Φάκελος βανδαλισμοί: 5 χιλιάδες πρόστιμο προτείνει ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Παναγιώτου

Reading Time: 1 minute

Της Γαβριέλλας Θεοφάνους

Την προσοχή των βουλευτών εφιστά ο δημοτικός Σύμβουλος Λευκωσίας του ΔΗΣΥ, Γιώργος Παναγιώτου, εφόσον σύμφωνα με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, από την αρχή της χρονιάς είχε θέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο Λευκωσίας το θέμα βανδαλισμοί.

Σύμφωνα με τον κ. Παναγιώτου σήμερα απέστειλε επιστολή ως προς την κοινοβουλευτική ομάδα του ΔΗΣΥ ζητώντας το θέμα να συζητηθεί στο κοινοβούλιο εφόσον ο ήδη υφιστάμενος νόμος για την ποινή μιας τέτοιας παρανομίας χρειάζεται, κατά την γνώμη του, ενίσχυση.

Δείτε επίσης:  Οι Δήμοι που έλαβαν κρατική χορηγία πέραν του €1 εκατ. για το 2018

Οι βανδαλισμοί με μπογιές και σπρέι σε τοίχους και ιδιαίτερα σε ξένες περιουσίες είναι κάτι που ανησυχεί τον Δημοτικό Σύμβουλο, ενώ πιστεύει πως η παιδεία δεν είναι το μόνο εφόδιο για να αποφευχθεί ο βανδαλισμός αλλά και η περισσότερη αστυνόμευση των δρόμων και των γειτονιών.

Ωστόσο, η αστυνόμευση δεν είναι λύση όπως εξηγεί αφού είναι αδύνατον να παρακολουθείται η πόλη 24 ώρες το 24ωρο. Έτσι προτείνει μεταξύ άλλων να συμπεριλήφθη στη νομοθεσία ένα εξώδικο πρόστιμο ύψους πέντε χιλιάδων ευρώ σε όποιον συλληφθεί από οποιοδήποτε μέσο (ακόμα και κλειστά κυκλώματα ασφαλείας) να βανδαλίζει με οποιοδήποτε τρόπο ξένες περιουσίες.

Δείτε επίσης:  Η Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων εκφράζει βαθιά θλίψη για τον θάνατο του Δημάρχου Αμμοχώστου

Συμπληρώνοντας ανέφερε ότι σίγουρα δεν είναι αυτό που θα επιλύσει το θέμα στην ολότητα του αλλά πιστεύει ότι θα λειτουργήσει ως αποτρεπτικός παράγοντας σε πολλές περιπτώσεις για τους βανδαλισμούς.

In the news
Load More