Αυξημένη η διέλευση πεζών από την Κωστάκη Παντελίδη

Κωστάκη Παντελίδη
Reading Time: 2 minutes

Η διέλευση πεζών από την οδό Κωστάκη Παντελίδη τον Ιανουάριο του 2019 ήταν ιδιαίτερα αυξημένη (περίπου 125.000 διελεύσεις), καθαρή ένδειξη της προτίμησης του κοινού, αναφέρει ο Δήμος Λευκωσίας σχετικά με τη διαμαρτυρία μερίδας καταστηματαρχών για το θέμα της πεζοδρόμησης της οδού.

Ο Δήμος σημειώνει ότι η Επιτροπή Κυκλοφοριακού και Χώρων Στάθμευσης του Δήμου, εδώ και καιρό έχει προβεί σε διαβούλευση με όλες τις οργανώσεις και αφού άκουσε τις απόψεις του κοινού, έθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο θέμα προς συζήτηση για την Κωστάκη Παντελίδη, η οποία σήμερα λειτουργεί ως πεζόδρομος.

«Επίσης είναι σημαντικό να λάβουμε υπόψη μας το γεγονός ότι ο κεντρικός σταθμός λεωφορείων της Πλατείας Σολωμού, διαμέσου και της Κωστάκη Παντελίδη, διοχετεύει χιλιάδες πεζούς επισκέπτες με ασφάλεια στο κέντρο της πόλης και στους πεζόδρομους Λήδρας και Ονασαγόρου», αναφέρεται.

Σε σχέση με την άποψη που εκφράζεται από μερίδα καταστηματαρχών, ότι θα βοηθηθεί η εμπορικότητα των υφιστάμενων πεζοδρόμων εάν η οδός δοθεί προς χρήση στα αυτοκίνητα, ώστε να υπάρχει καλύτερη και ευκολότερη πρόσβαση, ο Δήμος σημειώνει ότι η αύξηση του αριθμού των επισκεπτών που παρατηρείται στους πεζόδρομους Λήδρας και Ονασαγόρου, μετά το 2012 και εν μέσω της χειρότερης οικονομικής κρίσης που βίωσε ο τόπος μετά το 1974, επιτεύχθηκε με κλειστές –κατά διαστήματα– την Κωστάκη Παντελίδη, την Πλατεία Ελευθερίας και την είσοδο στους πεζόδρομους.

Δείτε επίσης:  Λευκωσία: Κλειστοί δρόμοι λόγω διεξαγωγής φιλανθρωπικού αγώνα

«Το ιστορικό κέντρο της πόλης μας αντιμετωπίζει τεράστιο ανταγωνισμό από την περιφέρεια. Ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης του ανταγωνισμού αυτού, είναι η δημιουργία συγκριτικού πλεονεκτήματος προς όφελος του κέντρου της Λευκωσίας. Το Δημοτικό Συμβούλιο καλείται στη βάση συγκεκριμένων και μετρήσιμων στοιχείων να αποφασίσει εάν η δημιουργία πεζόδρομου, δημιουργεί αυτό το πλεονέκτημα», αναφέρεται.

Ο Δήμος χαιρετίζει την ενεργό συμμετοχή των πολιτών στα κοινά της πόλης και τους καλεί να στηρίξουν τις προσπάθειές για ανάδειξη των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων, όπως την αρχιτεκτονική της κληρονομιάς και τη δημιουργία νέων αισθητικά αναβαθμισμένων υποδομών που θα προσελκύσουν κόσμο και επισκέπτες, όπως η Πλατεία Ελευθερίας, η Κωστάκη Παντελίδη κ.ά.

Δείτε επίσης:  Ο Δήμος Λευκωσίας βράβευσε σωματεία και αθλητές

Σημειώνεται επίσης ότι η Λευκωσία έχει Ολοκληρωμένο Σχέδιο Κινητικότητας, το οποίο εκπονήθηκε από ξένους εμπειρογνώμονες με κύριο στόχο τη Βιώσιμη Κινητικότητα στην πόλη και την άμβλυνση του κυκλοφοριακού προβλήματος στο κέντρο της Λευκωσίας. Το Σχέδιο περιλαμβάνει και πεζοδρομοποιήσεις και μονοδρομήσεις, καθώς και πρόγραμμα εφαρμογής τους.

Ο Δήμος ενημερώνει επίσης ότι εδώ και καιρό ο χώρος του Δημαρχείου στο προμαχώνα Ντ’ Αβίλα μπορεί να χρησιμοποιείται από ΑΜΕΑ μέχρι τη λειτουργία του ανελκυστήρα στη τάφρο και ότι ήδη, ύστερα από αρκετά χρόνια διεκδίκησης, η Αστυνομία παραχώρησε στον Δήμο τον χώρο στάθμευσης της στον προμαχώνα Τρίπολη.

In the news
Load More