Άνοιξαν μετά από 125 χρόνια οι πόρτες του βρετανικού κτιρίου στην Πάφο

βρετανικού κτιρίου στην Πάφου
Reading Time: < 1 minute

Μετά από 125 χρόνια το «Σύμβολο της Βρετανικής Αποικιοκρατίας» όπως αναφέρει μέσα από ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Δήμαρχος Πάφου κ. Φαίδωνος άνοιξε την πόρτα του και για πάντα θα μείνει ανοικτή ως σύμβολο ελευθερίας.

Σύμφωνα με δηλώσεις στην Αυτοδιοίκηση, ο Αντιδήμαρχος Πάφου κ. Χρίστος Μακαρίου ανέφερε ότι πρόκειται για κτίριο που στεγαζόταν μέχρι πρότινος η παλιά αστυνομική διεύθυνση Πάφου και τώρα έχει παραχωρηθεί στο Δήμο Πάφου. «Ο παλιός αστυνομικός σταθμός ανήκει πλέον στον Δήμο μας. Από πολύ παλιά θυμόμαστε τις πόρτες αυτού του κτιρίου κλειστές. Πλέον τώρα το κτίριο ανήκει στο πολίτη».

Δείτε επίσης:  Ο αγώνας για τη δημιουργία του Δήμου Ανατολικής Πάφου συνεχίζεται

Ακόμη δεν έχει αποφασιστεί ποια θα είναι η μελλοντική του χρήση παρόλα αυτά το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου εξετάζει πολλά πιθανά σενάρια. Όπως μας αναφέρει ο κ. Μακαρίου σίγουρα κάποιες παρανομίες που έχουν γίνει για να διευκολυνθεί η αστυνομική διεύθυνση εντός του κτιρίου θα κατεδαφιστούν και θα μείνει το διατηρητέο κτίριο. «Το Δημοτικό Συμβούλιο εξετάζει την μελλοντική χρήση του κτιρίου και του περιβάλλοντα χώρου. Τα καλά νέα είναι ότι πλέον έχει μεταβιβαστεί αυτό το ακίνητο στο Δήμο Πάφου και η αστυνομική διεύθυνση μετακινήθηκε στις καινούργιες εγκαταστάσεις».

In the news
Load More