Βραβείο Πράσινης σημαίας για το Δήμο Αθηένου

Βραβείο Πράσινης σημαίας για το Δήμο Αθηένου
Reading Time: 1 minute

Το Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (ΚΥ.Κ.Π.Ε.Ε), αναγνωρίζοντας ότι οι τοπικές αρχές μπορούν να συμβάλουν ουσιαστικά στη βιώσιμη ανάπτυξη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής καθώς και σε ποικίλες δράσεις που έχουν αντίκτυπο στο ευρύτερο περιβάλλον, στόχευσε μέσα από τη θεσμοθέτηση των Παγκύπριων Περιβαλλοντικών Βραβείων, την ανάδειξη Πράσινων Πόλεων οι οποίες έχουν αναπτύξει φιλικές προς το περιβάλλον πολιτικές και πρακτικές.

Στο πιο πάνω πλαίσιο, ο Δήμος Αθηένου για δεύτερη συνεχή χρονιά υπόβαλε αίτηση και βραβεύτηκε στην κατηγορία «Περιβάλλον – Πολιτισμός» για το έργο «Ανοικτές δανειστικές βιβλιοθήκες στα πλαίσια της Biennale Larnaca 2018 και εικαστική παρέμβαση σε στέγαστρα με θέμα την αθηενίτικη δαντέλα». Η τελετή απονομής των βραβείων, πραγματοποιήθηκε στις 22 Ιανουαρίου 2019 σε Ειδική Επίσημη Τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο. Η επίδοση της Πράσινης Σημαίας έγινε από τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη.

Δείτε επίσης:  Δραστηριότητες του Δημάρχου Λεμεσού 14 – 21 Οκτωβρίου

Την Πράσινη Σημαία και το σχετικό δίπλωμα παρέλαβε ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και υπηρεσιακούς του Δήμου Αθηένου.

Η βράβευση αυτή αποτελεί το επιστέγασμα των προσπαθειών που καταβάλλονται για την ανάπτυξη πράσινης κουλτούρας, καλλιέργειας περιβαλλοντικής και πολιτιστικής ευαισθητοποιημένης συνείδησης και γενικότερα προώθησης της αειφόρου ανάπτυξης στην Αθηένου.

Δείτε επίσης:  Η Δημοτική Ομάδα ΔΗΣΥ Λεμεσού εκφράζει οργή για κατασκευή ποδηλατοδρόμου

In the news
Load More