Δήμαρχος Αγλαντζιάς: ‘’Πλέον το Καρναβάλι Αγλαντζιάς είναι το καρναβάλι της ευρύτερης Λευκωσίας’’

Χαράλαμπος Πετρίδης
Reading Time: 3 minutes
Ο Δήμαρχος Αγλαντζιάς Χαράλαμπος Πετρίδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο aftodioikisi.com.cy αναφέρεται στο μεγάλο πολιτιστικό γεγονός του Δήμου το Καρναβάλι καθώς και στα μελλοντικά σχέδια του Δήμου που αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του 2018.

Τα τελευταία χρόνια και ο Δήμος Αγλαντζιάς προχωρεί με μεγάλη επιτυχία στη διοργάνωση καρναβαλίστικης παρέλασης. Τι διαφορετικό θα δούμε φέτος;

Φέτος προχωρούμε σε τριήμερη εκδήλωση και δραστηριότητες, φεύγοντας από το τυπικό δίωρο της παρέλασης. Από απόψε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή βράδυ, θα υπάρχει συναυλία και πολλές δραστηριότητες εντός της μεγάλης τέντας που έχει στηθεί στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στη Λεωφόρο Κυρηνείας. Το Σάββατο πέρα από τις παιδικές δραστηριότητες, θα υπάρχει και το Survivor Carnival Edition που θα διεξαχθεί με τον Βασιλιά Καρνάβαλο Μάριο Πρίαμο Ιωαννίδη. Για πρώτη φορά θα υπάρχουν 6 διαφορετικά βραβεία, 3 για τις πιο ευφάνταστες ομάδες και 3 για τα καλύτερα άρματα σύμφωνα με την κριτική επιτροπή.

Δίνουμε έμφαση στο θέμα του φετινού καρναβαλιού το οποίο είναι «Γη, Ένας Πολύχρωμος Πλανήτης». Θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα της ειρηνικής συνύπαρξης όλων των λαών, έτσι το Δημοτικό Συμβούλιο θα παρελάσει με στολές χωρών. Θέλουμε παράλληλα να περάσουμε το θέμα της αποδοχής όλων, της ανεκτικότητας και το αλληλοσεβασμού. Το Δημοτικό Συμβούλιο θα παρελάσει επίσης με τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου, που βρίσκονται εντός του Δήμου Αγλαντζιάς.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ΟΣΕΛ για όλα τα δωρεάν δρομολόγια που προσφέρει από και προς την Αγλαντζιά τη μέρα της παρέλασης. Να ευχαριστήσω ταυτόχρονα τον Υπουργό Μεταφοράς, Συγκοινωνιών και Έργων, το ΡΙΚ και όλους τους χορηγούς και υποστηρικτές μας.

Υπάρχει ανταπόκριση, τόσο από κοινό και συμμετέχοντες όσο και από άλλους δήμους;

Έχουμε συμμετοχές από όλους τους δήμους και η ανταπόκριση είναι μεγάλη. Φέτος οι συμμετέχοντες στην παρέλαση αγγίζουν τις 7 και πλέον χιλιάδες, ενώ οι θεατές υπολογίζονται στις 25-30 χιλιάδες. Λόγω του τριημέρου των δραστηριοτήτων, η προσέλευση μπορεί να φτάσει τις 50 και πλέον χιλιάδες.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγλαντζιάς, έχει εισηγηθεί υποψηφιότητα για την Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας. Μια πρόταση που έγινε από εσάς σε συνεργασία με τους Δήμους Στροβόλου και Λευκωσίας.

Είναι ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα για το οποίο θα γίνει σχετική παρουσίαση την ερχόμενη Τρίτη στο αμφιθέατρο της CYTA. Είναι ένα πρόγραμμα για το οποίο αν και εφόσον είμαστε στους 5 φιναλίστ, θα έχουμε τη στήριξη του κράτους. Ελπίζουμε να είμαστε στους φιναλίστ, ώστε να έχουμε την ευκαιρία να προχωρήσουμε με το πρόγραμμα εντός των επόμενων 8 μηνών.

Τι τελευταίες μέρες είδαμε την παραίτηση του Δημοτικού Συμβούλου ΔΗΚΟ Αγλαντζιάς. Τι έχετε να δηλώσετε επί του θέματος;

Έχω ενημερωθεί για το θέμα και εγώ από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εμείς ως Δημοτικό Συμβούλιο ενεργούμε προς όφελος των δημοτών του Δήμου Αγλαντζιάς. Οποιαδήποτε εσωτερικά θέματα του κάθε δημοτικού συμβούλου, εναπόκεινται στους ίδιους.

Η νέα χρονιά φέρνει μαζί της νέα σχέδια και νέους στόχους. Τι σχεδιάζει λοιπόν και σε τι στοχεύει ο Δήμος Αγλαντζιάς για το 2018;

Κύριος στόχος είναι αποπεράτωση του υφιστάμενου έργου που φαίνεται ότι θα τελειώσει αυτή τη χρόνια. Από εβδομάδας θα υπάρξει ασφαλτόστρωση που θα ξεκινά από το πάρκο της Ακαδημίας και θα κατευθύνεται ανατολικότερα προς όλη την περιοχή. Επιπλέον τροχιοδρουμούμε τη Λεωφόρο Μακαρίου ως νέο έργο και την οδό Λεύκωνος για την κατασκευή νέων πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων, ενώ παράλληλα η Πολεοδομία τρέχει τον σχεδιασμό για νέο φωτισμένο ποδηλατόδρομο-πεζόδρομο, που θα ενώνει το Πανεπιστήμιο Κύπρου διαμέσου του Πάρκου Αθαλάσσας, παρά το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου μέχρι το Γέρι. Ο σχεδιασμός αυτός είναι του Τμήματος Πολεοδομίας σε συνεργασία με το Τμήμα Δασών και του Δήμου.

Με τη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ετοιμάζονται τα έγγραφα για να προκηρύξουμε ένα νέο ευρωπαϊκό διαγωνισμό που αφορά την αντικατάσταση των λαμπτήρων όλου του δήμου, με λαμπτήρες LED.

Επίσης έχουμε βραβευθεί πρόσφατα από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, με δυο διαφορετικά περιβαλλοντικά βραβεία τα οποία αφορούν το «Πληρώνω Όσα Πετώ». Αναμένουμε ως Δήμος να μας δοθεί το ανάλογο κονδύλι για άμεση υλοποίηση. Χωρίς εγκριμένο προϋπολογισμό ακόμη, αναμένεται η έγκριση του πρώτου προϋπολογισμού του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δείτε επίσης:

Καρναβάλι Αγλαντζιάς 2018 (πρόγραμμα)

In the news
Load More