Αναπτυξιακά έργα στο Παραλίμνι συζήτησαν Πυρίλλης – Αναστασιάδου

Αναπτυξιακά έργα στο Παραλίμνι
Reading Time: 1 minute

Αναπτυξιακά έργα υποδομής στο Παραλίμνι, συζήτησαν κατά τη διάρκεια συνάντησης τους η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Βασιλική Αναστασιάδου και ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Παραλιμνίου αναφέρεται ότι «στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Παραλιμνίου, ο Δημοτικός Μηχανικός και στη παρουσία του Διευθυντή του Τμήματος Δημοσίων Εργων».

Η Υπουργός, προστίθεται στην ανακοίνωση «ανέφερε πως το Υπουργείο Μεταφορών στηρίζει έμπρακτα τον Δήμο Παραλιμνίου και έδωσε οδηγίες για άμεση τροχιοδρόμηση των αναπτυξιακών έργων που προγραμματίζονται στον Δήμο Παραλιμνίου και ειδικά για τη Λεωφόρο Κάππαρη, ώστε να αρχίσει η υλοποίηση του έργου εντός του 2019».

Δείτε επίσης:  Στην τελική ευθεία η δημιουργία οργανισμού πολιτιστικής ανάπτυξης Πάφου

Στη συνάντηση, συζητήθηκε επίσης «το θέμα της ολοκλήρωσης της συντήρησης του ποδηλατοδρόμου κατά μήκος της Λεωφόρου Κάβο Γκρέκο και η έναρξη σχεδιασμού των περιφερειακών οδικών δικτύων και ειδικά τον κυκλοφοριακό κόμβο Αγίου Παντελεήμονα προς την Αγία Βαρβάρα και τον κυκλοφοριακό κόμβο Ανεμόμυλου προς Σωτήρα. Στόχος του έργου είναι να γίνει αναβάθμιση της οδικής κυκλοφορίας».

Ακόμα η Υπουργός «έδωσε οδηγίες για να οριστεί άμεσα σύσκεψη με το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως προκειμένου να αρχίσει ο σχεδιασμός των συγκεκριμένων έργων».

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου καταλήγει η ανακοίνωση «εξέφρασε ευχαριστίες τόσο στην Υπουργό όσο και στους λειτουργούς του Τμήματος Δημοσίων Έργων για την ολοκλήρωση του έργου της Περνέρας και την έναρξη των εργασιών της Λεωφόρου 1ης Απριλίου, έργο αξίας 2 περίπου εκατομμυρίων ευρώ, από τα κρατικά κονδύλια».

Δείτε επίσης:  Ο Δήμος Στροβόλου συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού

Οι εργασίες προνοούν την επανακατασκευή δρόμου από τον κυκλικό κόμβο Ανεμόμυλος μέχρι τη συμβολή με την Οδό Σταδίου όπου θα γίνει κυκλοφοριακός κόμβος. Στα πλαίσια του έργου θα κατασκευαστούν επίσης τμήμα προσαρμογής στην Οδό Σταδίου και στην οδό Ασκληπειού.

Το έργο σύμφωνα με την ανακοίνωση «θα συμβάλει στην ποιοτική αναβάθμιση του Παραλιμνίου κα τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των δημοτών».

In the news
Load More