες αλλά και στους πολίτες της πρωτεύουσας.

Τα οδικά έργα στις λεωφόρους Αγλαντζιάς, Λάρνακας και Αμμοχώστου έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία και το αποτέλεσμα χαρακτηρίζεται από τους πολίτες πρακτικό και σύγχρονο. Η ανάπτυξη της Αγλαντζιάς όμως δεν σταματά εδώ αφού είναι ο δήμος με τι μεγαλύτερες εγκαταστάσεις όπως είναι βέβαια το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Ινστιτούτο Κύπρου, το κέντρο «Φιλοξένια», το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου, η αστυνομία, ο ναυτικός όμιλος Αγλαντζιάς και άλλοι μεγάλοι οργανισμοί.

Οι εγκαταστάσεις αυτές ωστόσο προσδίδουν το απαιτούμενο κύρος και ύφος στον δήμο Αγλαντζιάς και δίνουν την ώθηση σε επενδυτές να σχεδιάζουν το επόμενο έργο τους στην περιοχή. Ήδη μετά την ολοκλήρωση των οδικών έργων, συμφώνα με τον δήμαρχο Αγλαντζιάς, υπάρχει τεράστια ζήτηση για νέες αναπτύξεις, εμπορικής φύσεως αλλά και για νέες φοιτητικές εστίες αφού όλο και περισσότεροι φοιτητές επιλέγουν το πανεπιστήμιο Κύπρου για τις σπουδές τους από το εξωτερικό αλλά και το εσωτερικό.

Ο Δήμος Αγλαντζιάς ωστόσο δεν κατέχει μόνο τίτλους μεγάλων επενδυτικών εγκαταστάσεων αλλά και τίτλους … πρασίνου! Ο δήμος φημίζεται για τα δυο μεγαλύτερα πάρκα, αυτό της Αθαλάσσας και το πάρκο Ακαδημίας. Στα πάρκα υπάρχει και προστατεύεται το πράσινο, ενώ είναι η πιο όμορφη γωνιά της πρωτεύουσα η οποία δεν είχε την ευλογία να βρέχεται από θάλασσα όμως έχει ένα από τα μεγαλύτερα χαρίσματα της φύσης. Οι πρωτευουσιάνοι καταφεύγουν εκεί για περπάτημα, χαλάρωση και όμορφες βόλτες με τα παιδιά τους ενώ πολύ σύντομα θα μπορούν να χρησιμοποιούν και τον ποδηλατοδρόμο ο οποίος σχεδιάζεται να διασχίζει το πάρκο Αθαλάσσας και να απολαμβάνουν την φύση αλλά και την ασφαλή οδήγηση ποδήλατου.

In the news
post-image Κυπρος

Σε σκυβαλότοπους κατέληξε το 79,5% των αστικών στερεών αποβλήτων το 2017

Από τους 521 χιλιάδες τόνους αστικών στερεών αποβλήτων που έτυχαν διαχείρισης το 2017, το 79,5% κατέληξε σε χώρους απόρριψης, δηλαδή, σκυβαλότοπους, σύμφωνα με τη...
post-image Κυπρος

Πράσινο φως από Υπουργικό για πρόσθετα επιδόματα προς εθνοφρουρούς

Μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος κα Κλέλια Βασιλείου δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα πρόσθετα επιδόματα...
Load More