Ανανεώθηκε για άλλες 8 ημέρες η κράτηση του 35χρονου

Reading Time: 2 minutes

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας ενέκρινε σήμερα το αίτημα της Αστυνομίας για περαιτέρω κράτηση για άλλες 8 ημέρες του 35χρονου υπόπτου στη διερευνώμενη υπόθεση των κατά συρροή δολοφονιών αλλοδαπών γυναικών και παιδιών.

Πρόκειται για την έκτη αίτηση προσωποκράτησης που εγκρίνεται για τον ύποπτο, ο οποίος είχε συλληφθεί αρχικά στις 26 Απριλίου.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η διενέργεια νεκροτομής επί της σορού που εντοπίστηκε στην Κόκκινη Λίμνη την περασμένη Τρίτη, με σκοπό να εξακριβωθεί η ταυτότητα του θύματος και η αιτία θανάτου, κι επίσης να παραληφθούν τεκμήρια.

Όπως ανέφερε στο Δικαστήριο ο ανακριτής της υπόθεσης, στις 4/6 εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από τη λίμνη «Κοκκινοπέζουλα» στο Μιτσερό τρίτη ταξιδιωτική βαλίτσα, εντός της οποίας υπήρχε ανθρώπινη σορός, η έκτη που εντοπίστηκε έως τώρα, μαζί με πέτρες.

Δείτε επίσης:  Με υγιές πλεόνασμα αποχωρεί ο Υπ. Οικονομικών

Όπως λέχθηκε, η εξέταση της υπόθεσης είναι σε εξέλιξη. Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής, έχουν ληφθεί 700 καταθέσεις και αναμένεται να ληφθούν ακόμα 80. Αναφέρθηκε ότι είναι μια εξαιρετικά περίπλοκη υπόθεση που απαιτεί λεπτομερή μελέτη από τους ανακριτές.

Επίσης, έχουν εκτελεστεί εννέα εντάλματα έρευνας οικιών και οχημάτων, έχουν παραληφθεί 465 τεκμήρια τα οποία έχουν σταλεί για επιστημονικές εξετάσεις και αναμένονται αποτελέσματα.

Επιπρόσθετα, αναμένονται επιστημονικά αποτελέσματα από τις έρευνες στα τρία οχήματα που χρησιμοποιούσε ο ύποπτος για τη διάπραξη των εγκλημάτων και έγιναν υποδείξεις σκηνών από τον ύποπτο.

Δείτε επίσης:  Ψηλές συγκεντρώσεις σκόνης σήμερα στην ατμόσφαιρα

Ο ανακριτής ανέφερε ακόμα ότι συνεχίζονται οι έρευνες στη λίμνη Μεμί με σκοπό τον εντοπισμό της σορού της ανήλικης Sierra – Graze, του έβδομου θύματος του υπόπτου.

Είπε επίσης ότι από τη διερεύνηση έχουν ταυτοποιηθεί οι πέντε από τις έξι σορούς που έχουν εντοπιστεί και αναμένονται τα αίτια των θανάτων τους, ενώ έχουν εκδοθεί νέα διατάγματα τηλεπικοινωνιακών δεδομένων σε σχέση με τον ύποπτο, κάτι που αυξάνει τον αριθμό καταθέσεων σε σχέση με τη διερεύνηση.

Ανέφερε τέλος ότι θα διενεργηθεί η νεκροτομή στην έκτη σορό που εντοπίστηκε στην Κόκκινη Λίμνη την Τρίτη.

ΚΥΠΕ

In the news
Load More