€53 εκατ έσοδα σε μια πενταετία από το σύστημα φωτοεπισήμανσης

φωτοεπισήμανσης aftodioikisi

Στις αρχές του 2017 θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την εγκατάσταση και λειτουργία του συστήματος φωτοεπισήμανσης (κάμερες) για τροχαίες παραβάσεις με εκτιμώμενο κόστος €35 εκατομμύρια ευρώ, αναφέρει ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης, προσθέτοντας πως τα έσοδα σε ορίζοντα πενταετίας αποτιμώνται στα €53 εκατ.

Απαντώντας σε γραπτή ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Χαράλαμπου Θεοπέμπτου, ο κ. Δημητριάδης διευκρινίζει ότι ο διαγωνισμός θα προκηρυχθεί εφόσον εξασφαλιστούν οι αναγκαίες εγκρίσεις από το Υπουργείο Οικονομικών.

«Η προκαταρκτική εκτίμηση κόστους ανέρχεται στα €35 εκατομμύρια για τα πέντε χρόνια λειτουργίας του συστήματος», αναφέρει στην απάντησή του ο κ. Δημητριάδης.

Διευκρινίζει δε πως η εκτίμηση κόστους περιλαμβάνει την αρχική προμήθεια και εγκατάσταση του αναγκαίου εξοπλισμού, τη λειτουργία και συντήρηση του συστήματος και την επίδοση των ειδοποιήσεων/εξωδίκων στους παραβάτες.

«Τα εκτιμώμενα έσοδα της Κυπριακής Δημοκρατίας για την πενταετία έχουν υπολογιστεί να ανέλθουν στα €53 εκατομμύρια», καταλήγει.

ΚΥΠΕ/ΑυτοδιοίκησηCY

In the news
post-image Άρθρα - Μελέτες Δημοι

Ευρωπαϊκή ατζέντα για την ένταξη των μεταναστών

Γράφει ο Άντρος Καραγιάννης Η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει με μεγάλη σοβαρότητα το μεταναστευτικό ζήτημα και προσπαθεί με την αξιοποίηση των τοπικών αρχών να προωθήσει...
post-image Κυπρος

Ο Ερντογάν προσπαθεί για δίκαιη λύση του Κυπριακού – Ενισχύεται η οικονομία του ψευδοκράτους

Θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε προσπάθειες για να υπάρξει δίκαιη λύση στην Κύπρο, ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος στις προγραμματικές του δηλώσεις, τις οποίες ανακοίνωσε σήμερα...
Load More