Α. Νεοφύτου: Στήριξη στον ΠτΔ για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων

Αβέρωφ Νεοφύτου
Reading Time: 1 minute

Τη στήριξη του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό μέσα από την προσπάθεια συμφωνίας επί των όρων αναφοράς, εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία του Εθνικού, ο κ. Νεοφύτου είπε πως το κλίμα ήταν εξαιρετικό, προσθέτοντας πως έγινε μια ενημέρωση από τον Πρόεδρο για τη συνάντηση με τον Μουσταφά Ακιντζί στις αρχές Αυγούστου αλλά και για τις συναντήσεις με την κ. Λουτ.

Εκφράζοντας τη θέση του ΔΗΣΥ, ο κ. Νεοφύτου είπε πως είναι μονόδρομος το να συμφωνηθούν οι όροι αναφοράς. «Είναι για εμάς στην ε/κ κοινότητα εθνική προτεραιότητα και εθνική αναγκαιότητα. Στηρίζουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην προσπάθεια του μέσα από τη συμφωνία των όρων εντολής να επαναρχίσει ο διάλογος, εάν υπάρξει σύγκλιση αυτές τις ώρες, ή ακόμα και αύριο, μεθαύριο», είπε και σημείωσε πως για να δούμε το τελικό κείμενο θα πρέπει να περιμένουμε την ενδεχόμενη τριμερή συνάντηση του ΓΓ και των ηγετών των δύο κοινοτήτων η οποία εκτιμάται πως, αν θα πραγματοποιηθεί, θα είναι μετά τη Γενική Συνέλευση των ΗΕ προς το τέλος Σεπτέμβρη.

Δείτε επίσης:  Οι 28 συμφωνούν σε στοχευμένα μέτρα κατά φυσικών και νομικών προσώπων για τις παράνομες τουρκικές γεωτρήσεις

Ερωτηθείς αναφορικά με τους όρους εντολής, ο κ. Νεοφύτου είπε πως υπάρχει κοινή βάση που είναι το ανακοινωθέν του Φεβρουαρίου 2014, είναι οι συγκλίσεις που έχουν επιτευχθεί μέχρι το Κρανς Μοντανά αλλά και κατά τη διάρκεια της συνάντησης στο Κρανς Μοντανά, αλλά και οι έξι παράμετροι του ΓΓ του ΟΗΕ, πάντα στο πλαίσιο της ΔΔΟ.

Δείτε επίσης:  Ψηλές συγκεντρώσεις σκόνης σήμερα στην ατμόσφαιρα

Ερωτηθείς αν μπορούν να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις την ώρα που συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις, είπε πως η δική του εκτίμηση, και με βάση το παρελθόν, όταν γίνονται συνομιλίες δεν υπάρχουν ενέργειες που δηλητηριάζουν το κλίμα.

In the news
Load More