Έσιει «κούσπο» στο Μιτσερό

Reading Time: 2 minutes

Διεξάγεται, στις 10 Φεβρουαρίου, το 2ο Mitsero Mine Run, ο οποίος είναι ένας αγώνας cross country  που ξεκίνησε για πρώτη φορά πέρσι, με διοργανωτές το Κοινοτικό Συμβούλιο Μιτσερού, το Κέντρο Νεότητας Μιτσερού και το S.A.S. Sports, με στόχο την ανάδειξη του ιστορικού χωριού, την προβολή των πανέμορφων τοπίων και «εικόνων» της ευρύτερης περιοχής αλλά και την καθιέρωση ενός αγώνα για τρέξιμο που θα προσφέρει στο δρομικό κίνημα αλλά και στην τοπική κοινωνία ένα επιπλέον κίνητρο για άθληση και ψυχαγωγία.

Φέτος ο αγώνας, με έπαθλο για τους νικητές ένα «Κούσπο», έχει τρεις διαδρομές αντί δύο όπως ήταν πέρσι. Πέραν των 12χλμ και των 5,5χλμ, φέτος προστέθηκε και η διαδρομή των 21χλ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το όνομα του αγώνα, το λογότυπο και η διαδρομή που επιλέγηκε παραπέμπει και συνδέει τα τρία ιστορικά μεταλλεία Κοκκινοπεζούλα, Κοκκινόγια και Παλιό Μεταλλείο Χρυσού αλλά και ταξιδεύει τον συμμετέχοντα στην ιστορία της περιοχής.

Δείτε επίσης:  Υπ. Εσωτερικών: Προχωρά η Κυβέρνηση με ειδική ανθρωπιστική βοήθεια στο Πισσούρι

Στόχος της διοργάνωσης από την πρώτη στιγμή ήταν να διοργανωθεί ένας αγώνας υψηλών προδιαγραφών τόσο στην ασφάλεια των συμμετεχόντων όσο και στις παροχές προς τους δρομείς, όπως ηλεκτρονική χρονομέτρηση με άμεση ανακοίνωση των αποτελεσμάτων (live results ), εξατομικευμένα 3D μετάλλια, σταθμούς υδροδοσίας επί τις διαδρομής, παρουσία ασθενοφόρου με διασώστες και πολλά άλλα. Οι διοργανωτές είναι ευτυχείς που με βάση τα πολύ καλά σχόλια των δρομέων που συμμετείχαν στο πρώτο MItsero Mine Run το καταφέραν.

Μέσω του προγράμματος προπονήσεων γνωριμίας της διαδρομής, που ξεκίνησε δύο μήνες πριν τον αγώνα, θα επισκεφτούν το χωριό πάνω από 150 δρομείς, οι οποίοι θα γνωρίσουν μέσω της διαδρομής του αγώνα την ιστορία του κάθε σημείου αναφοράς αλλά και θα γνωρίζουν στην κυριολεξία την φιλοξενία των κατοίκων.

Δείτε επίσης:  «Κανένα παιδί αβοήθητο» - Ο Δήμος Λατσιών στηρίζει την προσπάθεια για τη θεραπεία του μικρού Αντώνη

Μεγάλη χαρά για την διοργάνωση είναι ότι υπάρχουν συμμετοχές από χωριανούς τόσο στις προπονήσεις αλλά και στον αγώνα. Φέτος μπήκε ένα στοίχημα για να διπλασιαστούν οι ντόπιες συμμετοχές στον αγώνα και από ότι δείχνει από τις εγγραφές οι κάτοικοι του Μιτσερού έχουν βάλει το τρέξιμο στην καθημερινότητα τους.

Το 2018 συμμετείχαν 350 αθλητές Κύπριοι και αλλοδαποί από όλη την Κύπρο, ενώ φέτος η διοργάνωση στοχεύει στην προσέλκυση πέραν των 500 αθλητών.

Στη διαδρομή των 21χλμ δίνεται μια πολύ καλή ευκαιρία για προπόνηση των αθλητών για τους μαραθώνιους της άνοιξης που ακολουθούν. Η διαδρομή των 12 χλμ είναι εξαιρετική για όλους τους αθλητές και η διαδρομή των 5,5χλμ είναι ιδανική για αρχάριους δρομείς αλλά και περιπατητές.

Εγγραφές και πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται το www.mitserorun.com

In the news
Load More