fbpx
Saturday, January 16, 2021
10 °c
Nicosia
11 ° Sat
10 ° Sun
8 ° Mon
7 ° Tue
AFTODIOIKISI.COM.CY
  • Αρχικη
  • Δημοι
    • Λευκωσία
    • Λεμεσός
    • Λάρνακα
    • Πάφος
    • Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου
    • Κατεχόμενοι Δήμοι Κοινότητες
  • Κοινοτητες
  • Κυπρος
  • Αρθρα – Μελετες
  • Διεθνη
  • Διαδικτυο
No Result
View All Result
  • Αρχικη
  • Δημοι
    • Λευκωσία
    • Λεμεσός
    • Λάρνακα
    • Πάφος
    • Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου
    • Κατεχόμενοι Δήμοι Κοινότητες
  • Κοινοτητες
  • Κυπρος
  • Αρθρα – Μελετες
  • Διεθνη
  • Διαδικτυο
No Result
View All Result
AFTODIOIKISI.COM.CY
No Result
View All Result

Βύρας: Η Ευρωπαϊκή Τοπική Αυτοδιοίκηση που αξίζει η Κύπρος

by Aftodioikisi
September 17, 2020
Reading Time: 1min read
A A
Δήμος Λάρνακας
Share on FacebookShare on Twitter

Με την ευκαιρία της σημερινής ετήσιας ομιλίας της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κυρίας Ursula von der Leyen, για την κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Προέδρος Ένωσης Δήμων Κύπρου, κ. Ανδρέας Βύρας, αναφέρθηκε στους Δήμους της Κύπρου, οι οποίοι, όπως είπε, «ως μέλη της μεγάλης Ευρωπαϊκής οικογένειας, καταβάλλουν αδιάκοπα άοκνες προσπάθειες για να παρέχουν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους δημότες τους».

Σε τοποθέτηση ο κ. Βύρας ανέφερε ότι, φέτος ήταν και συνεχίζει να είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά για όλους, η οποία σημαδεύτηκε από την πανδημία του Κορωνοϊού. «Πρωταρχική μας έγνοια είναι σαφώς η διαφύλαξη της υγείας όλων μας. Ωστόσο, θα ήταν μεγάλο λάθος να αγνοήσουμε το τσουνάμι οικονομικών και κοινωνικών συνεπειών της πρωτοφανούς αυτής κρίσης», υπογράμμισε.

«Οι Δήμοι μας» ανέφερε χαρακτηριστικά «βρέθηκαν μπροστάρηδες στη διαχείριση αυτής της κρίσης» εξηγώντας ότι κλήθηκαν να ανταποκριθούν σε πολλαπλά επίπεδα και να καλύψουν κενά του Κράτους. «Με κύριο μέλημά μας την ασφάλεια του πολίτη σε αυτή τη συγκυρία υγειονομικής απειλής» συνέχισε ο κ. Βύρας, «οι δημοτικές αρχές ξεκίνησαν και συνεχίζουν ένα δύσκολο έργο συνεχούς απολύμανσης και αποστείρωσης δημόσιων χώρων. Αξιοποιήθηκε επίσης προσωπικό των Δήμων για τις ανάγκες υγειονομικών και μη ελέγχων.

Προσάρμοσαν σε χρόνο αστραπή τον τρόπο παροχής των υπηρεσιών τους ώστε να διασφαλίζεται τόσο η ασφάλεια του εξυπηρετούμενου αλλά και του εργαζόμενου. Και παρά τις δυσκολίες που ενείχε το όλο εγχείρημα, καταφέραμε, ως οφείλουμε, να διατηρήσουμε το ανθρώπινο πρόσωπό μας, βοηθώντας όσους συμπολίτες μας βρίσκονταν σε ευπαθείς ομάδες να έχουν όλα τα απαραίτητα».

Σημείωσε μάλιστα, ότι ακόμη και μετά τη χαλάρωση των μέτρων και παρά το τεράστιο οικονομικό πλήγμα που δέχθηκαν, οι Δήμοι της Κύπρου συνεχίζουν να βρίσκονται με όλα τα δυνατά μέσα δίπλα στον πολίτη. «Με δική τους πρωτοβουλία, οι Δήμοι αποφάσισαν να παρέχουν οικονομικές διευκολύνσεις εκεί που μπορούν και κυρίως στις πληγείσες επιχειρήσεις, με στόχο να δοθεί ώθηση στην ανάκαμψή τους».

Αναφερόμενος στον δρόμο προς την ανάκαμψη, τόνισε πως θα είναι σίγουρα μακρύς και δύσκολος, αφού δεν έχουμε νικήσει πλήρως την πανδημία, εξηγώντας ότι το προσφυγικό και η κοινωνική ενσωμάτωση, η παροχή κοινωνικής πολιτικής προς τους δημότες, η στροφή προς πράσινες και φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις και η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή είναι μόνο μερικές από τις προκλήσεις που οι Τοπικές Αρχές καλούνται να αντιμετωπίσουν, χωρίς όμως να διαθέτουν πάντα τα κατάλληλα μέσα και «παγιδευμένες», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «σε χρονοβόρες και γραφειοκρατικές κρατικές διαδικασίες». «Με άλλα λόγια» είπε, «η Τοπική Αυτοδιοίκηση της Κύπρου έχει να αντιμετωπίσει συνολικά μια τιτάνια πρόκληση με λιγοστά μέσα στη διάθεσή της».

Τόνισε μάλιστα ότι η όλη κατάσταση που βιώνουμε ανέδειξε την επείγουσα και επιτακτική ανάγκη Μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον τόπο μας, ώστε να καταστεί μια πραγματική τοπική δημοκρατία με τα απαραίτητα μέσα στη διάθεσή της για να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. «Χρειαζόμαστε τα μέσα, την ευελιξία, το ανθρώπινο δυναμικό και τη χρηματοδότηση για να εξασκούμε πραγματική πολιτική ως Τοπικές Αρχές», σημείωσε ο κ. Βύρας.

«Γνωρίζοντας τους ανθρώπους μας, ως ο πιο κοντινός δημοκρατικός θεσμός στον πολίτη, διεκδικούμε φωνή και θέση οδηγού σε αυτή τη δύσκολη πορεία ανάκαμψης. Αντιλαμβανόμαστε το βάρος της ευθύνης που μας αναλογεί και είμαστε έτοιμοι. Η Ευρώπη πετυχαίνει όταν δείχνει τον ανθρωποκεντρικό της χαρακτήρα. Εξάλλου, οι Ευρωπαίοι πολίτες της Κύπρου δεν αξίζουν κάτι λιγότερο» είπε κλείνοντας ο Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων.

 

ShareTweetSend

Related Posts

Η οδός Ρηγαίνης μεταμορφώνεται

οδός Ρηγαίνης
by Aftodioikisi
January 16, 2021
A A
ShareTweetSend

Διαφωνίες για σχέδιο ενοποίησης Δερύνειας με Φρέναρος και Αχερίτου

Αμμοχώστου
by Aftodioikisi
January 16, 2021
A A
ShareTweetSend

Opinion

Ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών – Γράφει ο Άντρος Γ. Καραγιάννης, Δήμαρχος Δερύνειας

Σας περιμένουμε, με ασφάλεια και προσοχή – Toυ Ανδρέα Παπαχαραλάμπους, Δημάρχου Στροβόλου

«Προφάσεις εν αμαρτίαις» οι δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών για τη Μεταρρύθμιση της Τ.Α.

Δώρο για μαθητές το Εκπαιδευτικό Κέντρο για τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα

Το τέλος σκυβάλων είναι ανταποδοτικό – Γράφει ο Χάρης Τσαγγαρίδης, Δημοτικός Γραμματέας Αγλαντζιάς

Γιατί λέμε ΟΧΙ στη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία – Γράφει ο Σωτήρης Ιωάννου, Δημοτικός Σύμβουλος Λάρνακας

online

Παραιτήθηκε η κυβέρνηση της Ολλανδίας

Σχέδιο του Τεν Tεν πουλήθηκε για 3,2 εκ.

Ο Τσίπρας διαψεύδει τα περί συνομιλίας με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για τα ‘χρυσά διαβατήρια’

Τούρκος ΥΠΕΞ: Είναι καιρός να εξετάσουμε τη διαπραγμάτευση συμφωνίας δύο κρατών

Έφτασε στην Ουχάν η ομάδα ειδικών του ΠΟΥ

Από τον Απρίλιο οι μαζικές ποσότητες εμβολίων στα κράτη μέλη της ΕΕ

στρόβολος

Highlights

Τα σημεία για rapid test σε όλες τις Επαρχίες το Σάββατο

Νέα έργα του διάσημου Street Αrtist Μillo θα φιλοξενηθούν στην Πάφο

Παραιτήθηκε η κυβέρνηση της Ολλανδίας

ΥΠΟΙΚ: Ορατός ο κίνδυνος στάσης πληρωμών αν απορριφθεί ο προϋπολογισμός

Ο Δήμος Αραδίππου αντιτίθεται σε συγχώνευση του με τον Δήμο Λάρνακας

Ακόμα ένας νέος χώρος στάθμευσης στην παλιά πόλη

Trending

εμβολιασθέντες
Κυπρος

Στους 10,226 ανήλθαν οι εμβολιασθέντες κατά της COVID-19

by Aftodioikisi
January 16, 2021

Στους 10,226 σύνολο, ανήλθαν οι εμβολιασθέντες κατά της COVID-19, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας, σημειώνοντας ότι άλλα 3,466...

οδός Ρηγαίνης

Η οδός Ρηγαίνης μεταμορφώνεται

January 16, 2021
Αμμοχώστου

Διαφωνίες για σχέδιο ενοποίησης Δερύνειας με Φρέναρος και Αχερίτου

January 16, 2021
rapid test

Τα σημεία για rapid test σε όλες τις Επαρχίες το Σάββατο

January 15, 2021
Street Αrtist Μillo

Νέα έργα του διάσημου Street Αrtist Μillo θα φιλοξενηθούν στην Πάφο

January 15, 2021

Instagram

    Please install/update and activate JNews Instagram plugin.

Recent News

  • Στους 10,226 ανήλθαν οι εμβολιασθέντες κατά της COVID-19
  • Η οδός Ρηγαίνης μεταμορφώνεται
  • Διαφωνίες για σχέδιο ενοποίησης Δερύνειας με Φρέναρος και Αχερίτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
Nicosia, Cyprus
Saturday, January 16, 2021
Partly Cloudy
10 ° c
81%
3.11mh
-%
15 c 6 c
Sat
15 c 6 c
Sun
12 c 4 c
Mon
12 c 3 c
Tue
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

© 2020 News & Magazine - Premium news ΑυτοδιοίκησηCY.

No Result
View All Result
  • Δημοι
    • Λευκωσία
    • Λεμεσός
    • Λάρνακα
    • Πάφος
    • Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου
    • Κατεχόμενοι Δήμοι Κοινότητες
  • Κοινότητες
  • Κυπρος
  • Διεθνη
  • Συνεντεύξεις
  • Διαδικτυο
  • Άρθρα – Μελέτες

© 2020 News & Magazine - Premium news ΑυτοδιοίκησηCY.