Αρχίζει μελέτη σχεδιασμού αντιπλημμυρικών έργων στην Αθηένου

αντιπλημμυρικά έργα

Αρχίζει σύντομα μελέτη σχεδιασμού αντιπλημμυρικών έργων για την προστασία των οικιστικών ζωνών στον Δήμο Αθηένου.

Ο Δήμος αναφέρει ότι «την ερχόμενη Παρασκευή 5 Οκτωβρίου θα υπογραφεί η Σύμβαση για την παροχή υπηρεσιών με στόχο τη μελέτη σχεδιασμού αντιπλημμυρικών έργων για την προστασία των οικιστικών ζωνών του Δήμου Αθηένου, με τον επιτυχόντα προσφοροδότη σχετικού διαγωνισμού, την Κοινοπραξία «Πανίκος Νικολαΐδης & Άλλοι». Το κόστος της σύμβασης ανέρχεται στις 37.800 ευρώ εκτός Φ.Π.Α. και η διάρκεια εκτέλεσης της Σύμβασης θα είναι δέκα μήνες».

Στόχος της Σύμβασης «είναι ο σχεδιασμός των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων πλημμύρας στην οικιστική ζώνη του Δήμου Αθηένου και η ύπαρξη οχετών στην οικιστική περιοχή για συλλογή των όμβριων υδάτων».

Δείτε επίσης:  Medochemie Nicosia Marathon: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Η μελέτη σύμφωνα με το Δήμο Αθηένου «αφορά τη διαχείριση και ασφαλή όδευση των πλημμυρικών ροών που προέρχονται από τα υδατορέματα και τους κύριους οχετούς της οικιστικής περιοχής και τη διαχείριση των όμβριων υδάτων στο δευτερεύων δίκτυο όμβριων υδάτων των δρόμων. Επίσης θα μελετηθεί η πιθανότητα για συλλογή και διοχέτευση των πλημμυρικών νερών χωρίς να εισέρχονται στην οικιστική περιοχή».

Δείτε επίσης:  Ν. Νικολαΐδης: Η λύση στις έντονες βροχοπτώσεις βρίσκεται στα αντιπλημμυρικά έργα που εκκρεμούν

Ο Δήμος Αθηένου «είναι έτοιμος να μελετήσει και να επιλύσει το πρόβλημα το οποίο υφίσταται και ταλαιπωρεί την Αθηένου εδώ και πολλά χρόνια, πάντα με γνώμονα το συμφέρον και την ευημερία των δημοτών του».

Σημειώνεται ότι «όλο το απαιτούμενο ποσό της μελέτης έχει εγκριθεί και κατατεθεί στο ταμείο του Δήμου από το Υπουργείο Εσωτερικών. Ο Δήμαρχος Αθηένου εκφράζει ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Υπουργό Εσωτερικών Κωνσταντίνο Πετρίδη για την κάλυψη όλου του κόστους της μελέτης, όπως άλλωστε είχε υποσχεθεί».

In the news
post-image Κυπρος

Επεκτείνεται το ωράριο λειτουργίας εξωτερικών ιατρείων της Παιδιατρικής Κλινικής στο Μακάρειο

Επεκτείνεται το ωράριο λειτουργίας των εξωτερικών ιατρείων της Παιδιατρικής Κλινικής στο Μακάρειο Νοσοκομείο. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, στο πλαίσιο της αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών...
post-image Άρθρα - Μελέτες

Τα πρότυπα είναι το κλειδί στην εξέλιξη των έξυπνων πόλεων

Γράφει η Αγγελική Λοΐζου Σε παγκόσμιο επίπεδο ο αστικός πληθυσμός αυξάνεται δραματικά. Υπολογίζεται ότι ποσοστό 54.5% του παγκόσμιου πληθυσμού ζούσε στα αστικά κέντρα το...
Load More