Αντιπαράθεση Οζερσάι – Ντενκτάς για την ενοικίαση γης στον γιο Ντενκτάς

Reading Time: < 1 minute

Μπορεί να αρθεί η «βουλευτική ασυλία» του Σερντάρ Ντενκτάς είπε χθες ο Κουντρέτ Οζερσάι για την υπόθεση της ενοικίασης 60 στρεμμάτων «κρατικής» γης που φέρεται να ενέκρινε ο κ. Ντενκτάς όταν ήταν «υπουργός δημοσιονομικών» στην προηγούμενη τετρακομματική «κυβέρνηση» στον γιο του, Ραίφ.

Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Σερντάρ Ντενκτάς ο οποίος είπε ότι είχε δώσει τότε όλα τα απαραίτητα έγγραφα ενώ πολλοί συσχετίζουν την επαναφορά του θέματος που είχε προκαλέσει τότε την αποχώρηση του Κόμματος του Λαού του Κουντρέτ Οζερσάι από τον «κυβερνητικό» συνασπισμό, με τις επερχόμενες «προεδρικές εκλογές» στα κατεχόμενα την άνοιξη του 2020 και τις ενδεχόμενες υποψηφιότητες των Οζερσάι και Ντενκτάς.

Δείτε επίσης:  Το Τμήμα Κτηματολογίου ενημέρωσε λεπτομερώς τον ΥΠΕΣ

Μιλώντας χτες για το θέμα που ήταν πρωτοσέλιδο στην Κίπρις, ο Κουντρέτ Οζερσάι είπε ότι πολλά έγγραφα για την ενοικίαση τότε της γης (σσ:που προοριζόταν για «πανεπιστήμιο» στο όνομα του Ραούφ Ντενκτάς) τα είχε αποκρύψει ο κ. Ντενκτάς. Εάν διαπιστώσουν, είπε, ότι το «κράτος» ζήμιωσε από αυτή την πράξη, τότε θα κάνουν αυτό που χρειάζεται κι αν χρειαστεί θα άρουν και τη «βουλευτική ασυλία» του Σερντάρ Ντενκτάς (σσ: υπενθυμίζεται ότι το έκαναν για τον Χουσείν Οζγκιουργκιούν του ΚΕΕ).

Ο Σερντάρ Ντενκτάς απάντησε στον κ. Οζερσάι ότι είχε τότε παραδώσει όλους τους σχετικούς φακέλους και στους εταίρους του στην τετρακομματική «κυβέρνηση» και στη «βουλή», και στα μέλη του τότε «υπουργικού συμβουλίου» στην τελευταία τους συνεδρία. Πρόσθεσε ότι αποκαλύφθηκε ο λόγος για τον οποίο ο κ. Οζερσάι είχε αποχωρήσει τότε από την τετρακομματική και αυτός ήταν «ο κρυφός αρραβώνας με το ΚΕΕ» και προσπαθεί σήμερα να σκεπάσει τα όσα έκανε τότε.

Δείτε επίσης:  Ε. Χαραλαμπίδου: Κρίσιμος ο διορισμός του νέου Γ. Εισαγγελέα

Παραιτήθηκε και στο τελευταίο «υπουργικό», είπε, τους έδωσε όλα τα σχετικά στοιχεία και φακέλους, λέγοντας «ορίστε δικά σας», αναφέροντας ότι ο Κουντρέτ Οζερσάι θα πρέπει να εξηγήσει αυτός ποιος είναι ο διαμεσολαβητής και ο λόγος που αποχώρησε τότε από την τετρακομματική.

In the news
Load More