Δημιουργία ζώνης ασφαλείας στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας προτείνει το Βερολίνο

Reading Time: < 1 minute

Η Γερμανίδα Υπουργός Άμυνας, Άνεγκρετ Κραμπ Καρενμπάουερ, προτείνει τη δημιουργία διεθνούς ζώνης ασφαλείας κατά μήκος των συνόρων Τουρκίας-Συρίας.

Αυτή την πρόταση, όπως δήλωσε η ίδια, θα την παρουσιάσει στη σύνοδο Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ την ερχόμενη εβδομάδα.
Σύμφωνα με την Υπουργό Άμυνας της Γερμανίας «στη δημιουργία της ζώνης αυτής θα μπορούν να συμμετέχουν οι Ευρωπαίοι, αλλά και η Τουρκία και η Ρωσία».

Δείτε επίσης:  ΕΛΚ: Καταδικάζει τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας εντός ΑΟΖ

Σημείωσε δε πως έχει ενημερώσει την Καγκελάριο Μέρκελ για την πρόταση αυτή, με την Καγκελάριο να συμφωνεί, ενώ έχουν ενημερωθεί και οι δυτικοί σύμμαχοι της Γερμανίας.

Η Άνεγκρετ Κραμπ Καρενμπάουερ πρόσθεσε πως η ζώνη αυτή είναι απαραίτητη για να σταθεροποιηθεί η περιοχή και να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά το Ισλαμικό κράτος, ενώ στα όρια της περιοχής αυτής θα μπορούσαν εθελοντικά να μεταφερθούν Σύροι πρόσφυγες.

Επίσης δήλωσε ότι η κατάσταση στη Συρία υπονομεύει την ασφάλεια της Γερμανίας και της Ευρώπης, οι οποίες και έχουν παραμείνει σε ρόλο θεατή.

Δείτε επίσης:  Δημοφιλέστερος πολιτικός ο Ερντογάν, ακολουθούν Ιμάμογλου και Ντεμιρτάς

Το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο και κατέχουν οι Σοσιαλδημοκράτες, απάντησε συγκρατημένα στην πρόταση της Υπουργού Άμυνας, λέγοντας πως η πρόταση χρειάζεται συζήτηση, ενώ οι Πράσινοι επέκριναν την πρόταση, σημειώνοντας πως δείχνει τον φόβο της Γερμανίας απέναντι στο προσφυγικό.

In the news
Load More