Δήμαρχος Αμμοχώστου: Οι προκλήσεις των Τούρκων είναι σοβαρές

Τελικό προεκλογικό μήνυμα Σίμου Ιωάννου
Reading Time: 2 minutes

Οι προκλήσεις των Τούρκων στο θέμα της Αμμοχώστου είναι σοβαρές, ωστόσο όλα εξαρτώνται από την έκβαση της προσπάθειας για συνομιλίες στο Κυπριακό, δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Δήμαρχος της κατεχόμενης πόλης, Σίμος Ιωάννου, προσθέτοντας πως εάν η προσπάθεια αυτή καταρρεύσει τότε και το θέμα της Αμμοχώστου φαίνεται ότι θα πάρει μια πολύ πιο αρνητική τροπή.

Όπως δήλωσε ο κ. Ιωάννου «απόψε θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων και Οργανώσεων Αμμοχώστου. Αντιπρόσωποι των αθλητικών σωματείων Ανόρθωσης, Σαλαμίνας, ΓΣΕ, Ναυτικού Ομίλου, ΕΒΕΑ, συντεχνιών και άλλων, θα ενημερωθούν για τις ενέργειες που έχει κάνει μέχρι σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα της Αμμοχώστου και θα ακολουθήσει διάλογος με ερωτήσεις και εισηγήσεις».

Πρόσθεσε ότι «στόχος είναι να συγκεντρωθούν όλες αυτές οι εισηγήσεις για να παρουσιαστούν ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια της συνάντησης που θα έχουμε μαζί του την ερχόμενη Δευτέρα».

Δείτε επίσης:  Κάλεσμα Δήμου Αραδίππου για εθελοντική δεντροφύτευση

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Ιωάννου είπε ότι «φαίνεται πως όλα όσα είχαμε προβλέψει για την Αμμόχωστο δυστυχώς γίνονται πραγματικότητα”.

Ανέφερε επίσης πως «στο Κυπριακό πάντα η Τουρκία κινούσε και κινεί τα νήματα. Ωστόσο τώρα η Τουρκία φαίνεται ότι θέλει να υποβαθμίσει τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί ο οποίος αντιδρά σε ορισμένα θέματα, και επιδιώκει να προωθήσει δικό της άτομο και συγκεκριμένα τον Κουντρέτ Οζερσάι, ο οποίος ενστερνίζεται 100% τις δικές της απόψεις».

Ο Δήμαρχος Αμμοχώστου σημείωσε πως «το πιο τραγικό είναι οι πληροφορίες ότι τον Οκτώβριο αναμένεται να ληφθεί απόφαση για εποικισμό της Αμμοχώστου. Όλοι γνωρίζουμε ότι εποικισμός δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη και η περίκλειστη περιοχή θέλει αρκετά χρόνια για να επανέλθει σε κατοικήσιμη κατάσταση».

Δείτε επίσης:  Τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού 2020, διεκδικεί ο Δήμος Λεμεσού

Ερωτηθείς για τον ρόλο των Ηνωμένων Εθνών στο θέμα της Αμμοχώστου, ο κ. Ιωάννου απάντησε πως «ακριβώς αυτό αναμένουμε, ποιά δηλαδή θα είναι η κατάληξη αυτών των προσπαθειών. Εάν η κατάληξη για επανέναρξη των συνομιλιών είναι δυστυχώς αρνητική, τότε πιστεύω ότι εκτός από το τέλος της Αμμοχώστου θα είναι και το τέλος του Κυπριακού».

Αναμένουμε, κατέληξε, «να δούμε ποιες πιέσεις θα ασκήσουν οι μεγάλες δυνάμεις στον Πρωθυπουργό της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν αλλά και το αποτέλεσμα της συνάντησης μεταξύ του κ. Ερντογάν και του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη», για το τι μέλλει γενέσθαι στο Κυπριακό”.
ΚΥΠΕ

In the news
Load More