Ο Βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού, κ. Σόλωνας Κασίνης, προχώρησε στην παραίτηση του από το κόμμα, λόγω προβλημάτων υγείας.
Οι κενές θέσεις στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος, δεν σταματούν εδώ, καθώς από 1η Δεκεμβρίου αποχωρεί και η κα. Στέλλα Κυριακίδου, ενώ ενδέχεται και η υπουργοποιήση του κ. Νίκου Νουρή.
Αυτό συνεπάγεται την εκλογή νέων ατόμων, τα οποία πρέπει να στελεχώσουν τις θέσεις αυτές. Καθώς όλα δείχνουν πρώτος στη λίστα προτίμησης για την έδρα του κ. Κασίνη είναι ο κ. Πρόδρομος Προδρόμου με 8.821 ψήφους προτίμησης, ακολουθεί η κα. Σάβια Ορφανίδου με 7.916 ψήφους, ενώ στη τρίτη θέση βρίσκονται η κα. Ξένια Κωνσταντίνου με 7.864 ψήφους μαζί με τον κ. Μιχάλη Σοφοκλέους με 7.217 ψήφους. Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα ο κ. Πρόδρομος Προδρόμου δεν φαίνεται να είναι διατεθειμένος να φύγει από το προεδρικό.
Όπως αναφέραμε πιο πάνω, οι αλλαγές στο κόμμα του ΔΗΣΥ δεν σταματούν εδώ, καθώς και η Κύπρια Επίτροπος, κα. Στέλλα Κυριακίδου με επιστολή της προς τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, δήλωσε την παραίτηση της από την κομματική αντιπροεδρία και τα καθήκοντα της σταματούν την 1η Δεκεμβρίου, ημέρα κατά την οποία αναλαμβάνει τα ευρωπαϊκά της καθήκοντα. Από την άλλη αναμένεται και το ενδεχόμενο υπουργοποιήσης του κ. Νίκου Νουρή.
Στα μέσα Δεκεμβρίου, το Πολιτικό Γραφείο του Συναγερμού, αναμένεται να συνεδριάσει, ώστε να προχωρήσει στις απαραίτητες διαδικασίες προς αναπλήρωση των κενωθέντων θέσεων. Οι διαδικασίες αυτές, με βάση το καταστατικό του Δημοκρατικού Συναγερμού, για τις κενωθείσες θέσεις κομματικών αξιωματούχων, περιλαμβάνουν την εκλογική διαδικασία ενώπιον του Ανωτάτου Συμβουλίου ενώ το Π.Γ. είναι υπεύθυνο να μεριμνήσει για τα χρονοδιαγράμματα της υποβολής υποψηφιοτήτων, το στήσιμο των καλπών και για την εκλογική διαδικασία που θα ακολουθήσει.