Α. Τσίπρας: Θα προσφύγει άμεσα στη διαδικασία ανανέωσης της ψήφου εμπιστοσύνης

Reading Time: 2 minutes

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει άμεσα στη διαδικασία ανανέωσης της ψήφου εμπιστοσύνης του ελληνικού Κοινοβουλίου προς την κυβέρνηση

Σε δηλώσεις του μετά από τη συνάντησή του με τον Πάνο Καμμένο και την ανακοίνωση της αποχώρησης των ΑΝΕΛ από τον κυβερνητικό συνασπισμό, ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τον κ. Καμμένο για την «έντιμη και ειλικρινή συνεργασία» που είχαν επί μια τετραετία παρά τις ιδεολογικές τους διαφορές. Ανέφερε ότι έκανε δεκτή την παραίτησή του από τη θέση του Υπουργού Άμυνας και ότι θα κάνει δεκτές και τις παραιτήσεις άλλων μελών των ΑΝΕΛ που προτίθενται να αποχωρήσουν.

Όπως ανακοίνωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, τη θέση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης, περιγράφοντας αυτή την απόφαση ως ενδεικτική της βούλησής του να μη διακυβεύσει «ούτε για μία ημέρα τη συνέχεια, τη σταθερότητα και την πορεία που έχουμε χαράξει», όπως είπε ο χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Δείτε επίσης:  Τούρκος ΥΠΑΜ: Κανείς να μην περιμένει από εμάς υποχώρηση στην Κύπρο

Κάνοντας λόγο για σημαντικά και χρήσιμα νομοθετήματα, καθώς και για θεσμικές τομές τις οποίες στοχεύει να ολοκληρώσει η παρούσα κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας είπε ότι θα προσφύγει σε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή των Ελλήνων, μην επιθυμώντας να κάνει χρήση «της δυνατότητας που δίνει το Σύνταγμα να αφήσει ασαφές και αμφίσημο το κατά πόσο υπάρχει σαφής πλειοψηφία βουλευτών που να στηρίζει την προσπάθεια της κυβέρνησης».

Δείτε επίσης:  Η Τουρκία κοινοποίησε στα ΗΕ την συμφωνία της με Λιβύη

Παράλληλα, ευχαριστώντας τον κ. Καμμένο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά του για «καθαρές κουβέντες», ο Έλληνας Πρωθυπουργός τόνισε ότι ο ίδιος θα συνεχίσει να υπηρετεί έναν από τους βασικούς εθνικούς στόχους που έθεσε η κυβέρνησή του, μετά την έξοδο της χώρας από τη μνημονιακή περιπέτεια, που είναι να αποκατασταθεί ο ρόλος και η θέση της Ελλάδας στο διεθνές στερέωμα.

«Έχω διαμηνύσει με απόλυτη σαφήνεια ότι μπροστά σε αυτόν τον εθνικό στόχο και το προφανές εθνικό όφελος δεν πρόκειται να κάνω πίσω, δεν πρόκειται να δειλιάσω, δεν πρόκειται να λογαριάσω ρίσκο και πολιτικό κόστος», είπε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

ΚΥΠΕ

In the news
Load More