Αντιδράσεις στη Δερύνεια για τη Μεταρρύθμιση της Τ.Α

Δήμος Δερύνειας
Reading Time: < 1 minute

Την απογοήτευση του εξέφρασε ο Δήμαρχος Δερύνειας, κ. Άντρος Καραγιάννης για την πρόταση του Υπουργού εσωτερικών για δημιουργία δυο Δήμων στην επαρχία Αμμοχώστου και την συμπερίληψη της Δερύνειας σε ένα δήμο μαζί με τους άλλους τρεις μεγάλους δήμους της περιοχής.

Όπως εξήγησε ο κ. Καραγιάννης, η επαρχία Αμμοχώστου έχει πολλές ιδιαιτερότητες και συγκεκριμένα η Δερύνεια πριν το 1974 είχε πολλές επαφές με την Αμμόχωστο, ωστόσο μετά το 1974, παρόλο που η Δερύνεια αποτελεί φυσική προέκταση της πόλης της Αμμοχώστου, έχασε το 75% της γης της και ολόκληρο το παραλιακό της μέτωπο. Σημείωσε ότι τότε κάποιες άλλες περιοχές είχαν μετεξελιχθεί σε Τουριστικούς Δήμους, ενώ η Δερύνεια, όπως είπε «έμεινε στάσιμη δίπλα ακριβώς από το συρματόπλεγμα και τον κατοχικό στρατό».

Δείτε επίσης:  Ανοικτή Διαβούλευση Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας

Στη Δερύνεια, όπως επισήμανε, διερωτώνται γιατί ως Δήμος είχε άλλη μεταχείριση, νοουμένου ότι σε όλες τις επαρχίες προχωρούν στη συνένωση Δήμων και Κοινοτήτων, δίνοντας σαν παράδειγμα τον Δήμο Αθηένου που θα συνενωθεί με μια μικρή κοινότητα που είναι ακριτικό σημείο.

Δείτε επίσης:  Όλα έτοιμα για τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στη Λευκωσία

Υπογράμμισε ότι η Δερύνεια με τις κοινότητες της επαρχίας Αμμοχώστου και τον Δήμο Σωτήρας συνυπάρχουν και λειτουργούν από κοινού υπηρεσίες εδώ και 30 χρονιά, όπως το σύμπλεγμα περισυλλογής σκυβάλων, το σύμπλεγμα για καταπολέμηση της πόντικας κλπ. «Αφού το πνεύμα της μεταρρύθμισης είναι να προωθήσουμε τις συνεργασίες, εμείς παραμέναμε ότι τουλάχιστον θα μας γίνει μια πρόταση συνένωσης με Δήμους και Κοινότητες, με τις οποίες έχουμε κοινές υπηρεσίες. Όμως αυτό δυστυχώς δεν έγινε» κατέληξε ο κ. Καραγιάννης.

In the news
Load More