Δήμαρχος Αγλαντζιάς: Νέα δεδομένα για το Δήμο με την ολοκλήρωση του πρώτου τετραμήνου 2019

Δήμαρχος Αγλαντζιάς
Reading Time: 1 minute

Τις προθέσεις του για καλύτερη και ποιοτική ζωή εκφράζει ο Δήμαρχος Αγλαντζιάς με αφορμή την ολοκλήρωση του πρώτου τετράμηνου του 2019, απαριθμώντας μια σειρά έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Δήμο Αγλαντζιάς. Ανάμεσα σε αυτά σχολιάζει το πολύκροτο θέμα της μεταρρύθμισης στην τοπική αυτοδιοίκηση παραθέτοντας τις δικές του απόψεις.

Ανάμεσα στις δραστηριότητες που τρέχουν στο Δήμο, ο Δήμαρχος αναφέρει ότι, μετά το κλείσιμο του Κοτσιάτη, η Αγλαντζιά προωθεί νέα περιβαλλοντική διαχείριση με τη βοήθεια εμπειρογνώμονα, για σχεδιασμό ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης απορριμμάτων με διαλογή στη πηγή. Έχουν γίνει δενδροφυτεύσεις με σκοπό να επεκταθεί το πράσινο και στα σχέδια του Δήμου είναι η διάθεση ποδηλάτων για διαδρομές στην πόλη μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής.

Δείτε επίσης:  Στην τελική ευθεία η δημιουργία οργανισμού πολιτιστικής ανάπτυξης Πάφου

Μεταρρύθμιση τοπικής αυτοδιοίκησης

Η συνένωση είναι αναπόφευκτη για να εξοικονομηθούν χρήματα και για να παράγεται ποιοτικό έργο ισχυρίζεται ο Δήμαρχος Αγλαντζιάς σε δηλώσεις του για την μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς οι Δήμοι με τη σημερινή τους μορφή δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τις προσδοκίες του πολίτη. «Τα έσοδα είναι λίγα και οι απαιτήσεις για υποδομές, έργα, κοινωνική πολιτική και μισθούς είναι μεγάλες»

Δείτε επίσης:  Ενώπιον Δημάρχων Λευκωσίας το κυκλοφοριακό της Λευκωσίας

Σύμφωνα με τον Δήμαρχος Αγλαντζιάς Χαράλαμπο Πετρίδη, αυτοδύναμος Δήμος σημαίνει μεγαλύτερη ασφάλεια, περισσότερη καθαριότητα, τακτική συντήρηση των δρόμων, των πεζοδρομίων και των πάρκων. Ζητούμενο του ο πολίτης να έχει άμεση και μακροπρόθεσμη ωφέλεια.

Τέλος, ο κ. Πετρίδης στέλνει το δικό του μήνυμα εν όψει του Πάσχα, το ανέσπερο φως της Αναστάσεως να φέρει χαρά, πρόοδο και κοινωνική ευτυχία σε όλους.

In the news
Load More