Δήμος Αμμοχώστου: Παράτυπη η διαδικασία εκλογής Προέδρου Επιτροπής Κατεχομένων Δήμων

Reading Time: 2 minutes

Αναφορικά με την απόφαση που έλαβε σε χθεσινή της συνεδρία η Επιτροπή Κατεχομένων Δήμων σχετικά με την πλήρωση της κενωθείσας θέσης του Προέδρου της Επιτροπής μετά τον χαμό του αείμνηστου Δημάρχου μας, Αλέξη Γαλανού, ο Δήμος Αμμοχώστου τοποθετείται ως εξής:

Αυτούσια η ανακοίνωση

1. Από της εγκαθίδρυσης της Επιτροπής Κατεχομένων Δήμων υπό την Ένωση Δήμων Κύπρου είχε αποφασιστεί ομόφωνα και θεσμοθετηθεί ότι της εν λόγω Επιτροπής θα προεδρεύει ο εκάστοτε Δήμαρχος Αμμοχώστου ως ο Δήμαρχος του μεγαλύτερου κατεχομένου Δήμου και της μητρόπολης της επαρχίας Αμμοχώστου. Ένας θεσμός που έτυχε του απόλυτου σεβασμού σε σειρά ετών μέχρι και χθες.

2. Η ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου Αμμοχώστου έχοντας πλήρη γνώση των διεργασιών που λάμβαναν χώρα από συγκεκριμένους Δημάρχους άλλων κατεχόμενων Δήμων από τον θάνατο του μακαριστού Αλέξη Γαλανού, στην τελευταία της συνεδρίαση της 5ης Σεπτεμβρίου, ομόφωνα αποφάσισε στην στήριξη του νεοεκλεγέντα Δημάρχου Αμμοχώστου, Δρ. Σίμου Ιωάννου, στην προεδρία της Ένωσης Κατεχομένων Δήμων.

Δείτε επίσης:  Δημιουργία Γραφείου Ειρηνικής Επιστροφής προγραμματίζει ο Δήμος Κερύνειας

3. Η ομόφωνη ένθερμη στήριξη του επικεφαλής του Δημοτικού Συμβουλίου Αμμοχώστου για την Προεδρία της Ένωσης Κατεχομένων Δήμων είχε λάβει χώρα μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες, παραταξιακούς τακτικισμούς και σε προσήλωση προς ένα θεσμό που έτυχε του απόλυτου σεβασμού για δεκαετίες τώρα.

4. Σε ένα από τα κρισιμότερα σημεία της ιστορίας μας που η Αμμόχωστος βάλλεται από παντού, θεωρούμε ότι τέτοιες ενέργειες δεν συμβάλλουν καθόλου προς την ενότητα που προσπαθούμε να επιτύχουμε μεταξύ του προσφυγικού κόσμου πόσο μάλλον όταν αυτές βασίζονται σε προσωπικές φιλοδοξίες.

Δείτε επίσης:  Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Έκθεση «Μνήμες Κατεχόμενης Γης»

5. Θεωρούμε ότι η καταστρατήγηση του εν λόγω θεσμού αποτελεί ασέβεια προς τον Δήμο Αμμοχώστου, τους δημότες Αμμοχώστου και την πόλη της Αμμοχώστου κατ’ επέκταση.

6. Ο Δήμος Αμμοχώστου θα προσβάλει τις χθεσινές αποφάσεις της Επιτροπής Κατεχομένων Δήμων στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ένωσης Δήμων Κύπρου αφού συγκρούονται με την πάγια πρακτική που έχει καθιερωθεί ομόφωνα από την σύσταση της εν λόγω Επιτροπής και ως εκ τούτου τις κρίνει παράτυπες.

In the news
Load More