Δήμαρχος Ύψωνα: Οι προσπάθειες μας παίρνουν σάρκα και οστά

Παντελής Γεωργίου
Reading Time: 2 minutes

Μετά την ανακοίνωση των προτάσεων για τις συνενώσεις, από τον Υπουργό εσωτερικών την περασμένη Δευτέρα, οι αντιδράσεις, οι διαφωνίες αλλά και η ικανοποίηση πολλών Δημάρχων και Κοινοταρχών συνεχίζονται.

Ένας από τους πολύ ικανοποιημένους, είναι και ο Δήμαρχος Ύψωνα, κ. Παντελής Γεωργίου. Όπως ανέφερε ουσιαστικά είδαν τις προσπάθειες που έκαναν εδώ και ενάμιση χρόνο μαζί με τους προέδρους των κοινοτήτων, να παίρνουν πλέον σάρκα και οστά.

Υπογράμμισε πως ήθελαν να δημιουργήσουν ένα βιομηχανικό Δήμο Δυτικής Λεμεσού και αυτός πλέον είναι ο στόχος.

Σε αυτό τον Δήμο θα συμπεριλαμβάνονται Ύψωνας, Ασώματος, Σωτήρα, Κολόσσι, Τραχώνι, Ακρωτήρι, Καντού και Επισκοπή. Όπως εξήγησε ο Δήμαρχος, ουσιαστικά θα είναι ο μεγαλύτερος σε έκταση Δήμος που θα δημιουργηθεί. Διευκρίνισε ότι η περιοχή έχει μεγάλη εύφορη έκταση γης και περιοχές Natura. «Θέλουμε να δώσουμε το στίγμα του οικοτουρισμού, κάτι που λείπει γενικότερα από την Λεμεσό, καθώς επίσης και την δυνατότητα ανάπτυξης περεταίρω των βιομηχανικών περιοχών και σε συνδυασμό με τις γύρω περιοχές, ώστε να δοθεί η δυνατότητα εργοδότησης νέων ατόμων αλλά και ανάπτυξης νέων τεχνολογιών και καινοτομίας στην ευρύτερη περιοχή της Λεμεσού».

Δείτε επίσης:  Χριστούγεννα στον Άγιο Αθανάσιο - Το Σάββατο η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

Από εδώ και πέρα, όπως είπε, αναμένουν να δουν πως θα περάσει το νομοσχέδιο στη Βουλή. «Πιστεύουμε ότι η βουλή πρέπει να ακούσει τόσο τη κυβέρνηση όσο και τους Δήμους, γιατί είναι η πρώτη φορά που έγινε μια τόσο εμπεριστατωμένη δουλειά έτσι ώστε να ξεκινήσουμε το συντομότερο δυνατόν να υλοποιούμε όσα πρέπει να γίνουν» υπογράμμισε.

Δείτε επίσης:  Εκλογές Αγίας Νάπας: Ξεκίνησε η εσωκομματική διαδικασία στο ΑΚΕΛ

Τέλος, σχολιάζοντας τον αριθμό των Δήμων, οι οποίοι από 30 που θα ήταν αρχικά έχουν πέσει στους 17, ανέφερε πως ο αριθμός δεν ήταν αυτοσκοπός, ωστόσο εκφράζοντας την προσωπική του άποψη τόνισε πως η Κύπρος πρέπει να γίνει όλη Δημαρχούμενη. «Θεωρώ ότι δεν μπορούμε να έχουμε Τοπική Αυτοδιοίκηση δυο ταχυτήτων. Δεν έχει λογική να έχουμε διαφορετικά συστήματα αυτοδιοίκησης. Άρα θεωρώ πως ο μικρός αριθμός των Δήμων πρέπει να αυξηθεί αλλά όλες οι περιοχές της Κύπρου να είναι Δημαρχούμενες» είπε κλείνοντας ο κ. Γεωργίου.

In the news
Load More