Απάντηση Α. Βύρα σε Χ. Ορφανίδη για έργα στο κέντρο της Λάρνακας

Απάντηση Α. Βύρα σε Χ. Ορφανίδη για έργα στο κέντρο της Λάρνακας
Reading Time: < 1 minute

Αβάσιμες χαρακτήρισε δήμαρχος Ανδρέας Βύρας τις κατηγορίες που εκτόξευσε χθες ο βουλευτής Χρίστος Ορφανίδης για τις καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των έργων σε κεντρικούς δρόμους στη Λάρνακα. Κληθείς από τη «Χ» να σχολιάσει χθεσινή ανακοίνωση του βουλευτή του ΔΗΚΟ για διαμαρτυρίες των καταστηματαρχών, ο δήμαρχος απάντησε ότι το τελευταίο διάστημα έγιναν δύο συναντήσεις με τους καταστηματάρχες, στους οποίους εξηγήθηκε η κατάσταση.

«Έδειξαν απόλυτη κατανόηση και καταλαβαίνουν ότι χωρίς ταλαιπωρία δεν μπορούν να εκτελεστούν τέτοια έργα. Καταλαβαίνουν όμως και τα οφέλη που θα έχουν με την ολοκλήρωση των έργων», δήλωσε στη «Χ» ο Ανδρέας Βύρας. Ο δήμαρχος παραδέχθηκε ότι υπάρχει καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των εργασιών, η οποία, όπως είπε, οφείλεται σε προβλήματα από πλευράς της ΑΗΚ σχετικά με τις δικές της εγκαταστάσεις και σε θέμα που προέκυψε με τις προδιαγραφές και την παραγγελία των κυβόλιθων που θα τοποθετηθούν στο οδόστρωμα.

Δείτε επίσης:  Δραστηριότητες Δημάρχου Λεμεσού 19 - 25 Νοεμβρίου

Οι κυβόλιθοι, σημείωσε ο δήμαρχος, έχουν παραγγελθεί και παραλαμβάνονται στις 20 Σεπτεμβρίου και ο εργολάβος διαβεβαιώνει ότι στις 20 Οκτωβρίου θα παραδοθεί το συγκεκριμένο τμήμα. Η ταλαιπωρία όμως, συνέχισε, θα μειωθεί σημαντικά σε δύο περίπου εβδομάδες, όταν θα τοποθετηθεί ξανά άσφαλτος και θα διευκολυνθεί η διέλευση. Οι εργασίες ξεκίνησαν στις 24 Ιουνίου 2019 στο πρώτο τμήμα του έργου στις οδούς Βασιλέως Ευαγόρου και Ερμού στο πλαίσιο του συμβολαίου «Ανάπλαση οδών και διευκόλυνση ΑΜΕΑ στο Κέντρο της Λάρνακας», το οποίο εκτελείται από την κοινοπραξία Kedris Construction Ltd & S. Hadjichristofi Construction Ltd Join Venture. Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ εξέδωσε χθες ανακοίνωση κάνοντας λόγο για εικόνα που δεν τιμά την πόλη και παράπονα καταστηματαρχών για ζημιές, αλλά και ελλιπή ενημέρωση από τους αρμόδιους, κάτι που διαψεύδει κατηγορηματικά ο δήμαρχος.

Δείτε επίσης:  1η Δεκεμβρίου η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

In the news
Load More