Γιωρκάτζης: Η Λευκωσία βρίσκεται ενώπιον μιας πολύ δυναμικής αναπτυξιακής πρόκλησης και προοπτικής

Λευκωσία βρίσκεται ενώπιον μιας πολύ δυναμικής αναπτυξιακής
Reading Time: 2 minutes

Οι μεγάλες αναπτύξεις και τα σημαντικό έργα υποδομής που γίνονται τελευταία, τόσο από το δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τομέα, δημιουργούν ένα νέο πρόσωπο για τη Λευκωσία, δήλωσε ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λευκωσίας (ΕΒΕΛ) Στέλιος Αναστασιάδης, μιλώντας στην Ετήσια Γενική Συνέλευση των Μελών του Επιμελητηρίου της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με τον κ. Αναστασιάδη, με ανακοίνωση του ΕΒΕΛ, είναι πλέον γεγονός ότι η Λευκωσία αναπτύσσεται με γρήγορους σύγχρονους ρυθμούς και να καταστεί μια σύγχρονη πόλη, που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από μια αντίστοιχη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.

Η πρωτεύουσα, τόνισε ο κ. Αναστασιάδης, περνά σε μια άλλη νέα φάση, με βασικά χαρακτηριστικά τη δημιουργία νέων υποδομών, νέων ποιοτικών έργων και γενικά την ανάπτυξη της ως κέντρο επιχειρήσεων, έρευνας, καινοτομίας, εκπαίδευσης και υγείας.

Με την ίδια χαρά και περηφάνια για την πρωτεύουσα απηύθυνε λόγο και ο Δήμαρχος Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, τονίζοντας αρχικά ότι η Λευκωσία βρίσκεται σήμερα ενώπιον μιας πολύ δυναμικής αναπτυξιακής πρόκλησης και προοπτικής.

Δείτε επίσης:  Δ. Λακατάμιας: Υπέρ της μεταρρύθμισης υπό προϋποθέσεις

«Μετά από δεκαετίες υλοποιούνται στην πόλη μας έργα για ανάπτυξη του Αστικού Κέντρου, για αναζωογόνηση της Πράσινης Γραμμής και της Εντός των Τειχών Πόλης όπως και έργα για ποιοτική αναβάθμιση γειτονιών. Το βλέπετε, το βιώνετε και θα συνεχίσετε να το βιώνετε τα επόμενα χρόνια. Και αυτό γιατί είναι ίσως η πρώτη φορά που ο Δήμος Λευκωσίας καλείται να διαχειριστεί πόρους περίπου 130 εκατομμυρίων ευρώ.» ανέφερε ο δήμαρχος.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο δήμαρχος η πρωτεύουσα είχε ανάγκη αυτά τα εργα που θα αναβαθμίσουν ουσιαστικά την πόλη, τόσο σε αισθητικό όσο και σε λειτουργικό επίπεδο και θα βελτιώσουν τη ποιότητα ζωής του κάθε πολίτη. Έργα που θα δώσουν στη Λευκωσία νέα δυναμική και θα συμβάλουν καταλυτικά στην προσέλκυση επενδύσεων, στην ανάπτυξη νέων οικονομικών δραστηριοτήτων και στη δημιουργία θέσεων εργασίας για τους νέους ανθρώπους της πόλης μας.

Τέλος ανέφερε ότι στον Δήμο Λευκωσίας, «επιμένουμε να επενδύουμε στο κέντρο, διότι πιστεύουμε σε μιαν ελεύθερη και επανενωμένη Λευκωσία, απαλλαγμένη από την τουρκική κατοχή. Πιστεύουμε ότι εμείς πρώτοι, επιβάλλεται να βρισκόμαστε στο κέντρο της πόλης μας. Γι’ αυτό, παρά τις πολλές δυσκολίες, επιμείναμε τόσο πολύ στην ολοκλήρωση του νέου Δημαρχείου Λευκωσίας.»

Δείτε επίσης:  Παρουσιάστηκε ο απολογισμός τριετίας του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας

Ο κ. Γιωρκάτζης ωστόσο συμπλήρωσε πως για να καταστεί η Λευκωσία μια πραγματικά βιώσιμη πόλη επιβάλλεται να σταματήσει η οριζόντια εξάπλωση των πόλεων και να υπάρξουν πραγματικές δημόσιες συγκοινωνίες. Θεωρεί μονόδρομο την εφαρμογή των προνοιών του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Κινητικότητας Λευκωσίας όπως και την δημιουργία δομής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που να ευνοεί τον ενιαίο πολεοδομικό σχεδιασμό της ευρύτερης αστικής Λευκωσίας και να καθιστά την υλοποίηση πολιτικών και αποφάσεων αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη. Αυτό σημαίνει ότι επιβάλλεται μείωση του αριθμού των δήμων και μεταφορά εξουσιών από το Κράτος προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση ώστε να μειωθεί η γραφειοκρατία.

In the news
Load More