Γεάδης: Οι όροι αναφοράς περιλαμβάνουν επικίνδυνες πρόνοιες

Reading Time: 1 minute

Οι όροι αναφοράς περιλαμβάνουν επικίνδυνες πρόνοιες, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΕΛΑΜ Γεάδης Γεάδη, μετά το πέρας της συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου.

Ο κ. Γεάδη είπε ότι «σήμερα στο Εθνικό Συμβούλιο ενημερωθήκαμε εκτενώς για τη συνάντηση Αναστασιάδη – Ακιντζί καθώς και για τις συναντήσεις που πραγματοποιεί αυτή τη στιγμή με την κ. Λουτ».

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΕΛΑΜ είπε ότι «συμφωνούμε με την προσέγγιση του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι δεν μπορεί να προχωρήσει σε συνομιλίες εφόσον συνεχίζονται οι προκλητικές, επεκτατικές ενέργειες της Τουρκίας στις κυπριακές θάλασσες αλλά και οι προκλητικές ενέργειες του κατοχικού καθεστώτος στα Βαρώσια».

Δείτε επίσης:  Σε 90 τουριστικές εκθέσεις το Υφυπουργείο Τουρισμού κατά το 2020

Ο κ. Γεάδη είπε ότι θα πρέπει να ασκηθούν πιέσεις διεθνώς προς την Τουρκία, ενώ αναφερόμενος στους όρους αναφοράς είπε πως «όπως έχουμε ενημερωθεί στο Εθνικό Συμβούλιο θα εστιάζονται στο πλαίσιο Γκουτέρες καθώς και στη Συμφωνία μεταξύ Αναστασιάδη -Έρογλου του 2014».

Ανέφερε ότι «περιλαμβάνουν επικίνδυνες πρόνοιες όπως είναι, μεταξύ άλλων, η μη επιστροφή όλων των προσφύγων στα σπίτια τους, η παρουσία τουρκικών στρατευμάτων μετά τη λύση, τα δικαιώματα στους σφετεριστές των περιουσιών των προσφύγων, το τ/κ βέτο και η εκ περιτροπής προεδρία».

Δείτε επίσης:  Οι 28 συμφωνούν σε στοχευμένα μέτρα κατά φυσικών και νομικών προσώπων για τις παράνομες τουρκικές γεωτρήσεις

Εξέφρασε, επίσης, την κάθετη διαφωνία του ΕΛΑΜ «σε σχέση με τους κατατεθειμένους χάρτες που μετατρέπουν τα κατεχόμενα χωριά και τις κατεχόμενες πόλεις μας εσαεί τουρκικές».

«Θα πρέπει να αποβάλουμε από πάνω μας το αίσθημα της ηττοπάθειας και της πολιτικής του κατευνασμού που ακολουθούμε μέχρι σήμερα. Θα πρέπει να αγωνιστούμε για απελευθέρωση της Κύπρου», κατέληξε.

ΚΥΠΕ

In the news
Load More