ΔΗΚΟ: Αποφυγή προτάσεων που δικαιολογούν την αποθράσυνση της Τουρκίας

Reading Time: 1 minute

Είναι απαραίτητο να αποφεύγονται προτάσεις, που δικαιολογούν την αποθράσυνση της Τουρκίας και υπονομεύουν τους ενεργειακούς σχεδιασμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας επισημαίνει το ΔΗΚΟ.

Πιο συγκεκριμένα η σχετική ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «Αβάσιμες και αφελείς και ενδεχομένως επικίνδυνες, είναι οι θέσεις που εκφράζονται, περί συμμετοχής της Τουρκίας στις συζητήσεις για την αξιοποίηση του φυσικού πλούτου στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο».

Το ΔΗΚΟ τονίζει ότι τέτοιες, δημόσια, κατατιθέμενες, προτάσεις:

• Ενισχύουν το επιχείρημα της Τουρκίας να δικαιολογεί τον σχεδιασμό της, να ελέγξει τον υπό διαμόρφωση ενεργειακό χάρτη της περιοχής.
• Ενισχύουν την παράνομη αξίωση της Τουρκίας, να διεκδικεί την εμπλοκή της στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.
• Δικαιολογούν την αποθράσυνση της Τουρκίας, η οποία όταν αντιλαμβάνεται πως μετά από κάθε κλιμάκωση της έντασης, ικανοποιούνται οι παράνομες αξιώσεις της, θα συνεχίσει να εκδηλώνει προκλητική συμπεριφορά.
• Υπονομεύουν τις ήδη υπάρχουσες συμφωνίες της Κυπριακής Δημοκρατίας με την Ελλάδα, το Ισραήλ, την Αίγυπτο και άλλες χώρες, αλλά και τις συμφωνίες της Κυπριακής Δημοκρατίας με εταιρίες, τις οποίες έχει αδειοδοτήσει να εκμεταλλευτούν το φυσικό πλούτο της ΑΟΖ της Δημοκρατίας.
• Υπονομεύουν την προοπτική για την κατασκευή του αγωγού East Med.

Δείτε επίσης:  Εργασίες στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λευκωσίας

Κλείνοντας αναφέρεται ότι «η απάντηση στην τουρκική προκλητικότητα, είναι, ανάμεσα σε άλλες ενέργειες που πρέπει να γίνουν, η συνέχιση του ενεργειακού σχεδιασμού της Κυπριακής Δημοκρατίας». «Αυτή, θα έπρεπε να είναι η θέση όλων των κομμάτων» τονίζετε.

In the news
Load More