Ανδρέας Κυπριανού για Μεταρρύθμιση ΤΑ: Γνωρίζω σε βάθος το θέμα

Ανδρέα Κυπριανού
Reading Time: 1 minute

Οι μεγάλες και δύσκολες μεταρρυθμίσεις χρειάζονται αποφασιστικότητα και τόλμη. Ιδιαίτερα σε μια προεδρική δημοκρατία όπου οι αποφάσεις της κυβέρνησης χρειάζονται κοινοβουλευτική πλειοψηφία δήλωσε ο Βουλευτής Λεμεσού Ανδρέας Κυπριανού.

Αυτούσια η δήλωση

Όλα τα πολιτικά κόμματα στην Κύπρο είναι θεωρητικά υπέρ των μεταρρυθμίσεων μέχρι την στιγμή που τα νομοσχέδια έρθουν ενώπιον του κοινοβουλίου οπότε και όλοι λειτουργούν με βάση τα μικροπολιτικά τους συμφέροντα. Προσπαθούν να τους αλλάξουν τα φώτα ικανοποιώντας τις πολιτικές τους πεποιθήσεις ή το πολιτικό τους ακροατήριο.

Ριζικές και πραγματικές μεταρρυθμίσεις που εκσυγχρονίζουν το κράτος, μειώνουν την γραφειοκρατία, δημιουργούν οικονομίες κλίμακος, απλοποιούν τις διαδικασίες προς όφελος του πολίτη, μπορεί να συγκρούονται με συνδικαλιστικά συμφέροντα, μπορεί να καταργούν βασίλεια, μπορεί ακόμα να μειώνουν τον κρατισμό ενάντια σε συγκεκριμένες πολιτικοοικονομικές φιλοσοφίες, με αποτέλεσμα ενώ επικοινωνιακά πολιτικά κόμματα τοποθετούνται υπέρ μιας μεταρρύθμισης, στο τέλος μέσα από τις παρεμβάσεις τους την σκοτώνουν ή ακόμα χειρότερα οδηγούν με τις αλλαγές που θα επιφέρουν σε αποτέλεσμα αντίθετο από τον αρχικό σκοπό της εκτελεστικής εξουσίας.

Δείτε επίσης:  Μουσιούττας: Η μεταρρύθμιση της ΤΑ να εξυπηρετεί τους πολίτες

Επειδή μπορώ να διαβάσω τις πολιτικές σκοπιμότητες της αντιπολίτευσης και γνωρίζω σε βάθος το θέμα αφού είμαι πολιτικός μηχανικός και για δυο θητείες δημοτικός σύμβουλος, αλλά και για μια δεκαετία μέλος της επιτροπής εσωτερικών, θέλω να ξεκαθαρίσω έγκαιρα την πολιτική μου προσέγγιση.

Δείτε επίσης:  Σιζόπουλος: Επείγουσας φύσης οι μεταρρυθμίσεις που συζητούνται

Καλύτερα να παραμείνω στην σωστή μου αρχική θέση για πραγματική μεταρρύθμιση και αν καταψηφιστεί ας αναλάβουν την ευθύνη αυτοί που θα την καταψηφίσουν παρά μέσα από την προσπάθεια για υπερψήφιση να οδηγηθώ σε ένα αποτέλεσμα που δεν θα υπηρετεί τον αρχικό στόχο και σκοπό, αλλά θα δημιουργεί πολλαπλάσια προβλήματα και γραφειοκρατία για τον ταλαιπωρημένο Κύπριο πολίτη και φορολογούμενο.

Εν αναμονή της κατάθεσης των νομοσχεδίων με ιδιαίτερη ανησυχία που το ΑΚΕΛ συμφωνεί με την σαλαμοποίηση της συζήτησης.

In the news
Load More