φωτοεπισήμανσης aftodioikisi

€53 εκατ έσοδα σε μια πενταετία από το σύστημα φωτοεπισήμανσης

Home, Επαρχία, Υπουργεία

Στις αρχές του 2017 θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την εγκατάσταση και λειτουργία του συστήματος φωτοεπισήμανσης (κάμερες) για τροχαίες παραβάσεις με εκτιμώμενο κόστος €35 εκατομμύρια ευρώ, αναφέρει ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης, προσθέτοντας πως τα έσοδα σε ορίζοντα πενταετίας αποτιμώνται στα €53 εκατ.

Απαντώντας σε γραπτή ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Χαράλαμπου Θεοπέμπτου, ο κ. Δημητριάδης διευκρινίζει ότι ο διαγωνισμός θα προκηρυχθεί εφόσον εξασφαλιστούν οι αναγκαίες εγκρίσεις από το Υπουργείο Οικονομικών.

«Η προκαταρκτική εκτίμηση κόστους ανέρχεται στα €35 εκατομμύρια για τα πέντε χρόνια λειτουργίας του συστήματος», αναφέρει στην απάντησή του ο κ. Δημητριάδης.

Διευκρινίζει δε πως η εκτίμηση κόστους περιλαμβάνει την αρχική προμήθεια και εγκατάσταση του αναγκαίου εξοπλισμού, τη λειτουργία και συντήρηση του συστήματος και την επίδοση των ειδοποιήσεων/εξωδίκων στους παραβάτες.

«Τα εκτιμώμενα έσοδα της Κυπριακής Δημοκρατίας για την πενταετία έχουν υπολογιστεί να ανέλθουν στα €53 εκατομμύρια», καταλήγει.

ΚΥΠΕ/ΑυτοδιοίκησηCY

About author / Aftodioikisi