Άρχισαν οι διαδικασίες για δημιουργία Μουσείου Καρναβαλιού στη Λεμεσό

Μουσείου Καρναβαλιού στη Λεμεσό
Reading Time: 2 minutes

Ο Δήμος Λεμεσού ανακοινώνει ότι έχει προκηρύξει διαγωνισμό για την παροχή υπηρεσιών για όλα τα απαραίτητα βήματα για τη δημιουργία Μουσείου Καρναβαλιού στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το Μουσείο θα δημιουργηθεί και θα φιλοξενηθεί στο υφιστάμενο κτίριο του Πολιτιστικού Κέντρου «Πάνος Σολομωνίδης», στην οδό Πάνου Σολομωνίδη 8.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως το αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η προσφορά υπηρεσιών για :

– Αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του χώρου με στόχο τη φιλοξενία του Μουσείου

– Να δημιουργηθεί επιστημονική ομάδα με στόχο τη μελέτη της Ιστορίας και της εξέλιξης του Καρναβαλιού, τη συλλογή και αξιολόγηση του υλικού που θα φιλοξενηθεί, καθώς και την άριστη προβολή του θεσμού που ονομάζουμε «Το Λεμεσιανό Καρναβάλι».

– Να εξευρεθούν οι πηγές από τις οποίες θα συλλεχθεί το προς έκθεση υλικό.

Δείτε επίσης:  Σίμος Ιωάννου: Την Κυριακή νικητής θα είναι η Αμμόχωστος

– Να συλλεχθούν τα αντικείμενα, κείμενα, ιματισμός και ό,τι άλλο αξιόλογο, μπορεί και πρέπει να εκτεθεί στο Μουσείο, να γίνει καταγραφή τους, να αξιολογηθούν, να φωτογραφηθούν και να αρχειοθετηθούν.

– Να προταθεί το σενάριο του εκθεσιακού χώρου και οι Θεματικές Ενότητες μέσω των οποίων θα παρουσιάζεται η Ιστορία και η εξέλιξη του Καρναβαλιού στη Λεμεσό και να προβάλλονται η ιστορική διαδρομή του Καρναβαλιού, ο τρόπος που η Λεμεσός έχει γιορτάσει και γιορτάζει το Καρναβάλι, ο τρόπος συμμετοχής των διάφορων κοινωνικών στρωμάτων του κόσμου της Λεμεσού διαχρονικά, οι προετοιμασίες των Καρναβαλιστών σε χώρο εργαστηρίου, η κορύφωση και το τελείωμα του Καρναβαλιού, και τα έθιμα τα οποία δυνατόν να υπήρξαν και να έχουν χαθεί μέσα στον χρόνο και στη σύγχρονη μορφή του Καρναβαλιού.

Δείτε επίσης:  Βρετανοί τουρίστες οι νέοι «Πρέσβεις του Τουρισμού της Αγίας Νάπας» για τις 25 επισκέψεις τους

– Να γίνει μελέτη και να προταθούν με λεπτομέρεια οι υποδομές για τη διαμόρφωση του Μουσειακού χώρου, να εκπονηθούν τα κατασκευαστικά σχέδια για την υλοποίηση του Μουσείου, να ετοιμαστούν οι όροι για προκήρυξη προσφορών για την υλοποίηση του έργου, και να αναλάβουν οι μελετητές το συντονισμό και την επίβλεψη των εργασιών όλου του έργου.

-Να εκτεθεί το υλικό που έχει συγκεντρωθεί και να παραδοθεί ολοκληρωμένο το Μουσείο με όλες τις υποδομές και τα εκθέματα, έτοιμο για να δεχθεί τους πρώτους επισκέπτες.

Τέλος, σημειώνεται πως το όλο έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δύο περίπου χρόνια.

In the news
Load More