Δήμος Λευκωσίας: Τα πεζοδρόμια δεν είναι χώροι στάθμευσης οχημάτων

πεζοδρόμια
Reading Time: 2 minutes

Ο Δήμος Λευκωσίας καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες για την κατασκευή πεζοδρομίων σε πολλές γειτονιές της πόλης, για ασφαλή και απρόσκοπτη διακίνηση πεζών και ΑμεΑ και για τη μονοδρόμηση οδών με στόχο τη δημιουργία χώρων στάθμευσης, αναφέρεται σε ανακοίνωση του.

Με αφορμή το θανατηφόρο δυστύχημα στο Καϊμακλί, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του άτομο που κινείτο με τροχοκάθισμα, ο Δήμος Λευκωσίας εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και ταυτόχρονα τον προβληματισμό του για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το δυστύχημα.

«Όπως επανειλημμένα έχουμε τονίσει, τα πεζοδρόμια δεν είναι χώροι στάθμευσης οχημάτων. Οι ράμπες στις συμβολές των οδών δεν κατασκευάστηκαν για να διευκολύνουν τα αυτοκίνητα να ανεβαίνουν στα πεζοδρόμια, αλλά για τα άτομα με κινητικές ή άλλες δυσκολίες», προστίθεται.

Δείτε επίσης:  Γ. Καρούσος: Όχι στην αντικατάσταση του Μητροπολιτικού Δήμου Αμμοχώστου

Ο Δήμος Λευκωσίας σημειώνει ότι για να αποτρέψει την παράνομη στάθμευση επί των πεζοδρομίων έχει τοποθετήσει σε πολλές περιοχές μικρούς πασσάλους, ενέργεια για την οποία, όπως αναφέρει, συχνά δέχεται επικρίσεις από αριθμό δημοτών.

«Δεν είναι λύση ούτε είναι εφικτό να δημιουργηθεί μια τόσο μεγάλη υπηρεσία τροχονομίας, η οποία να εποπτεύει κάθε γειτονιά της πόλης, κάθε στιγμή. Παρόλα αυτά καταβάλλουμε από το 2017 προσπάθειες για μικρή ενίσχυση της υπηρεσίας, οι οποίες καθυστερούν λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών», αναφέρεται.

Η λύση, συνεχίζει η ανακοίνωση, είναι ασφαλώς η δημιουργία οδικής συνείδησης και ο σεβασμός των συνανθρώπων μας που επιθυμούν ή είναι αναγκασμένοι να διακινούνται στα πεζοδρόμια.

Δείτε επίσης:  Στην τελική ευθεία η δημιουργία οργανισμού πολιτιστικής ανάπτυξης Πάφου

Ως Δήμος Λευκωσίας, σημειώνεται, θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες για ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού, αλλά μέχρι να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα θα επιμείνουμε στην εφαρμογή αποτρεπτικών μέτρων.

Θα συνεχίσουμε επίσης, αναφέρει ο Δήμος Λευκωσίας, τις προσπάθειες για υλοποίηση του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Κινητικότητας Λευκωσίας.

Σημειώνει ότι τα έργα κατασκευής δρόμων και πεζοδρομίων στις γειτονιές και τα αναπτυξιακά έργα που έχουν εκτελεστεί ή εκτελούνται στο κέντρο της πόλης (εμπορικό τρίγωνο, Καλλιπόλεως, Κυριάκου Μάτση, ποδηλατοδρόμοι, δίκτυο μικρών λεωφορείων, υπόγειος χώρος στάθμευσης Ομήρου, ανάπλαση χώρου παλαιού ΓΣΠ κ.α.), είναι έργα ανθρωποκεντρικά με βασική στόχευση τη δημιουργία πεζοδρομίων για αυξημένη και ασφαλή πρόσβαση και την αλλαγή νοοτροπίας προς έναν σύγχρονο τρόπο μετακίνησης.

In the news
Load More