Ανοίγει τις πύλες της η 58η Γιορτή του Κρασιού

Reading Time: 1 minute

Στη μνήμη του δημοσιογράφου και καλλιτέχνη Γιώργου Μαυρογένη, που απεβίωσε τον περασμένο Μάιο, είναι αφιερωμένη η φετινή διοργάνωση της Γιορτής του Κρασιού της Λεμεσού, που θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Αυγούστου μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Δήμος Λεμεσού, η 58η Γιορτή του Κρασιού ανοίγει τις πύλες της στο Δημόσιο Κήπο της πόλης στις 30 Αυγούστου και για δέκα μέρες, δεκάδες εκθέτες τοπικών κρασιών, φαγητό, θεατρικές και μουσικές εκδηλώσεις θα πλαισιώνουν κάθε βράδυ τη γιορτή, προσφέροντας στο κοινό χαρά και διασκέδαση.

Δείτε επίσης:  Δωρεάν είσοδος στη Γιορτή του Κρασιού για τις πολύτεκνες οικογένειες

Σημειώνεται ότι, σε πρόσφατη συνεδρία, ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο, αποφάσισαν όπως η φετινή 58η Γιορτή του Κρασιού, είναι αφιερωμένη στον αείμνηστο Γιώργο Μαυρογένη, δημοσιογράφο, γελοιογράφο και καλλιτέχνη στο τομέα της σκηνογραφίας, της γλυπτικής, της ζωγραφικής και του θεάτρου.

Αναφέρεται ακόμη πως «ο Γιώργος Μαυρογένης συνέβαλε καθοριστικά στην καθιέρωση της Γιορτής του Κρασιού, ως ενός μεγάλου ετήσιου θεσμού της πόλης, που σήμερα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Λεμεσιανής κουλτούρας.

Δείτε επίσης:  Σίμος Ιωάννου: Την Κυριακή νικητής θα είναι η Αμμόχωστος

Υπενθυμίζεται πως ο τιμώμενος, ήταν ο καλλιτέχνης που φιλοτέχνησε την παραδοσιακή φιγούρα του βρακά, που υποδέχεται κάθε χρόνο τους ντόπιους και ξένους επισκέπτες στην κεντρική είσοδο του Δημόσιου Κήπου.

Το κοινό θα μπορεί να ενημερώνεται για το πρόγραμμα και όλα τα νέα της Γιορτής μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου www.limassolmunicipal.com.cy καθώς και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο λογαριασμό του Facebook: LimassolWineFestival.

In the news
Load More