fbpx
Monday, January 25, 2021
3 °c
Nicosia
12 ° Mon
13 ° Tue
10 ° Wed
10 ° Thu
AFTODIOIKISI.COM.CY
  • Αρχικη
  • Δημοι
    • Λευκωσία
    • Λεμεσός
    • Λάρνακα
    • Πάφος
    • Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου
    • Κατεχόμενοι Δήμοι Κοινότητες
  • Κοινοτητες
  • Κυπρος
  • Αρθρα – Μελετες
  • Διεθνη
  • Διαδικτυο
No Result
View All Result
  • Αρχικη
  • Δημοι
    • Λευκωσία
    • Λεμεσός
    • Λάρνακα
    • Πάφος
    • Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου
    • Κατεχόμενοι Δήμοι Κοινότητες
  • Κοινοτητες
  • Κυπρος
  • Αρθρα – Μελετες
  • Διεθνη
  • Διαδικτυο
No Result
View All Result
AFTODIOIKISI.COM.CY
No Result
View All Result

Αυξάνεται ο μέγιστος αριθμός ατόμων για κοινωνικές συναθροίσεις

by Aftodioikisi
July 9, 2020
Reading Time: 1min read
A A
Share on FacebookShare on Twitter

Υπό το φως των πολύ καλών επιδημιολογικών δεικτών που καταγράφονται στην Κύπρο τις τελευταίες εβδομάδες και λαμβάνοντας υπόψη τις εκτιμήσεις για την εξέλιξη του ιού SARS-CoV-2 στη χώρα μας, αποφασίστηκε όπως από τις 12 Ιουλίου 2020 ισχύσει ο μέγιστος αριθμός ατόμων σε κοινωνικές συναθροίσεις σε οικίες και/ή δημόσιους χώρους όπως και σε άλλες διευθετήσεις, αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας.

1. Μέγιστος αριθμός ατόμων σε κοινωνικές συναθροίσεις σε οικίες και/ή δημόσιους χώρους:

Ο μέγιστος αριθμός προσώπων που επιτρέπεται να παρευρίσκονται σε κοινωνικές συναθροίσεις σε οικίες και/ή δημόσιους χώρους (φυσική παρουσία στο ίδιο υποστατικό/εγκατάσταση ανεξαρτήτως εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου), αυξάνεται από 150 σε 250 άτομα για εξωτερικούς χώρους και από 75 σε 100 άτομα για εσωτερικούς χώρους.

Διευκρινίζεται ότι δεν επιτρέπεται η ταυτόχρονη μαζική συνάθροιση και στον εσωτερικό και στον εξωτερικό χώρο.
Στην περίπτωση που οι κοινωνικές συναθροίσεις πραγματοποιούνται σε οικίες, στον μέγιστο αριθμό περιλαμβάνονται και οι μόνιμα διαμένοντες. Νοείται ότι σε κάθε περίπτωση τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

2. Μέγιστος αριθμός ατόμων για εξυπηρέτηση σε χώρους εστίασης:
Ο μέγιστος αριθμός προσώπων που επιτρέπεται να εξυπηρετούνται σε χώρους εστίασης, αυξάνεται σε 250 άτομα για εξωτερικούς χώρους. Σε ό,τι δε αφορά τους εσωτερικούς χώρους, ο μέγιστος αριθμός ατόμων παραμένει στα 100 πρόσωπα.

Εξακολουθεί σε κάθε περίπτωση να ισχύει το μέτρο για τήρηση απόστασης 3 τ.μ. για εσωτερικούς χώρους και 2 τ.μ. για εξωτερικούς χώρους ανά άτομο, ανεξάρτητα από τα τετραγωνικά μέτρα κάθε υποστατικού. Για παράδειγμα, εάν ένα υποστατικό διαθέτει 600 τ.μ. σε εξωτερικό χώρο και με βάση το μέτρο για τήρηση απόστασης 2 τ.μ. ανά άτομο, θα μπορούσε να εξυπηρετήσει μέχρι 300 άτομα, με τη νέα απόφαση, ο αριθμός των πελατών δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 250. Εάν ένα υποστατικό διαθέτει 450 τ.μ. σε εσωτερικό χώρο και με βάση το μέτρο για τήρηση απόστασης 3 τ.μ. ανά άτομο, θα μπορούσε να εξυπηρετήσει μέχρι 150 άτομα, ο αριθμός των ατόμων που μπορούν να συναθροίζονται δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 100.

Η πιο πάνω ρύθμιση ισχύει μόνο για τις πιο κάτω κατηγορίες χώρων εστίασης που προβλέπονται στο Διάταγμα του Υπουργού Υγείας, ημερομηνίας 5 Ιουνίου 2020: Εστιατόρια, Ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα, Ταβέρνες, Καφετέριες, Πιτσαρίες, Μπυραρίες, σνακ-μπαρ και μπαρ, Καφενεία, Κυλικεία ή/και χώρους εστίασης σχολείων, αθλητικών ομίλων, πολιτιστικών ομίλων, σωματείων, συλλόγων, κτλ.

Η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται αποκλειστικά και μόνο σε τραπεζοκαθίσματα. Εάν στις πιο πάνω επιχειρήσεις λειτουργούν μπαρ, απαγορεύεται η απευθείας εξυπηρέτηση των πολιτών σε αυτά και η χρησιμοποιούνται μόνο για την προπαρασκευή φαγητών και ποτών από το προσωπικό του υποστατικού.

3. Διοργάνωση γάμων και βαφτίσεων:
Στη βάση των θετικών επιδημιολογικών δεδομένων που επικρατούν στην Κύπρο, για σκοπούς προγραμματισμού των ενδιαφερόμενων, αποφασίστηκε ότι από τις 22 Αυγούστου μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου, ο μέγιστος αριθμός ατόμων (φυσική παρουσία σε δείπνο) που μπορούν να παρευρεθούν σε γάμους ή βαφτίσεις, ορίστηκε στα 350 άτομα.
Διευκρινίζεται ότι περισσότερες λεπτομέρειες για τον τρόπο που θα διενεργείται ο χαιρετισμός και επεξηγήσεις για τα μέτρα που πρέπει να τηρούνται, θα καθοριστούν στο σχετικό Πρωτόκολλο που θα εκδοθεί το επόμενο διάστημα.

4. Διοργάνωση συναυλιών, φεστιβάλ, πανηγυριών:
Σύμφωνα με τις συστάσεις που εκδίδουν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και το ECDC, εκδηλώσεις, όπως είναι οι συναυλίες, τα φεστιβάλ, τα πανηγύρια, κτλ, ενέχουν αυξημένο κίνδυνο για τη διασπορά του ιού και η απόφαση για άρση των περιορισμών σε αυτόν τον τομέα πρέπει να ληφθεί με πολύ μεγάλη προσοχή, ώστε να αποφευχθεί η επιδείνωση.

Ξεκαθαρίζεται ότι, ενώ είχε εξαγγελθεί ότι η διοργάνωση συναυλιών, φεστιβάλ, πανηγυριών, κτλ, θα εξεταστεί μετά την 1η Σεπτεμβρίου, δεν έχει ληφθεί καμία οριστική απόφαση ως προς το πότε θα επιτραπεί η διενέργεια τέτοιων εκδηλώσεων. Σε αυτό το πλαίσιο, προτρέπονται οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της διοργάνωσης συναυλιών/φεστιβάλ/πανηγυριών να μην προβαίνουν σε προγραμματισμό εκδηλώσεων μετά την 1η Σεπτεμβρίου, εν αναμονή της τελικής απόφασης που θα ληφθεί από την Κυβέρνηση, στη βάση των κατευθυντήριων οδηγιών που ζητήθηκαν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και το ECDC.

Υπενθυμίζεται ότι στο παρόν στάδιο η διοργάνωση και η διεξαγωγή συναυλιών επιτρέπεται ΜΟΝΟ σε υπαίθρια αμφιθέατρα και όχι σε οποιονδήποτε άλλο υπαίθριο χώρο (π.χ. γήπεδα), και νοουμένου ότι τηρούνται αυστηρά οι οδηγίες που προβλέπονται στο Πρωτόκολλο για τη λειτουργία υπαίθριων αμφιθεάτρων.

Καταληκτικά, σημειώνεται ότι όλες οι πιο πάνω διαφοροποιήσεις αποτελούν συνέχεια της καλής επιδημιολογικής εικόνας που επικρατεί στη χώρα μας. Ωστόσο, λόγω της ρευστής κατάστασης που επικρατεί σε παγκόσμιο επίπεδο και δεδομένων των εκτιμήσεων της επιστημονικής κοινότητας για πιθανή έξαρση της πανδημίας, οφείλουμε όλοι να παραμείνουμε σε εγρήγορση και να τηρούμε ευλαβικά τα μέτρα ατομικής υγιεινής και κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Τα δεδομένα, όπως διαμορφώνονται, εξετάζονται συνεχώς και αναπροσαρμόζονται εάν και εφόσον παρουσιαστεί ανάγκη.

Share1TweetSend

Related Posts

Χάσικος: «Σε καμιά περίπτωση δεν αναφέρθηκα στο γαμπρό του Προέδρου της Δημοκρατίας»

Χάσικος
by Aftodioikisi
January 23, 2021
A A
ShareTweetSend

Πρόεδρος Αναστασιάδης: Να υπερβούμε το τοξικό κλίμα και να επικεντρωθούμε στην υλοποίηση προϋπολογισμού

Πρόεδρος Αναστασιάδης
by Aftodioikisi
January 22, 2021
A A
ShareTweetSend

Opinion

Η επιτυχία ή αποτυχία της μεταρρύθμισης δεν θα κριθεί από τον αριθμό των Δήμων – Γράφει ο Ευάγγελος Ευαγγελίδης, Δήμαρχος Αραδίππου

Υπάρχουν τρόποι για ανάπτυξη στα ορεινά – Γράφει ο Λουκάς Ελευθερίου, Δημοτικός Σύμβουλος Λακατάμιας

Αλλιώς ξέραμε τους καλούς νομικούς παλιά – Της Ζήνας Λυσάνδρου Παναγίδη, Δημάρχος Λευκονοίκου

Ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών – Γράφει ο Άντρος Γ. Καραγιάννης, Δήμαρχος Δερύνειας

Σας περιμένουμε, με ασφάλεια και προσοχή – Toυ Ανδρέα Παπαχαραλάμπους, Δημάρχου Στροβόλου

«Προφάσεις εν αμαρτίαις» οι δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών για τη Μεταρρύθμιση της Τ.Α.

online

Τσαβούσογλου: Νέες κυρώσεις θα καταστρέψουν το διάλογο

Ζωντανές διαδικτυακές παραγωγές θεάτρου Ριάλτο από τον Φεβρουάριο

Περίπου 40 εκατ. τηλεθεατές παρακολούθησαν την ορκωμοσία Μπάιντεν

Αυξάνονται τα περιστατικά κορωνοϊού στην Κίνα

Ο Μπάιντεν θα επιδιώξει 5ετή παράταση ισχύος της New START

Κατέθεσε στον Εισαγγελέα η Σοφία Μπεκατώρου

στρόβολος

Highlights

Πρόεδρος Αναστασιάδης: Να υπερβούμε το τοξικό κλίμα και να επικεντρωθούμε στην υλοποίηση προϋπολογισμού

Ένας θάνατος και 122 νέα κρούσματα Covid-19 την Παρασκευή

Η επιτυχία ή αποτυχία της μεταρρύθμισης δεν θα κριθεί από τον αριθμό των Δήμων – Γράφει ο Ευάγγελος Ευαγγελίδης, Δήμαρχος Αραδίππου

Το ΥΠΟΙΚ ανέλαβε την ευθύνη για την παρερμηνεία σχετικά με τα Ειδικά Δικαστήρια

Τσιούτης: Ο Φεβρουάριος θα πρέπει να θεωρείται περισσότερο μια μεταβατική περίοδος

Συνεχίζεται η στήριξη δημοτών από το Πολυδύναμο Στροβόλου

Trending

Χάσικος
Κυπρος

Χάσικος: «Σε καμιά περίπτωση δεν αναφέρθηκα στο γαμπρό του Προέδρου της Δημοκρατίας»

by Aftodioikisi
January 23, 2021

Ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος διευκρινίζει ότι κατά την κατάθεσή του στην Ερευνητική Επιτροπή των Κατ’...

τσαβούσογλου

Τσαβούσογλου: Νέες κυρώσεις θα καταστρέψουν το διάλογο

January 23, 2021
Δήμαρχος

Η Κυβέρνηση να ανοίξει τα θέατρα λέει ο Δήμαρχος Λεμεσού

January 23, 2021
Πρόεδρος Αναστασιάδης

Πρόεδρος Αναστασιάδης: Να υπερβούμε το τοξικό κλίμα και να επικεντρωθούμε στην υλοποίηση προϋπολογισμού

January 22, 2021
κρούσματα

Ένας θάνατος και 122 νέα κρούσματα Covid-19 την Παρασκευή

January 22, 2021

Instagram

    Please install/update and activate JNews Instagram plugin.

Recent News

  • Χάσικος: «Σε καμιά περίπτωση δεν αναφέρθηκα στο γαμπρό του Προέδρου της Δημοκρατίας»
  • Τσαβούσογλου: Νέες κυρώσεις θα καταστρέψουν το διάλογο
  • Η Κυβέρνηση να ανοίξει τα θέατρα λέει ο Δήμαρχος Λεμεσού
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
Nicosia, Cyprus
Monday, January 25, 2021
Clear
3 ° c
85%
3.11mh
-%
18 c 6 c
Mon
19 c 7 c
Tue
15 c 6 c
Wed
13 c 6 c
Thu
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

© 2020 News & Magazine - Premium news ΑυτοδιοίκησηCY.

No Result
View All Result
  • Δημοι
    • Λευκωσία
    • Λεμεσός
    • Λάρνακα
    • Πάφος
    • Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου
    • Κατεχόμενοι Δήμοι Κοινότητες
  • Κοινότητες
  • Κυπρος
  • Διεθνη
  • Συνεντεύξεις
  • Διαδικτυο
  • Άρθρα – Μελέτες

© 2020 News & Magazine - Premium news ΑυτοδιοίκησηCY.