Απουσίες συνεχίζει να καταγράφει η κοινότητα της Επισκοπής στις συναντήσεις και τις συνεδριάσεις των περιοχών που θα συνενωθούν και θα δημιουργήσουν τον Δήμο Δυτικής Λεμεσού, ο οποίος θα έχει έδρα τον Ύψωνα και θα αποτελείται από τον δήμο Ύψωνα και τις κοινότητες Ακρωτηρίου, Ασώματου, Επισκοπής, Ερήμης, Καντού, Κολοσσίου, Σωτήρας και Τραχωνίου.
Η κοινότητα της Επισκοπής αρνείται να παρουσιαστεί σε οποιαδήποτε συνάντηση των εμπλεκόμενων, στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διαμαρτυρόμενη για την ένταξη της στον Δήμο Δυτικής Λεμεσού. Σε αυτό το πλαίσιο, απούσα θα είναι και από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Διαχείρισης Κοινών Υποθέσεων, η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη και θα εξετάσει μία σειρά από ζητήματα που άπτονται της μεταρρύθμισης.
Να σημειωθεί ότι, η μη συμμετοχή της σε αυτού του είδους της συναντήσεις αποφασίστηκε ομόφωνα σε συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου της περιοχής.
Η στάση της Επισκοπής φαίνεται να προβληματίζει τους άμεσα επηρεαζόμενους καθώς και τους αρμόδιους, αφού τα χρονοδιαγράμματα της μεταρρύθμισης στενεύουν όλο και περισσότερο, αφήνοντας λιγότερο από έναν χρόνο για προετοιμασία και μεταφορά στη νέα τάξη πραγμάτων.
Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «Αυτοδιοίκηση Cy», η κοινότητα της Επισκοπής είναι έτοιμη να τραβήξει το θέμα στα άκρα, αφού αναμένει την ολοκλήρωση της συζήτησης στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εσωτερικών την ερχόμενη Πέμπτη, για να αποφασίσει ποια θα είναι τα επόμενα της βήματα.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι η κοινότητα δεν φαίνεται να συμβιβάζεται με τα έως τώρα δεδομένα και δεν θα διστάσει να κλιμακώσει τα μέτρα αντίδρασης εκφράζοντας τη διαφωνία με διαμαρτυρίες, κλείσιμο δρόμων, αλλά φέρνοντας και στην επιφάνια άσσους που κρύβει στο μανίκι της.
Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι υπάρχουν κι άλλες κοινότητες οι οποίες δεν συμμετέχουν σε συνεδριάσεις, κι άλλες που διαφωνούν με την ένταξη τους σε Δήμους, ως εκ τούτου αναμένεται να γίνει κάποια αναφορά για το συγκεκριμένο ζήτημα και στο Παγκύπριο Συνέδριο της Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο (17/06).
Και όλα αυτά μία «ανάσα» πριν την υλοποίηση της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Οι αντιδράσεις κοινοτήτων για συνενώσεις με δήμους αποτελούν θέματα «αγκάθια» τα οποία οφείλει να θέσει στο τραπέζι της συζήτησης η κυβέρνηση, με στόχο να εξεύρει λύσεις, οι οποίες θα βοηθήσουν στην ομαλή μετάβαση στην νέα πραγματικότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.