Δήμοι και Κοινότητες της Κερύνειας ενημέρωσαν τον Πρόεδρο της Βουλής

Δήμοι και Κοινότητες της Κερύνειας
Reading Time: < 1 minute

Οι Δήμοι, οι Κοινότητες και τα προσφυγικά σωματεία της Κερύνειας διεκδικούν για άλλη μια χρονιά μια δίκαιη λύση, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και επιστροφή στις πατρογονικές τους εστίες. Αυτό διαμηνύουν μέσα από ψήφισμα που επέδωσαν σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη, τον οποίο και ενημέρωσαν για την αντικατοχική εκδήλωση που θα πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Δευτέρα.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής, ο Δήμαρχος Λαπήθου Νεοπτόλεμος Κώτσαβας είπε πως σήμερα πραγματοποίησαν την πρώτη τους συνάντηση στο πλαίσιο των συναντήσεων με την πολιτική ηγεσία του τόπου και με διάφορες Πρεσβείες, με σκοπό την επίδοση του ψηφίσματος καθώς και για ενημέρωση για τις αντικατοχικές εκδηλώσεις μνήμης, τιμής και αγώνα. Όπως είπε η κύρια εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22 Ιουλίου, στις 19:00 στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας.

Δείτε επίσης:  Δ. Λευκωσίας: Πρόστιμα σε επικίνδυνες οικοδομές

Κατά τη σημερινή συνάντηση, ανέφερε ο κ. Κώτσαβας, η αντιπροσωπεία των Δήμων επέδωσαν στον Πρόεδρο της Βουλής το ψήφισμα με τις θέσεις των Δήμων για μια σωστή, δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού. «Εδώ και 45 χρόνια μας έχουν προβληματίσει πάρα πολύ τα σημερινά δεδομένα, ο προσφυγικός κόσμος είναι σε πολύ δύσκολη κατάσταση», είπε και τόνισε πως διεκδικούν ανθρώπινα δικαιώματα, ίσες αρχές και αξίες και επιστροφή στον τόπο τους.

Δείτε επίσης:  Πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα και αυτό το Σαββατοκύριακο στο «Χριστουγεννιάτικο χωριό»

Οι αντικατοχικές εκδηλώσεις της Επαρχίας Κερύνειας διοργανώνονται από τους κατεχόμενους Δήμους Κερύνειας, Λαπήθου, Καραβά, την Ένωση των 36 Κοινοτήτων της Επαρχίας και τα προσφυγικά σωματεία.

ΚΥΠΕ

In the news
Load More