Δήμαρχος Αγλαντζιάς και φοιτητές του ΠΚ έκαναν την πρώτη πεταλιά

Reading Time: 2 minutes

Η Φ.Π.Κ του Πρωτοπορία Πανεπιστημίου Κύπρου, διοργάνωσε και υλοποίησε την περασμένη Τετάρτη, την εκδήλωση «Η πρώτη πεταλιά» με την στήριξη του Δήμαρχου Αγλαντζιάς, κ Χαράλαμπου Πετρίδη.

Με αυτό τον τρόπο δηλώνουν έμπρακτα τη στήριξη στην πρωτοβουλία του Δήμου Αγλαντζιάς, για την τοποθέτηση ποδηλάτων σε 21 σημεία γύρω από την Αγλαντζιά.

Βασικός στόχος, είναι «η καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης και ευαισθητοποίησης σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον, τόσο στην φοιτητική κοινότητα όσο και ευρύτερα στην κοινωνία μας».

Η aftodioikisi, βρέθηκε στην εκδήλωση και μίλησε με τον Δήμαρχο αλλά και με φοιτητές σχετικά με τους στόχους αλλά και τα θετικά που έχει η διακίνηση με ποδήλατα στην πόλη.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, κ. Πετρίδης «καλούμε όλες τις φοιτητικές παρατάξεις να ενεργοποιηθούν και να λαμβάνουν μέρος σε τέτοιες δράσεις». «Είναι χαρά μας να είμαστε κοινωνοί σε αυτήν την προσπάθεια» πρόσθεσε,

Δείτε επίσης:  Προβλήματα από την καθυστέρηση στη δημοσίευση του Τοπικού Σχεδίου Δερύνειας

Σχετικά με την εκδήλωση ανέφερε χαρακτηριστικά πως «ναι μεν ονομάζεται, πρώτη πετάλια αλλά όχι η μονή πετάλια».

Συνέχισε τονίζοντας ότι ως Δήμος Αγλαντζιάς, είναι υπέρ στην διακίνηση με ποδήλατα «τόσο με τα δυο πάρκα που υπάρχουν, το Εθνικό Δασικό Πάρκο Αθαλάσσας και το Πάρκο Ακαδημίας, όσο και με τους ποδηλατοδρόμους που ενώνουν αυτά τα δυο πάρκα» Παράλληλα σημείωσε ότι «στην Λεωφόρο Πανεπιστήμιου, Κυρηνείας, Ρικ, Αγλαντζιάς και σε όλες τις μεγάλες Λεωφόρους υπάρχουν ήδη υποδομές για διακίνηση με εναλλακτικά οχήματα».

Κλείνοντας επισήμανε ότι «Στόχος είναι η προώθηση αυτών των εναλλακτικών μέσων που τοποθετούνται μέσα στα πλαίσια της αειφόρου ανάπτυξης».

Ακολούθως, σε δηλώσεις τους φοιτητές της Φ.Π.Κ Πρωτοπορίας Πανεπιστημίου Κύπρου, επισήμαναν ότι «Σήμερα η παράταξη μας διοργανώνει την εκδήλωση η πρώτη πετάλια. Με στόχο να γνωρίσουμε όλοι την πρωτοβουλία του Δήμου Αγλαντζιάς, σχετικά με τα ποδήλατα. Ο Δήμος τοποθέτησε ποδήλατα σε αρκετούς χώρους του Δήμου, από οπού μπορούμε να τα χρησιμοποιούμε». Επιπρόσθετα, σημείωσε ότι ένας άλλος στόχος της εκδήλωσής είναι «να παρακινήσουμε όσους περισσοτέρους φοιτητές μπορούμε να χρησιμοποιούν τα ποδήλατα, επειδή είναι και ένα μέσο το οποίο προστατεύει και δεν επηρεάζει καθόλου το περιβάλλον. Αλλά διευκολύνει και την μετάβαση μας από και προς το πανεπιστήμιο».

Δείτε επίσης:  Έρχονται 134 χώροι στάθμευσης σε λεωφ. Αγίου Ανδρέου και Καντάρας

«Είμαστε εδώ να ενισχύσουμε την πρωτοβουλία του Δήμου Αγλαντζιάς και να καλέσουμε τους συμφοιτητές μας να έρθουν και αυτοί να δοκιμάσουν τα ποδήλατα στον Δήμο». Αυτό, προσθέτει, είναι «Κάτι το οποίο βοηθά και το περιβάλλον και την σωματική μας απόδοση».

In the news
Load More