”Έλα με την τσάπα σου” στα Λατσιά – 50 000 δενδροφυτεύσεις στο λόφο Απαλού

Reading Time: 2 minutes

Η εκδήλωση «Έλα με την τσάπα σου» είναι μια πρωτοβουλία του Δήμου Λατσιών σε συνεργασία με τα «300 000 δέντρα για την Λευκωσία» για την δεντροφύτευση του λόφου του Απαλού στην περιοχή των Λατσιών.

Σύμφωνα με δηλώσεις σε πρωινή εκπομπή του ΡΙΚ ο Δήμαρχος Λατσιών, κ. Χρίστος Πιτταράς, στόχος της εκδήλωσης είναι το φύτεμα 50 000 δέντρων.

Η πρώτη φάση της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί στις 30 Νοεμβρίου 2019 στις 9.30πμ με στόχο δεντροφύτευση 7 000 δέντρων.

Όπως επισημαίνει ο κ. Πιτταράς, μέχρι στιγμής οι εθελοντές έχουν ξεπεράσει τους 1800. «Ευελπιστούμε ότι μέχρι την ημέρα της δεντροφύτευσης ο αριθμός αυτός θα είναι πολύ μεγαλύτερος» σημειώνει. Ενώ προσθέτει ότι «φαίνεται ότι ο κόσμος έχει ευαισθητοποιηθεί στο συγκεκριμένο θέμα και έχουμε πάρα πολλές αιτήσεις από ανθρώπους οι οποίοι θέλουν να παραβρίσκονται την συγκεκριμένη μέρα στην εκδήλωση».

Σε ερώτηση για το ποια είναι η έκταση που θα κάλυψη αυτή η δράση, ο Δήμαρχος Λατσιών επισημαίνει ότι «ο συγκεκριμένος λόφος είναι το κέντρο της Κύπρου» και εξηγεί ότι «όση απόσταση θέλεις να πας από τον λόφο στην Κερύνεια τόση απόσταση θέλεις να πας και στην Λάρνακα». Και διευκρινίζει πως «είναι ένας χώρος γύρο στα 40 – 50 στρέμματα. Έχουμε ζητήσει τον χώρο από το υπουργείο εσωτερικών για να παραχωρηθεί για την δεντροφύτευση και ευελπιστούμε ότι όχι μόνο θα καλύψουμε τα 50.000 δέντρα αλλά στο μέλλον να γεμίσουμε αυτή την γυμνή περιοχή με πράσινο».

Δείτε επίσης:  Απόλυτα επιτυχημένη η εφαρμογή του «Σχέδιου Ευημερίας των Εγκαταλειμμένων ζώων» στο Δ. Αγίας Νάπας

Τα δέντρα που θα χρησιμοποιηθούν στην δεντροφύτευση είναι αυτοφυή δέντρα της Κύπρου. Ο κ. Πιτταράς εξηγεί ότι «Έχουμε μιλήσει με το τμήμα δασών και μας έχει προτείνει κάποια δέντρα όπως είναι η χαρουπιά, η αγριελιά, η σχοινιά κλπ και καθοδόν μπορεί να έρθουν και άλλα φυτά τα οποία μπορούν να αντέξουν στο συγκεκριμένο περιβάλλον».

«Ο συγκεκριμένος χώρος είναι χαρακτηρισμένος ως ΔΑ1 ζώνη προστασίας και μπορεί να γίνει ένα όμορφο πάρκο το οποίο θα προφερθεί στους Δημότες και στους Πολίτες της Λευκωσίας. Είναι πολύ κοντά στην Πόλη, δίπλα από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, γύρω στο 1.5 χιλιόμετρο ενώ πολύ κοντά είναι και το Ολυμπιακό Σκοπευτήριο Κύπρου» πρόσθεσε.

Δείτε επίσης:  Ο Επ. Εθελοντισμού συγχαίρει το Δήμο Στροβόλου για την υποψηφιότητα για Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Εθελοντισμού

Σημειώνεται επίσης ότι καλό θα ήταν ο κόσμος να πάει με την τσάππα του, στην εκδήλωση, καθώς τα υπάρχοντα μέσα πιθανόν να μην αρκέσουν για όλο τον κόσμο που θα παρευρεθεί.

Τέλος ο κ. Πιτταράς, σημείωσε ότι «για το θέμα της συντήρησης των δέντρων έχει προνοηθεί και σε πρώτη φάση θα μπουν λάστιχα από τις υπηρεσίες του Δήμου και μετά στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης υπάρχουν κάποιες εταιρίες που εδρεύουν στα Λατσιά, οι οποίες έχουν δεσμευτεί ότι θα αναλάβουν το πότισμα. Ενώ οι υπηρεσίες του Δήμου θα ελέγχουν ότι ποτίζονται σωστά».

In the news
Load More