Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Γεροσκήπου ζητά απαντήσεις για τις διαρροές εγγράφων

Reading Time: 2 minutes

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Γεροσκήπου, κ. Ζήνωνας Ζήνωνος, ζητά απαντήσεις, με αφορμή δημοσίευμα για την Μεταρρύθμιση Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα που βασίστηκε στην τεχνοκρατική μελέτη που ετοίμασε για λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών ο εξωτερικός σύμβουλος κ. Χαράλαμπος Κουταλάκης, «Μπορεί στον Δήμο Γεροσκήπου να εξακολουθούν να ακούγονται φωνές εναντίον της συνένωσής του με τον Δήμο Πάφου, ωστόσο η τεχνοοικονομική μελέτη καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο μεγάλος κερδισμένος από μια συνένωση Δήμου Γεροσκήπου και Δήμου Πάφου θα είναι ο Δήμος Γεροσκήπου»

Το δημοσίευμα επισημαίνει επίσης ότι «Για την επαρχία Πάφου η μελέτη προβλέπει τρία διαφορετικά σενάρια συνενώσεων, ωστόσο οι πληροφορίες του «Π» αναφέρουν ότι πιθανότερο σενάριο είναι αυτό το οποίο προβλέπει συνένωση της Πάφου με τη Γεροσκήπου, συνένωση του Δήμου Πέγειας με τις Κοινότητες Έμπας, Λέμπας, Κισσόνεργας και Χλώρακας και συνένωση του Δήμου Πόλεως Χρυσοχούς με τις Κοινότητες Αργάκας, Μακούντας, Γουδίου, Στενής, Πελαθούσας και Χρυσοχούς»

Διευκρινίζει επιπρόσθετα ότι στην τεχνοκρατική μελέτη «Μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι η συνένωση Πάφου και Γεροσκήπου δημιουργεί έναν νέο ισχυρό και βιώσιμο οικονομικά δήμο, με πολύ υψηλό βαθμό ενδοδημοτικής συνοχής, ο οποίος θα είναι σε θέση να προγραμματίζει και να υλοποιεί ολοκληρωμένες πολιτικές για το σύνολο της πόλης». «Σύμφωνα με τη μελέτη, ο σημερινός κατακερματισμός των δημοτικών ορίων της πόλης σε δύο δήμους εμποδίζει τόσο τη δημιουργία των απαραίτητων αναπτυξιακών συνεργειών και πρωτοβουλιών, όσο και την παροχή ομογενοποιημένων υπηρεσιών προς τους πολίτες» συνεχίζει το δημοσίευμα.
Καταλήγοντας ότι η τεχνοκρατική μελέτη επισημαίνει πως «Από τη βελτίωση των δεδομένων που καθορίζουν την οικονομική απόδοση και βιωσιμότητα ενός δήμου, (από τη συνένωση Πάφου – Γεροσκήπου) μεγάλος κερδισμένος θα είναι ο Δήμος Γεροσκήπου, ο οποίος θα μειώσει σημαντικά (τουλάχιστον κατά 22,87%) το κόστος παροχής υπηρεσιών προς τους πολίτες του».

Δείτε επίσης:  Η Μεταρρύθμιση Τοπικής Αυτοδιοίκησης με απλά λόγια

Ο κ. Ζήνωνος, με αφορμή το συγκεκριμένο δημοσίευμα, σε ανάρτηση του, εκφράζει θυμό και ζητά άμεσες απαντήσεις σε αυτονόητα ερωτήματα. «Πως είναι δυνατόν μερικοί να γνωρίζουν για την τεχνοοικονομική μελέτη του υπουργείου εσωτερικών ενώ δήμοι, κόμματα και οργανώσεις να μην την έχουν δει;». Εκτός βέβαια αν μας κοροϊδεύουν, καθόλου παράξενο!» λέει χαρακτηριστικά. «Πως βρέθηκε στη κατοχή τρίτου ατόμου αυτή η μελέτη την στιγμή που ακόμη δεν την έχει η ένωση δήμων Κύπρου. Και αυτοί μας δουλεύουν;» προσθέτει. Ενώ συνεχίζει «Μήπως έχουν την μελέτη αυτοί που θα τους βολέψει η μεταρρύθμιση;»

Δείτε επίσης:  Γ. Καρούσος: Όχι στην αντικατάσταση του Μητροπολιτικού Δήμου Αμμοχώστου

Ο κ. Ζήνωνος στην ίδια ανάρτηση αφήνοντας αιχμές κατά συγκεκριμένου Δήμαρχου και Δήμου διερωτάται αν «τελικά ο δήμαρχος που δήλωσε παραίτηση από το κόμμα του διαγράφηκε η ικανοποιήθηκε από τον κομματάρχη για να γλυτώσει ο Δήμος του και να απορροφήσει τις περιοχές που ήθελε;» ενώ παράλληλα αναρωτιέται αν «υπάρχει οικονομική τρύπα δεκάδων εκατομμυρίων σε Δήμο και το νομοσχέδιο αποτελεί σωσίβιο για αυτόν;». «Υπάρχει έστω και ένας που να γνωρίζει πόσες αγωγές εκκρεμούν ενώπιον της δικαιοσύνης σε συγκεκριμένο Δήμο;» τονίζει χαρακτηριστικά. «Συνυπολογίζεται πουθενά το συνολικό ποσό απαιτήσεων από τις αγωγές ή γίνονται μελέτες κομμένες ραμμένες σε μέτρα που βολεύουν κάποιους;» καταλήγει.

Σε αιχμηρό τόνο κλείνει την ανάρτησή του διερωτώμενος αν τελικά «στη Γεροσκήπου κάποιοι εργάζονται για να σώσουν τον Δήμο ενώ κάποιοι το τομάρι τους».

In the news
Load More