Απάντηση Δήμου Πάφου για κατεδάφιση Τ/Κ υποστατικού

Reading Time: 2 minutes

Σε σχέση με σχόλια που είδαν το φως της δημοσιότητας σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης αναφορικά με κατεδάφιση Τ/Κ ιδιοκτησίας υποστατικού στην οδό Βλαδιμήρου Ηρακλέους και προς αποκατάσταση των πραγματικών γεγονότων, ο Δήμος Πάφου αναφέρει ότι, η κατεδάφιση δύο υποστατικών, δηλαδή ενός παλιού καταστήματος και μιας ανώγειας οικοδομής επί της εν λόγω οδού, κρίθηκε απαραίτητη προκειμένου να εξασφαλιστεί εύκολη, επαρκής και ασφαλής πρόσβαση στον υπαίθριο χώρο που περικλείεται από κτίρια της Πλατείας Κέννεντυ, της Λεωφόρου Μακαρίου και της οδού Βλαδ. Ηρακλέους. Στον χώρο αυτό προγραμματίζεται να αναπτυχθούν δραστηριότητες αναψυχής (εστίαση, εκδηλώσεις κλπ) και η πρόσβαση για την αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης είναι εύλογα απαραίτητη.

Ακολουθώντας τη νενομισμένη διαδικασία, προσθέτει ο Δήμος, ζήτησε γραπτώς τη συγκατάθεση του Διευθυντή της Υπηρεσίας Διαχείρισης Τ/Κ Περιουσιών για την κατεδάφιση των δύο αυτών συνεχόμενων-εφαπτόμενων παλιών οικοδομών, δηλαδή του πρώην καταστήματος και της ανώγειας οικοδομής στην οποία διαμένει η εκτοπισμένη Ελένη Κουτσίδου.

Δείτε επίσης:  Τριήμερο αγάπης - Το CoffeeBrands Λατσιών ενισχύει το Πολυδύναμο Λευκωσίας

”Για μεν το πρώην κατάστημα δόθηκε άδεια κατεδάφισης χωρίς όρους, ενώ για την ανώγεια οικοδομή τέθηκε ως όρος η συγκατάθεση της διαμένουσας σε αυτήν. Με αυτά τα δεδομένα, ο Δήμος προχώρησε στις 29 Ιανουαρίου 2019 στην κατεδάφιση του πρώην καταστήματος αλλά όχι και της ανώγειας οικοδομής επειδή η κ. Κουτσίδου δεν παρέσχε την συγκατάθεσή της για συναισθηματικούς λόγους.

Επισημαίνεται ότι στην κ. Κουτσίδου έγινε πρόταση από τον Δήμο όπως μεταστεγαστεί σε Τ/Κ ιδιοκτησίας κατοικία η οποία βρίσκεται στην ίδια οδό και σε απόσταση μόλις 40 μέτρων από την οικία στην οποία διαμένει και την οποία ο Δήμος Πάφου και η Υπηρεσία Διαχείρισης Τ/Κ Περιουσιών ανακαίνισαν πλήρως για το σκοπό αυτόν.

Κατά την κατεδάφιση του πρώην καταστήματος προκλήθηκαν στην ανώγια οικοδομή μικρές ζημιές λόγω του ότι η οικοδομή αυτή είναι δομικά εφαπτόμενη με το παλιό κατάστημα. Οι ισχυρισμοί που διατύπωσε η κ. Κουτσίδου ή/και αποδίδονται σε αυτήν ότι το συνεργείο του Δήμου επιχείρησε να προκαλέσει ζημιές στην οικοδομή με στόχο να πιεστεί να την εγκαταλείψει είναι εντελώς ανυπόστατοι και ενέχουν σκοπιμότητες που ενδεχομένως να συνδέονται με οικονομικά ή/και άλλα συμφέροντα τρίτων στην περιοχή που επηρεάζονται από την προσπάθεια του Δήμου να εξωραΐσει και να αναδείξει χώρους στο εγκαταλελειμμένο για δεκαετίες ιστορικό κέντρο της πόλης προς όφελος των πολιτών.

Δείτε επίσης:  Διαμαρτυρία οργανωμένων συνόλων για την ανέγερση Mall στη Λάρνακα

Σύμφωνα με την πάγια πρακτική που ακολουθεί στις περιπτώσεις κατεδαφίσεων επικίνδυνων οικοδομών, ο Δήμος Πάφου θα αναλάβει την αποκατάσταση οποιονδήποτε ζημιών προκλήθηκαν ακούσια κατά την κατεδάφιση στην οικοδομή στην οποία διαμένει η κ. Κουτσίδου.”

In the news
Load More