Έπεσαν οι υπογραφές – Αλλάζουν φώτα τα Λατσιά

Έπεσαν οι υπογραφές - Αλλάζουν φώτα τα Λατσιά
Reading Time: < 1 minute

Σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων εξασφαλίζει ο Δήμος Λατσιών με την υπογραφή της συμφωνίας την Πέμπτη 22 Αυγούστου με την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, για την αντικατάσταση όλων των ενεργοβόρων φωτιστικών του Οδικού Φωτισμού του Δήμου με φωτιστικά LED. Η συμφωνία υπογράφτηκε από τον Δήμαρχο Λατσιών, κ. Χρίστο Πιτταρά, τον Αντιδήμαρχο κ. Κυπριανό Φιλίππου και τον Δημοτικό Σύμβουλο Κώστα Γεωργίου εκ μέρους του Δήμου Λατσιών και από τον Διευθυντή της ΜΡΔ, κ. Μιχάλη Μιχαήλ, εκ μέρους της ΑΗΚ, στην παρουσία του Δημοτικού Γραμματέα Λατσιών Δρ Μιχάλη Σωκράτους και του κ. Μάριου Πέτρακκα εκ μέρους του Ενεργειακού Γραφείου Κυπρίων Πολιτών.

Δείτε επίσης:  Ο Δ. Γερίου ετοιμάζει χριστουγεννιάτικο υπερθέαμα με Stan

Συγκεκριμένα, βάσει της συμφωνίας, θα αντικατασταθούν περίπου 3.900 φωτιστικά, που αναμένεται να επιφέρουν εξοικονόμηση ενέργειας μέχρι και 65% της σημερινής κατανάλωσης.

Η υπογραφείσα συμφωνία διαλαμβάνει τα ακόλουθα:

-Την προμήθεια φωτιστικών LED, τα οποία εξασφαλίστηκαν με βάση τον νόμο περί Δημοσίων Συμβάσεων Ν.73(Ι)/2016 από τη θυγατρική εταιρεία της ΑΗΚ, την ESCO AHK LTD.

-Την αντικατάστασή των παλαιών φωτιστικών με τα νέα φωτιστικά

-Τη διαχείριση των παλαιών φωτιστικών σύμφωνα με τις προβλεπόμενες περιβαλλοντικές πρακτικές

-Τη συντήρησή τους (υλικά και εργατικά) για περίοδο οκτώ χρόνων από την ημερομηνία εγκατάστασης τους

Δείτε επίσης:  Ο Δήμος Αμμοχώστου απέχει από τις εργασίες της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων

-Εκτιμάται ότι η ετήσια εξοικονόμηση σε λογαριασμούς για ηλεκτρική ενέργεια για τον οδικό φωτισμό αναμένεται να ξεπεράσει τις €195.000.

-Με βάση το χρονοδιάγραμμα της Συμφωνίας, το έργο θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου 2020.

Τέλος, πέραν του ιδιαίτερα σημαντικού οικονομικού οφέλους για τον Δήμο και κατ΄ επέκταση για τους Δημότες Λατσιών, η εν λόγω Συμφωνία θα έχει και θετικότατες περιβαλλοντικές συνέπειες, λόγω της μείωσης των περιβαλλοντικών ρύπων που θα επιφέρει η αντικατάσταση του οδικού φωτισμού με φωτιστικά LED.

In the news
Load More