Από καθυστέρηση σε καθυστέρηση η ανάπτυξη του Λιμανιού Λάρνακας

ανάπτυξη του Λιμανιού Λάρνακας
Reading Time: 2 minutes

Αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ, με επικεφαλής τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο Γιώργο Λουκαΐδη, πραγματοποίησε συνάντηση την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019 με την Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Η συνάντηση, αφορούσε την ενημέρωση για τις εξελίξεις που αφορούν την ανάπτυξη του Λιμανιού και της Μαρίνας Λάρνακας.

Στην αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ συμμετείχαν, η Επαρχιακή Γραμματέας ΑΚΕΛ Λάρνακας, Χρυστάλλα Αντωνίου, η βουλευτής Λάρνακας, Ευανθία Σάββα και ο δημοτικός σύμβουλος Λάρνακας, Άθως Καζαντζής.

Όπως ανέφερε ο κ. Άθως Καζαντζής, στην ΑυτοδιοίκησηCY, «η υπουργός έκανε μια ενημέρωση σχετικά με το σημείο που βρίσκονται σήμερα τα πράγματα, όσον αφορά το Λιμάνι της Λάρνακα». Διευκρίνισε, ότι η συνάντηση ζητήθηκε από το ΑΚΕΛ, λόγω της ανησυχίας που προέκυψε εξαιτίας των καθυστερήσεων που παρατηρούνται.

Στη συνάντηση, η αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ ζήτησε όπως κατά την εν εξελίξει διαπραγμάτευση για την συνομολόγηση της σύμβασης παραχώρησης περιληφθούν όλες οι απαραίτητες ασφαλιστικές δικλείδες που να προστατεύουν το δημόσιο συμφέρον και τους εργαζομένους. Επιπρόσθετα, τόνισε ότι επιβάλλεται να γίνουν οι κατάλληλες προβλέψεις που να αποτρέπουν ενδεχόμενες καταχρηστικές αυξήσεις των χρεώσεων, κάτι που θα επηρεάσει αρνητικά τις εμπορικές δραστηριότητες του Λιμανιού.

Δείτε επίσης:  Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δεντροφύτευση στη Λευκωσία

«Στη σύμβαση θα πρέπει να ιεραρχηθεί και να καταστεί προτεραιότητα η διασφάλιση της ασφάλειας και της υγείας των κατοίκων που γειτνιάζουν με την σχεδιαζόμενη ανάπτυξη» τόνισε το ΑΚΕΛ.

Ο κ. Καζαντζής, υπογράμμισε πως η Υπουργός, σχετικά με την καθυστέρηση που παρατηρείται στη Λάρνακα, ανέφερε ότι «η νομική υπηρεσία επικαλείται φόρτο εργασίας από άλλες υποθέσεις και δεν μπορεί να τους απαντήσει άμεσα και για αυτό το λόγο υπάρχουν οι διάφορες καθυστερήσεις». Ωστόσο, εξέφρασε την ανησυχία του, διότι, όπως είπε «η καθυστέρηση τους, πιθανόν να φέρει πισωγύρισμα στην όλη υπόθεση και να μην προχωρήσει, για ακόμη μια φορά, το θέμα του λιμανιού της Λάρνακας». Επίσης, όπως υπογράμμισε, προκύπτει και η ανησυχία ότι και ο επενδυτής θα πει κάποια στιγμή ότι δεν ενδιαφέρεται πλέον. «Μας έλεγαν ότι θα ενημερωνόμασταν το Νοέμβριο, τώρα μας μετέφεραν τον Μάρτιο». σημειώνει ο κ. Καζαντζής. Κλείνοντας, υπογραμμίζει ότι «θα υπάρξει ενημέρωση από το Δήμαρχο και ίσως παρθούν και κάποιες αποφάσεις».

Δείτε επίσης:  Σε Λεωφόρο Γλ. Κληρίδη μετονομάστηκε η Λεωφόρος Ακαδημίας

Τέλος, το ΑΚΕΛ, αναγνωρίζοντας ότι η ανάπτυξη του Λιμανιού και της Μαρίνας Λάρνακας αποτελεί έργο ζωτικής σημασίας τόσο για την επαρχία Λάρνακας, καθώς και για ολόκληρη την Κύπρο, ζήτησε να τηρείται ενήμερο σε σχέση με τις εξελίξεις και αναλόγως θα τοποθετηθεί.

In the news
Load More