Αστυνομία: Έκκληση σε όλους για σωστή οδική συμπεριφορά

οδική συμπεριφορά
Reading Time: 1 minute
Έκκληση σε όλους για σωστή οδική συμπεριφορά κάνει η Αστυνομία, σε σχετική ανακοίνωση, με στόχο τη μείωση του κινδύνου και της πιθανότητας να θρηνήσουμε και άλλα θύματα, ιδίως πεζούς και δικυκλιστές.

Στην ανακοίνωση, που εκδόθηκε με αφορμή τα δύο πρόσφατα δυστυχήματα με θύματα ποδηλάτες, ένα 33χρονο και ένα 13χρονο παιδί, σημειώνεται ότι «οι δικυκλιστές (μοτοσικλετιστές ή ποδηλατιστές) και οι πεζοί, αποτελούν τις πιο ευάλωτες κατηγορίες χρηστών του δρόμου σε περίπτωση δυστυχήματος».

Δείτε επίσης:  Στις 0830 θα ανοίξουν τα κέντρα εξυπηρέτησης πελατών της ΑΗΚ τη Δευτέρα

Η Αστυνομία, αναφέρεται στην ανακοίνωση, δεν μπορεί να είναι παρούσα σε κάθε δρόμο, «είναι όμως αποφασισμένη με όλες τις δυνάμεις της, να συνεχίσει να ενεργεί εφαρμόζοντας το νόμο για να προστατεύσει τους πολίτες από τη μάστιγα της ανεύθυνης οδήγησης.»

Επισημαίνεται παράλληλα η ανάγκη για αλλαγή κουλτούρας στην οδήγηση ενώ τονίζεται ότι είναι σημαντικό να τηρούνται απαράβατα οι κανόνες.

Δείτε επίσης:  Στις 0830 θα ανοίξουν τα κέντρα εξυπηρέτησης πελατών της ΑΗΚ τη Δευτέρα

«Οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί απέναντι στους δικυκλιστές και πεζούς, δεδομένου ότι ο ανθρώπινος παράγοντας είναι κρίσιμος για την μείωση της πιθανότητας σύγκρουσης», καταλήγει η ανακοίνωση.

In the news
Load More