Απάντηση Δήμου Λεμεσού σχετικά με τις διαδικασίες προαγωγών

Reading Time: 2 minutes

Με γραπτή ανακοίνωση ο Δήμος Λεμεσού εκφρζει τη θέση του μετά από την ανακοίνωση της Δημοτικής ομάδας ΑΚΕΛ σχετικά με τη διαδικασία προαγωγών.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Ο Δήμος Λεμεσού εκφράζει τη λύπη του για την σημερινή ανακοίνωση της Δημοτικής Ομάδας του ΑΚΕΛ σχετικά με ψεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά σε προαγωγή υπαλλήλου του Δήμου για πλήρωση κενής θέσης.
Οι θέσεις που εκφράζονται στην ανακοίνωση της Δημοτικής Ομάδας του ΑΚΕΛ στερούνται παντελώς κάθε αντικειμενικής τεκμηρίωσης τόσο νομοτυπικά όσο και πολιτικά.

Η συγκεκριμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν μια απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες και ακολουθήθηκαν κατά γράμμα οι προβλεπόμενες από τη Νομοθεσία διαδικασίες.

Ο Δήμος Λεμεσού διευκρινίζει ότι οι όλες διαδικασίες προαγωγών και προσλήψεων στο Δήμο γίνονται πλέον στη βάση της απόλυτης νομιμότητας, με προσήλωση στις αρχές της χρηστής διοίκησης, της αξιοκρατίας και της διαφάνειας. Τονίζεται με έμφαση ότι δεν πρόκειται να επιτραπεί η επαναφορά παλιότερων πρακτικών αδιαφάνειας και κομματικών σκοπιμοτήτων.

Δείτε επίσης:  Λύση στο αποχετευτικό πρόβλημα ψάχνει η Λακατάμια

Αυτούσια η ανακοίνωση της Δημοτικής Ομάδας ΑΚΕΛ Λεμεσού

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση του Δημάρχου και μερίδας του Δημοτικού Συμβουλίου, στην συνεδρία που έλαβε χώρα χτες Πέμπτη 31/1/2019 που είχε ως αποτέλεσμα τον παραμερισμό, κατά τις προαγωγές, εξαίρετου λειτουργού η οποία σαφώς υπερτερούσε σε αξία και αρχαιότητα, είχε την σύσταση της υπηρεσίας και ήταν άριστη στην προφορική συνέντευξη.

Αυτή η κατάφωρη αδικία ήταν το αποτέλεσμα κομματικών οδηγιών από την ανώτατη ηγεσία του ΔΗΣΥ αλλά και συμπαιγνίας ώστε να προωθηθούν οι «ημέτεροι» σε διάφορες θέσεις.

Δείτε επίσης:  Υπογράφηκαν τα συμβόλαια για την αποκατάσταση κτηρίου στην Αλκιβιάδους και πλατείας Δημαρχίας

Στην κραυγαλέα αυτήν καταπάτηση της αξιοκρατίας που δεν είναι η μόνη ενεπλάκη δυστυχώς με την ψήφο του και ο Δήμαρχος. Η απόφαση του Δημάρχου και όσων ψήφισαν μαζί του στερείται οποιασδήποτε νομιμότητας ή ηθικού ερείσματος και ως τέτοια την καταγγέλλουμε δημόσια.

Με την ετσιθελική συμπεριφορά τους καταστρέφουν το κλίμα συναίνεσης που για χρόνια επικρατούσε στον Δήμο και πυροδοτούν την αντιπαράθεση και την εργατική αναταραχή.

Εμείς δεν πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια και θα υπερασπίσουμε με κάθε τρόπο το δίκαιο και τα δικαιώματα όλων των μελών του προσωπικού ανεξάρτητα που ανήκουν πολιτικά ή συνδικαλιστικά.

In the news
Load More