Απόλυτα επιτυχημένη η εφαρμογή του «Σχέδιου Ευημερίας των Εγκαταλειμμένων ζώων» στο Δ. Αγίας Νάπας

Σχέδιου Ευημερίας των Εγκαταλειμμένων ζώων
Reading Time: 2 minutes

Με μεγάλη επιτυχία εφαρμόζεται το “Σχέδιο Ευημερίας των Εγκαταλειμμένων (αδέσποτων) ζώων” στο Δήμο Αγίας Νάπας.
Ο Δήμος, την περασμένη Τρίτη, σε δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Μουσείο «Θάλασσα», παρουσίασε το “Σχέδιο Ευημερίας των Εγκαταλειμμένων (αδέσποτων) ζώων” και τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα από την εφαρμογή του τα τελευταία δύο χρόνια.

Στην διάσκεψη παρέστησαν ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Καρούσος, ο πρόεδρος του Κόμματος για τα Ζώα Κύπρου, κ. Κυριάκος Κυριάκου, ο Διευθυντής της επιτυχών προσφοροδότριας Κλινικής για το πρόγραμμα των στειρώσεων MedVets κ. Αντώνης Αλκιβιάδης, εκπρόσωποι τοπικών φιλοζωικών οργανώσεων και οι αρμόδιοι λειτουργοί του Δήμου.

Ο κ. Καρούσος εξέφρασε την υπερηφάνεια του που ο Δήμος Αγίας Νάπας είναι ο πρώτος Δήμος που εφαρμόζει με επιτυχία ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ευημερία των Εγκαταλειμμένων (αδέσποτων) ζώων. Ενώ αναφέρθηκε και σε μια σειρά στοχευμένων δράσεων που υλοποιεί ο Δήμος, έτσι ώστε να πετύχει τους στόχους του σχεδίου. Τόνισε, ότι μέχρι στιγμής επιτεύχθηκε η στείρωση τετρακοσίων Εγκαταλειμμένων (αδέσποτων) γάτων, η περίθαλψη εκατό πενήντα Εγκαταλειμμένων (αδέσποτων) ζώων (σκύλων και γάτων), η υιοθεσία σαράντα σκύλων και είκοσι γάτων ενώ επιστράφηκαν στους ιδιοκτήτες τους δεκαπέντε σκύλοι. Διαβεβαίωσε επίσης ότι ο Δήμος θα συνεχίσει μέσω της εφαρμογής του σχεδίου να εμπλουτίζει και να αναβαθμίζει τις υπηρεσίες του έτσι ώστε να καταφέρει την αποτελεσματική αντιμετώπιση του υπερπληθυσμού των Εγκαταλειμμένων (αδέσποτων), την εξασφάλιση της υγείας τους αλλά και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Δείτε επίσης:  Α. Βύρας: Προχωρούν οι εργασίες για μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών

Ο Πρόεδρος του Κόμματος για τα Ζώα Κύπρου, κ. Κυριάκος Κυριάκου, αφού συγχάρηκε το Δήμο Αγίας Νάπας για την εφαρμογή του σχεδίου, αναφέρθηκε στο προτεινόμενο «Πρωτόκολλο προστασίας ευημερίας και διαχείρισης ζώων» που πρέπει να εφαρμόσουν τα ξενοδοχεία και οι τουριστικές επιχειρήσεις, το οποίο σημείωσε «τους δίνει την δυνατότητα να εφαρμόσουν ένα κώδικα, ο οποίος να μπορεί να διαφημιστεί μέσω των διοργανωτών ταξιδιών αλλά και μέσων των Πρεσβειών της Κύπρου στο εξωτερικό ότι όλα τα τουριστικά καταλύματα της Αγίας Νάπας έχουν και πρωτόκολλο για την ευημερία των ζώων.»

Δείτε επίσης:  Ο αγώνας για τη δημιουργία του Δήμου Ανατολικής Πάφου συνεχίζεται

Δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί στις εκατοντάδες καταγγελίες που καταγράφονται κάθε χρόνο από τους τουρίστες, επισημαίνοντας ότι «η ευημερία των ζώων είναι σημαντικό κομμάτι της κουλτούρας που πρέπει να προβάλλεται ως τουριστικός προορισμός». Τόσο η Κυβέρνηση όσο και οι Δήμοι τόνισε, «θα μπορούσαν να βρουν ευκαιρίες να επενδύσουν στον τουρισμό που να έχει σχέση με τα άγρια είδη της Κύπρου».

Τέλος, ο Διευθυντής της Κλινικής, κ. Αντώνης Αλκιβιάδης, είπε ότι «από την πλευρά της Κλινική του καταβάλλονται τεράστιες προσπάθειες έτσι ώστε ανταποκρίνεται όσο καλύτερα γίνεται στην αυξημένη ζήτηση κτηνιατρικών υπηρεσιών» και για το λόγο αυτό, όπως είπε, προσλήφθηκε ακόμη ένας κτηνίατρος.

In the news
Load More