fbpx
Wednesday, March 3, 2021
11 °c
Nicosia
12 ° Wed
14 ° Thu
15 ° Fri
14 ° Sat
AFTODIOIKISI.COM.CY
  • Αρχικη
  • Δημοι
    • Λευκωσία
    • Λεμεσός
    • Λάρνακα
    • Πάφος
    • Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου
    • Κατεχόμενοι Δήμοι Κοινότητες
  • Κοινοτητες
  • Κυπρος
  • Αρθρα – Μελετες
  • Διεθνη
  • Διαδικτυο
No Result
View All Result
  • Αρχικη
  • Δημοι
    • Λευκωσία
    • Λεμεσός
    • Λάρνακα
    • Πάφος
    • Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου
    • Κατεχόμενοι Δήμοι Κοινότητες
  • Κοινοτητες
  • Κυπρος
  • Αρθρα – Μελετες
  • Διεθνη
  • Διαδικτυο
No Result
View All Result
AFTODIOIKISI.COM.CY
No Result
View All Result

Απάντηση Δημάρχου Πάφου για fake news

by Aftodioikisi
November 29, 2019
Reading Time: 1min read
A A
Φαίδωνος
Share on FacebookShare on Twitter

Σκοπός των δημοσιεύσεων του την 1η Νοεμβρίου του 2019 στο facebook ήταν και είναι μέσα από τον δημόσιο διάλογο να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για να λυθούν καίρια κοινωνικά προβλήματα, όπως το έγκλημα και τα ναρκωτικά, ανέφερε με δηλώσεις του σήμερα στους δημοσιογράφους ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος. Ο κ. Φαίδωνος, τοποθετούμενος σε σχέση με τις οδηγίες της ηγεσίας της Αστυνομίας να διερευνηθεί υπόθεση εναντίον του σε σχέση με fake news, είπε πως οι δημοσιεύσεις του την 1η Νοεμβρίου 2019 ήταν ειλικρινή και καλόπιστα σχόλια και απόψεις που, όπως εκτίμησε, συμμερίζεται η μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών του.

Κατά τη διάρκεια της δημαρχίας του στο Δήμο Πάφου ανέφερε, έχει επιβεβαιώσει ότι το πρόβλημα των ναρκωτικών είναι εξαιρετικά σοβαρό και, μάλιστα, εντείνεται. Είναι πλέον στα σχολεία και δυνητικά μπορεί να αγγίξει (και να καταστρέψει) κάθε οικογένεια, κάθε ένα από μας, όπως είπε.

“Δεν αποδέχθηκα και δεν αποδέχομαι ότι αυτό το πρόβλημα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί στη ρίζα του. Όπως και δεν αποδέχθηκα και δεν αποδέχομαι ότι οι συλλήψεις χαμηλά ιστάμενων μελών των κυκλωμάτων ναρκωτικών είναι η λύση στο πρόβλημα”, πρόσθεσε. “Θεωρούσα και θεωρώ”, σημείωσε, “ότι η Αστυνομία και μπορεί και πρέπει να αλλάξει προσέγγιση, να υιοθετήσει μια ολοκληρωμένη στρατηγική και να συλλάβει και να διώξει, επιτέλους, τα «κεφάλια» των κυκλωμάτων”.

Συνεχίζοντας, ο Δήμαρχος Πάφου είπε ότι “δεν μπορεί αυτοί οι κύριοι να είναι πάντοτε ασύλληπτοι και η κοινωνία μας να είναι ευχαριστημένη, διότι ενίοτε συλλαμβάνεται και διώκεται ο τελευταίος τροχός της άμαξας. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Θεωρώ ότι κύριο ρόλο προς τούτο πρέπει να διαδραματίσει η Αστυνομία”.

Αυτό το σκεπτικό, όπως ανέφερε, τον ωθεί να παρεμβαίνει στον δημόσιο διάλογο και να ασκεί κριτική στην Αστυνομία για να αρθεί, επιτέλους, στο ύψος των περιστάσεων.

Ο Δήμαρχος Πάφου ανέφερε πως την 1η Νοέμβριου προέβηκε σε τρεις αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα ανέφερε, κατά λέξη: “H ηγεσία της Αστυνομίας Κύπρου, με ενέργειες και παραλείψεις της, επιτρέπει σε συγκεκριμένους εμπόρους ναρκωτικών να διαφεύγουν τις συνέπειες του νόμου. Σε ποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα συμβαίνει αυτό;”
“Με βάση πρόσφατο περιστατικό η ηγεσία της Αστυνομίας Κύπρου με ενέργειες και παραλείψεις της επιτρέπει σε συγκεκριμένους εμπόρους ναρκωτικών να διαφεύγουν τις συνέπειες του νόμου. Σε ποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα συμβαίνει αυτό;”

“Χρειάζεται ουσία και αποφασιστικότητα και όχι επιχειρήσεις εντυπωσιασμού όποτε νοιώθουν πίεση από την κοινή γνώμη. Το έγκλημα η διαφθορά και τα ναρκωτικά οργιάζουν και θα συλλάβουν μερικούς μετανάστες και μερικούς χρήστες ναρκωτικών τίποτα ουσιαστικό.”

Την ίδια μέρα, συνέχισε, υπήρξαν δημοσιεύματα ότι βρισκόταν σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση για πάταξη της εγκληματικότητας και των ναρκωτικών στην Παλιά Λευκωσία, για την οποία δόθηκε την ώρα της επιχείρησης τεράστια δημοσιότητα, γεγονός που θεωρεί, όπως είπε, λανθασμένο διότι δεν μπορεί την ώρα μιας αστυνομικής επιχείρησης η δημοσιότητα να λειτουργεί ως προειδοποίηση προς κάθε παράνομο και εγκληματικό στοιχείο.

Ο Δήμαρχος Πάφου ανέφερε πως δεν μπορεί οι έμποροι ναρκωτικών να παραμένουν ανενόχλητοι. Εξέφρασε την άποψη ότι η Αστυνομία, παρόλες τις δυσκολίες που μπορεί οι διαδικασίες να δημιουργούν, θα μπορούσε με κατάλληλους χειρισμούς πολλούς από αυτούς τους εμπόρους ναρκωτικών να τους συλλάβει ή και να τους θέσει σε πλήρη ή μερική αδράνεια.

Είπε πως με έκπληξη και λύπη διαπιστώνει ότι “αντί οι υπεύθυνοι της Αστυνομίας να διερωτηθούν τι κάνουν λάθος και να συστρατευτούν με σκοπό να πετύχουν επιτέλους το ζητούμενο, δηλαδή να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους και στα όσα η κοινωνία αναμένει, το μόνο που κάνουν είναι να προσπαθούν να φιμώσουν όσους ασκούν καλόπιστη κριτική και όσους πραγματικά επιθυμούν και απαιτούν τα θεσμικά όργανα της Πολιτείας να λειτουργούν αποτελεσματικά”.

Πρόσθεσε πως η απαίτηση της κοινωνίας είναι όπως η Αστυνομία επιλύσει επιτέλους το πρόβλημα των ναρκωτικών και αυτή η απαίτηση δεν συνιστά διασπορά ψευδών ειδήσεων. “Προφανώς (και δυστυχώς), η Αστυνομία θεωρεί ότι έλυσε το πρόβλημα των ναρκωτικών στον τόπο μας και ότι το μόνο που έμεινε να κάνει είναι να ασχολείται με όσους υποστηρίζουν το αντίθετο”, κατέληξε ο κ. Φαίδωνος.
ΚΥΠΕ

Tags: fake news
Share1TweetSend

Related Posts

Θλίψη για τον απρόσμενο θάνατο του πρώην Αντιδημάρχου Αμμοχώστου Ανδρέα Σιοπαχά

Θλίψη
by Aftodioikisi
March 2, 2021
A A
ShareTweetSend

Εξώδικα εκδίδει ο Δήμος Γερίου για παράνομη απόρριψη αποβλήτων

Δήμος Γερίου
by Aftodioikisi
March 2, 2021
A A
ShareTweetSend

Opinion

«Ο ποδηλάτης του Θεού. Γέρων Χατζηφλουρέντζος»

Η δαιμονοποίηση της διαπραγματευτικής διαδικασίας – Της Μαρίας Παπαλαζάρου Φράγκου

Άννα Θεολόγου: “Σήμερα θα μιλήσω για μένα… Θέλω να συστηθώ ξανά…”

Μια εκδήλωση του Χορευτικού Συγκροτήματος «Λευκόνοικο» που μας συγκινεί ακόμη! – Της Ζήνας Λυσάνδρου-Παναγίδη, Δημάρχου Λευκονοίκου

Ο ήλιος πάνω από την Ευρώπη – Γράφει ο Άντρος Γ. Καραγιάννης – Δήμαρχος Δερύνειας

Για τους νέους μας… Για το μέλλον μας… – Γράφει ο Νεόφυτος Παπαλαζάρου, Δήμαρχος Γερίου

online

Ένοχος για διαφθορά ο Νικολά Σαρκοζί

Βουτιά 8,2% κατέγραψε η γαλλική οικονομία το 2020

Ξεκίνησε η μεγάλη άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα 2021» σε Μεσόγειο και Αιγαίο

Με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής απέκτησε το tablet που τόσο πολύ ήθελε ο μικρός Παναγιώτης | Συγκλονιστικό βίντεο

Εμβολιάστηκε σχεδόν ο μισός πληθυσμός του Ισραήλ για COVID-19

Αύξηση ανεργίας στη Βρετανία λόγω πανδημίας

στρόβολος

Highlights

Εξώδικα εκδίδει ο Δήμος Γερίου για παράνομη απόρριψη αποβλήτων

Ανακατασκευάζονται 12 δρόμοι στον Άγιο Αντώνιο εντός Μαρτίου

Σημεία δειγματοληψίας, 3 Μαρτίου 2021

Ο Υπουργός Μεταφορών παρουσίασε το Σχέδιο Δράσης Χρήσης του Ποδηλάτου

Σημαντικά έργα δίνουν νέα ώθηση στη Λεμεσό

Έξι Δήμοι ενώνουν δυνάμεις για την ανάπτυξη και αναβάθμιση της αστικής Λευκωσίας

Trending

Βροχές
Κυπρος

Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες

by Aftodioikisi
March 3, 2021

Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας. Η προειδοποίηση έχει ισχύ από τις 10 το πρωί...

rapid test

Ένας θάνατος, 288 θετικά σε 32.933 τεστ την Τρίτη

March 2, 2021
Θλίψη

Θλίψη για τον απρόσμενο θάνατο του πρώην Αντιδημάρχου Αμμοχώστου Ανδρέα Σιοπαχά

March 2, 2021
Δήμος Γερίου

Εξώδικα εκδίδει ο Δήμος Γερίου για παράνομη απόρριψη αποβλήτων

March 2, 2021
δρόμοι

Ανακατασκευάζονται 12 δρόμοι στον Άγιο Αντώνιο εντός Μαρτίου

March 2, 2021

Instagram

    Please install/update and activate JNews Instagram plugin.

Recent News

  • Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες
  • Ένας θάνατος, 288 θετικά σε 32.933 τεστ την Τρίτη
  • Θλίψη για τον απρόσμενο θάνατο του πρώην Αντιδημάρχου Αμμοχώστου Ανδρέα Σιοπαχά
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
Nicosia, Cyprus
Wednesday, March 3, 2021
Mostly Sunny
11 ° c
100%
0.62mh
-%
20 c 5 c
Wed
22 c 6 c
Thu
22 c 7 c
Fri
21 c 7 c
Sat
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

© 2020 News & Magazine - Premium news ΑυτοδιοίκησηCY.

No Result
View All Result
  • Δημοι
    • Λευκωσία
    • Λεμεσός
    • Λάρνακα
    • Πάφος
    • Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου
    • Κατεχόμενοι Δήμοι Κοινότητες
  • Κοινότητες
  • Κυπρος
  • Διεθνη
  • Συνεντεύξεις
  • Διαδικτυο
  • Άρθρα – Μελέτες

© 2020 News & Magazine - Premium news ΑυτοδιοίκησηCY.