Δήμαρχος Αμμοχώστου: “Ψυχολογικός πόλεμος” οι εξαγγελίες Τσαβούσογλου

Reading Time: < 1 minute

Λύπη και αγανάκτηση εξέφρασε ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Σίμος Ιωάννου, αναφορικά με τις εξαγγελίες του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά την παράνομη επίσκεψη που πραγματοποίησε στα κατεχόμενα για άνοιγμα προξενείου της Άγκυρας στην Αμμόχωστο.

“Στο πιο ψηλό επίπεδο της Τουρκία επαναλήφθηκε το σκηνικό, με ένα θέατρο οποίο έστησαν στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου. Αυτό είναι στο πλαίσιο για να αποδεχτούμε τις απαιτήσεις τους στο Κυπριακό και να καταλήξουν στο εποικισμό της Αμμοχώστου. Εάν θα καταλήξουν καλώντας τους Αμμοχωστιανούς για να επιστρέψουν υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση ή θα προχωρήσουν από μόνοι τους, αυτό θα φανεί.”

Δείτε επίσης:  Θεία λειτουργία θα τελεστεί στις 17 Νοεμβρίου στην κατεχόμενη κοινότητα Στύλλοι Αμμοχώστου

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα, ο κύριος Ιωάννου έκανε λόγο για παραβίαση των διεθνών διπλωματικών συμβάσεων.

“Είτε γίνει στην Αμμόχωστο, είτε στο Τρίκωμο, είτε στη Λεύκα, γιατί δεν είπε ξεκάθαρα τι εννοούσε, είναι μια αποσχιστική ενέργεια και αυτό εντάσσεται στο γενικό πλαίσιο που κάνουν τον τελευταίο καιρό, είναι ένας ψυχολογικός πόλεμος. Είπε την Αμμόχωστο αλλά μπορεί να εννοούσε την περιοχή που κατοικούν Τουρκοκύπριοι, τα κάνουν αυτά για ένα σκοπό”

Δείτε επίσης:  Ο Δήμος Λευκονοίκου συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Γαστρονομίας

Ο Δήμαρχος Αμμοχώστου είπε ότι οι οργανωμένοι φορείς προβαίνουν σε συνεχή διαβήματα και ήδη έχει οριστεί συνάντηση τριμελούς αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες στις 14 Οκτωβρίου με τους Προέδρους των πολιτικών ομάδων και πιθανόν με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

“Θα έχουμε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 16 Σεπτεμβρίου, έχουμε στείλει διάφορες επιστολές και θα συνεχίσουμε εκεί και όπου χρειάζεται”
alphanews.live

In the news
Load More