Wednesday, March 22, 2023
10 °c
Nicosia
11 ° Sat
10 ° Sun
10 ° Mon
9 ° Tue
AFTODIOIKISI.COM.CY
  • Αρχικη
  • Δημοι
    • Λευκωσία
    • Λεμεσός
    • Λάρνακα
    • Πάφος
    • Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου
    • Κατεχόμενοι Δήμοι Κοινότητες
  • Κοινοτητες
  • Κυπρος
  • Αρθρα – Μελετες
  • Συνεντευξεις
  • Διεθνη
  • Διαδικτυο
No Result
View All Result
  • Αρχικη
  • Δημοι
    • Λευκωσία
    • Λεμεσός
    • Λάρνακα
    • Πάφος
    • Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου
    • Κατεχόμενοι Δήμοι Κοινότητες
  • Κοινοτητες
  • Κυπρος
  • Αρθρα – Μελετες
  • Συνεντευξεις
  • Διεθνη
  • Διαδικτυο
No Result
View All Result
AFTODIOIKISI.COM.CY
No Result
View All Result

Δέσμευση Υπουργείου Μεταφορών για ανάπτυξη των αερομεταφορών

by Aftodioikisi
December 19, 2019
Reading Time: 1 min read
A A
Γιάννης Καρούσος
4
SHARES
Share on FacebookShare on Twitter

Την δέσμευση του Υπουργείου Μεταφορών να υποστηρίξει την ανάπτυξη των αερομεταφορών, έδωσε σήμερα ο Γιάννης Καρούσος κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που έγινε στο αεροδρόμιο Λάρνακας, με αφορμή τη διέλευση 11 εκατομμυρίων επιβατών από τα δύο αεροδρόμια της Κύπρου για το 2019.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε βίντεο με όλα όσα έχει πετύχει η Hermes Airports από το 2006, όταν ανέλαβε τη διαχείριση και ανάπτυξη των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου, ενώ αναμένεται ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν ταξιδέψει από και προς τα δύο αεροδρόμια περισσότεροι από 11,3 εκατομμύρια επιβάτες.

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας για τον εορτασμό του νέου αυτού ρεκόρ, στην παρουσία του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, του Υφυπουργού Τουρισμού, βουλευτών θεσμικών φορέων και επιχειρηματιών του τουριστικού κλάδου, η Hermes Airports παρουσίασε βίντεο με όλα όσα επιτύχει από το 2006, όταν ανέλαβε τη διαχείριση και ανάπτυξη των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου, έχοντας επενδύσει πέραν των €640 εκατομμυρίω

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυπριακός Οργανισμός Τυποποίησης: Τα πρότυπα συμβάλλουν στην ορθολογιστική διαχείριση υδατικών πόρων

Έναρξη παγκύπριας εκστρατείας «Υιοθετήστε» μια οικογένεια το Πάσχα

Σε ομιλία του ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος ανέφερε τα αεροδρόμια της Κύπρου «αποτελούν μια από τις σημαντικότερες και κρισιμότερες υποδομές του τόπου, με επιπτώσεις σε όλους τους τομείς της οικονομικής και της κοινωνικής ζωής της χώρας.
Το Υπουργείο Μεταφορών έχει τολμήσει και έχει προχωρήσει με την ανάπτυξη και λειτουργία των αερολιμένων μέσω Σύμπραξης του Δημόσιου με τον Ιδιωτικό Τομέα» είπε και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «η συνεργασία των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου με τις υπηρεσίες του δημοσίου στην υλοποίηση έργων, θα συμβάλει στην ανάπτυξη της οικονομίας, μεγιστοποιώντας ταυτόχρονα το όφελος για την κοινωνία».

Πρόσθεσε ότι για την Κύπρο «τα αεροδρόμια είναι οι πύλες του νησιού αλλά και οι πύλες της ίδιας της Ευρώπης στο στρατηγικά σημαντικό άκρο της ανατολικής Μεσογείου. Για τον λόγο αυτό αποκτούν ιδιαίτερη σημασία ως έργα υποδομής και διαδραματίζουν ουσιαστικό ρόλο στην προσπάθεια της Κυβέρνησης για αναβάθμιση της Κύπρου σε περιφερειακό κέντρο παροχής υπηρεσιών».

Η εύρυθμη λειτουργία των αερολιμένων, συνέχισε «με την ανάπτυξη σύγχρονων εγκαταστάσεων και εξοπλισμού, τη παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών σε συνδυασμό με τη στρατηγική θέση της Κύπρου, μπορούν να αποτελέσουν ουσιαστικό στήριγμα στην κυπριακή οικονομία και στις προσπάθειες για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και νέων οικονομικών δραστηριοτήτων που θα προσελκύσουν νέες επενδύσεις».

Σύμφωνα με τον Υπουργό Μεταφορών «για να ενισχυθεί η προσπάθεια της Κύπρου να παραμείνει ένας ανταγωνιστικός τουριστικός προορισμός, το κράτος σε συνεργασία με την Hermes Airports έχει προβεί σε σειρά σχεδίων κινήτρων προς αεροπορικές εταιρείες προκειμένου να προσελκύσει επιβάτες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και να διευρύνει την συνδεσιμότητα του νησιού».

Αναφερόμενος στο 2019, ο Γιάννης Καρούσος είπε ότι ήταν «μια δύσκολη χρονιά στον τομέα των αερομεταφορών, οι οποίες επηρεάζονται έντονα από τις μεταβολές στο οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή, αφού συνοδεύτηκε από την χρεωκοπία σημαντικών τουριστικών εταιρειών και αεροπορικών εταιρειών. Στα πλαίσια των αναπτυξιακών σχεδιασμών είναι η συνεχής ανάπτυξη των υποδομών ώστε να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες παγκόσμιες τάσεις» είπε και σημείωσε πως «επικεντρωνόμαστε στην αξιοποίηση όλων των ευκαιριών και προκλήσεων και στη στενή συνεργασία και συντονισμό μεταξύ κράτους και ιδιωτικού τομέα».

Είπε ακόμα ότι «διαβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας να υποστηρίξουμε την ανάπτυξη των αερομεταφορών», προσθέτοντας πως «οι πρόσφατες διμερείς αεροπορικές συμφωνίες και μνημόνια συναντίληψης που έχουμε συνάψει στο πλαίσιο της Διάσκεψης ICAN, στην Ιορδανία, επιβεβαιώνουν την προσήλωση στους στόχους μας».

Ο Υπουργός συνεχάρη «το προσωπικό και την διοίκηση της Hermes Airports, όλους τους φορείς που εμπλέκονται στην εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των αεροδρομίων και τους λειτουργούς του Υφυπουργείου Τουρισμού και του Υπουργείου Μεταφορών για τις προσπάθειες που καταβάλλουν ώστε να κτίσουμε με μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα πάνω στα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχουμε».

Τέλος ο Γιάννης Καρούσος σημείωσε πως «τα 11 εκατομμύρια επιβάτες δίνουν περίπου 65% αύξηση από τότε που ξεκίνησε η λειτουργία των αεροδρομίων της Κύπρου, κάτι που αποτελεί μεγάλη επιτυχία» και πρόσθεσε πως εάν η Hermes συνεχίσει έτσι, «σύντομα θα συζητήσουμε και για επέκταση των δύο αεροδρομίων της Κύπρου ώστε να ικανοποιηθούν οι αυξημένες ανάγκες που θα έρθουν στο μέλλον.

Στη δική της ομιλία η Ανώτατη Εκτελεστική Διευθύντρια της Hermes Airports Ελένη Καλογήρου ανέφερε ότι «σήμερα είναι μια ιδιαίτερα σημαντική μέρα καθώς για πρώτη φορά στα ιστορικά των Κυπριακών αεροδρομίων η επιβατική κίνηση έχει φτάσει τα 11 εκατομμύρια επιβάτες, ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα».

Πρόσθεσε ότι «το σημερινό επίτευγμα έγινε κατορθωτό πάρα τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στον αεροπορικό κλάδο παγκοσμίως, που οδήγησαν σε δυσάρεστες εξελίξεις, όπως η αναστολή λειτουργίας αεροπορικών εταιρειών και τουριστικών πρακτόρων μεγάλου μεγέθους, οι οποίες δεν άφησαν ανεπηρέαστη τη Κύπρο. Είναι σε πείσμα αυτών των παραμέτρων που βελτιώσαμε σημαντικά τη συνδεσιμότητα της χώρας και αυξήσαμε την ροή των επιβατών».

Οσον αφορά τα σχέδια της Hermes, η κα. Καλογήρου είπε ότι «στόχος μας για τη νέα χρονιά είναι να διατηρήσουμε μια υγιή και βιώσιμη αύξηση της επιβατικής κίνησης, καλύπτοντας κενά, όπου υπάρχουν, στη συνδεσιμότητα. Οι σχεδιασμοί μας εστιάζουν στην περαιτέρω μείωση της εποχικότητας του κυπριακού τουρισμού» είπε και σημείωσε πως ο προγραμματισμός της Hermes «γίνεται με γνώμονα και τη σταδιακή μείωση της εξάρτησής μας από κορεσμένες αγορές».

Αφού αναφέρθηκε στην πρόσφατη κατάρρευση της αεροπορικής εταιρείας Thomas Cook, που όπως είπε είναι «ίσως το πιο ενδεικτικό παράδειγμα της σταδιακής απεξάρτησης της Κύπρου από τα τουριστικά μοντέλα που κυριάρχησαν στο παρελθόν» η κα. Καλογήρου είπε ότι τη νέα χρονιά έχουμε να διαχειριστούμε τις όποιες εξελίξεις εμφανιστούν στο θέμα των αεροπορικών εταιρειών καθώς και τις επιπτώσεις από πολιτικές εξελίξεις όπως το Brexit.

Για το θέμα των προκλήσεων της νέας χρονιάς είπε πως αυτές περιλαμβάνουν την εφαρμογή «της Εθνικής Στρατηγικής για τον Τουρισμό και την νέα ταυτότητα της Κύπρου» και πρόσθεσε πως βρίσκεται σε εξέλιξη το μεγάλο έργο ανασχεδιασμού και ανακαίνισης των εμπορικών χώρων του αεροδρομίου Λάρνακας, που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους μήνες.

Στην ομιλία της η Εκτελεστική Διευθύντρια της Hermes αναφέρθηκε στην «εγκατάσταση τρισδιάστατων αναπαραστάσεων και αντικειμένων που παραπέμπουν στην ιστορία και τη φύση της Κύπρου και στην αποτύπωση των περίφημων μωσαϊκών της Πάφου» που βρίσκεται στο αεροδρόμιο Λάρνακας, στο γκραφίτι που άρχισε να σχεδιάζεται στο αεροδρόμιο Πάφου και στην ανάδειξη της κυπριακής φιλοξενίας.

Η κα. Καλογήρου έκανε επίσης αναφορά στους σχεδιασμούς για βιώσιμη ανάπτυξη, ιδιαίτερα σ’ ότι αφορά τα περιβαλλοντικά ζητήματα, στην υπογραφή της Συμφωνίας NetZero 2050, με την οποία η Hermes Airports δεσμεύεται να φτάσει «σε μηδενική εκπομπή ρύπων διοξειδίου του άνθρακα από τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου έως το 2050» και στην δημιουργία φωτοβολταϊκών πάρκων σε Λάρνακα και Πάφο τα οποία θα παράγουν το 25% και 30% των ενεργειακών αναγκών του δύο αεροδρομίων.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Τουρισμού, οι Δήμαρχοι Λάρνακας και Δρομολαξιάς – Μενεού, βουλευτές, ο Πρόεδρος της ΕΤΑΠ Λάρνακας και θεσμικών φορέων και επιχειρηματιών του τουριστικού κλάδου.
ΚΥΠΕ

Tags: Γιάννης Καρούσος
Share4TweetSend

Opinion

Παγκόσμια Ημέρα Νερού – Επιταχύνοντας την αλλαγή για ένα βιώσιμο μέλλον

Οδική συνείδηση και κυρτώματα – Γράφει ο Βαλεντίνος Φακοντής, Βουλευτής Πάφου

Να μην είμαστε για ακόμα μια φορά Επιμηθείς – Του Ανδρέα Β. Παπαχαραλάμπους, Δημάρχου Στροβόλου

Κυπριακό … ώρα μηδέν – Γράφει ο Α. Κυπριανού, Τέως Γ.Γ της Κ.Ε ΑΚΕΛ

online

Εκλογές τον Μάιο ανακοίνωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός

Οι πιο χαρούμενες χώρες στον κόσμο

Στα 780 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα

Η εναρμόνιση του Ευρωπαϊκού Εργατικού δικαίου στην Κυπριακή και στην Ελλαδική έννομη τάξη

Highlights

Παγκόσμια Ημέρα Νερού – Επιταχύνοντας την αλλαγή για ένα βιώσιμο μέλλον

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας στο Silicon Valley για την νέα Ευρωπαϊκή Στρατηγική Καινοτομίας

Έναρξη παγκύπριας εκστρατείας «Υιοθετήστε» μια οικογένεια το Πάσχα

Κτίρια υπό κατάρρευση στη Γερμασόγεια, αδιαφορούν οι ιδιοκτήτες

Trending

Φαίδωνος
Δημοι

Φαίδωνος: Αποσύρει το ενδιαφέρον του για Αναπληρωτής του ΔΗΣΥ

by Aftodioikisi
March 22, 2023
Κυπριακός Οργανισμός Τυποποίησης
Κυπρος

Κυπριακός Οργανισμός Τυποποίησης: Τα πρότυπα συμβάλλουν στην ορθολογιστική διαχείριση υδατικών πόρων

by Aftodioikisi
March 22, 2023
Δημοι

Δ. Λάρνακας για φορολογίες: Μέχρι τέλος Μαρτίου η υποβολή ενστάσεων

by Aftodioikisi
March 22, 2023
Παγκόσμια Ημέρα Νερού
Άρθρα - Μελέτες

Παγκόσμια Ημέρα Νερού – Επιταχύνοντας την αλλαγή για ένα βιώσιμο μέλλον

by Aftodioikisi
March 22, 2023

Recent News

  • Φαίδωνος: Αποσύρει το ενδιαφέρον του για Αναπληρωτής του ΔΗΣΥ
  • Κυπριακός Οργανισμός Τυποποίησης: Τα πρότυπα συμβάλλουν στην ορθολογιστική διαχείριση υδατικών πόρων
  • Δ. Λάρνακας για φορολογίες: Μέχρι τέλος Μαρτίου η υποβολή ενστάσεων
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

© 2020 News & Magazine - Premium news ΑυτοδιοίκησηCY.

No Result
View All Result
  • Δημοι
    • Λευκωσία
    • Λεμεσός
    • Λάρνακα
    • Πάφος
    • Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου
    • Κατεχόμενοι Δήμοι Κοινότητες
  • Κοινότητες
  • Κυπρος
  • Διεθνη
  • Συνεντεύξεις
  • Διαδικτυο
  • Άρθρα – Μελέτες

© 2020 News & Magazine - Premium news ΑυτοδιοίκησηCY.

Χρησιμοποιούμε cookies στον ιστότοπό μας για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία. Κάνοντας κλικ στο "Αποδοχή όλων", συναινείτε στη χρήση όλων των cookies ή μπορείτε να επισκεφθείτε τις "Ρυθμίσεις cookie" για να δώσετε μια ελεγχόμενη συγκατάθεση.
ΡυθμίσειςΑποδοχή όλων
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
SAVE & ACCEPT