Ακιντζί: Οι πλευρές συμφωνούν ότι η προσπάθεια θα συνεχισθεί

Μουσταφά Ακιντζί
Reading Time: 1 minute

Δεν είμαστε στο σημείο να πούμε ότι ολοκληρώσαμε τους όρους αναφοράς , οι πλευρές έχουν συμφωνήσει ότι αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί, ανέφερε απόψε ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ακιντζί βρισκόταν στον Άγιο Επικτητο Κερύνειας σε φεστιβάλ και ρωτήθηκε από δημοσιογράφο του Μπαϊράκ σχετικά με την άτυπη δεξίωση της κ. Λουτ και τις επαφές με την ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ. Οι συναντήσεις με την κ. Λουτ ήταν εντατικές και εποικοδομητικές, είπε ο Τ/κ ηγέτης, προσθέτοντας ότι ο βασικός στόχος αυτών των συναντήσεων ήταν η ολοκλήρωση των όρων αναφοράς. «Δεν είμαστε στο σημείο να πούμε ότι τους ολοκληρώσαμε».

Δείτε επίσης:  Υπ. Εργασίας: Προς αναδιάρθρωση των υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας

Η προσπάθεια για την ολοκλήρωση των όρων αναφοράς θα συνεχισθεί, σε αυτό το θέμα υπάρχει συμφωνία των πλευρών, είπε. «Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να βγει ένα επιτυχές αποτέλεσμα από την εργασία που έγινε και να ολοκληρωθούν οι όροι αναφοράς που θα αποτελούν ένα νέο σημείο αρχής».

Ο κ. Ακιντζί ανέφερε ότι θα έχει προς το τέλος του μήνα συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη, η ώρα και η ημερομηνία της οποίας όμως δεν έχει ακόμα καθορισθεί. «Ο κ. Γκουτέρες θέλει να πραγματοποιηθεί μια τριμερής συνάντηση. Δεν προβλέπω ότι αυτό θα πραγματοποιηθεί κατά την διάρκεια των εργασιών της ΓΣ των ΗΕ. Μπορεί να πραγματοποιηθεί σε μια ημερομηνία μετά το τέλος της ΓΣ».

Δείτε επίσης:  Πρόστιμα 28,5 χιλιάδων ευρώ σε εργοδότες στις επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου

Μετά το τέλος της ΓΣ του ΟΗΕ, συνέχισε, θα συνεχιστεί και η προσπάθεια της κ. Λουτ οποία θα δει και τις εγγυήτριες δυνάμεις.
ΚΥΠΕ

In the news
Load More