Διαφωνεί ο Ανδρέας Μορφίτης με το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβούλιου Αμμοχώστου

Ανδρέας Μορφίτης
Reading Time: 2 minutes

Ο Ανδρέας Μορφίτης Εκπροσωπώντας το Κίνημα ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ως Δημοτικός Σύμβουλος Αμμοχώστου θεωρεί υποχρέωση και καθήκοναπέναντι στους εκτοπισμένους δημότες της κατεχόμενης πόλης να γνωστοποιήσει και δημοσίως την διαφωνία και διαφοροποίηση του σε συγκεκριμένες αναφορές του ψηφίσματος που εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Αμμοχώστου με αφορμή την θλιβερή επέτειο κατάληψης της πόλης.

Οι θέσεις, του Δημοτικού Συμβούλου Αμμοχώστου κ. Ανδρέα Μορφίτη σύμφωνα με την ανακοίνωση, εκφράζουν πλήρως το Κίνημα ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, και είχαν αναλυθεί εκτενώς με επιχειρήματα κατά την έκτακτη συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου Αμμοχώστου που συνήλθε στις 14/8/2019 , επέτειο της κατάληψης της Πόλης μας από τα Τουρκικά στρατεύματα της εισβολής το 1974.

Αυτούσια η ανακοίνωση

‘’Οι απόψεις μας εν προκειμένω είναι:

1ον Δεν έχει θέση στο Ψήφισμα η αναφορά του όρου Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία , δεδομένου ότι Πολιτικά Κόμματα που εκπροσωπούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμμοχώστου καθώς και σημαντικό ποσοστό των συμπολιτών μας δεν αποδέχονται την μορφή αυτής της λύσης και ως εκ τούτου το ψήφισμα δεν μπορεί να θεωρείται ομόφωνο.
Η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τους Δημοτικούς Συμβούλους του ΑΚΕΛ, του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ.

2ο Το Δημοτικό Συμβούλιο Αμμοχώστου , ως το μόνο επίσημα εκλελεγμένο σώμα που εκπροσωπεί την κοινωνία της Αμμοχώστου και είναι επιφορτισμένο με τις ευθύνες που του αναλογούν , έχει την υποχρέωση να τοποθετηθεί και να καθοδηγήσει τους συμπολίτες μας έναντι του ενδεχόμενου η τουρκική πλευρά να καλέσει επιλεκτικά ορισμένους δημότες της Αμμοχώστου (επιχειρηματίες , ξενοδόχους κτλ. ) να επιστρέψουν στην Αμμόχωστο κάτω από κατοχική διοίκηση.

Ως γνωστόν η πρόταση αυτή έγινε από τον ίδιο τον Οζερσάι και τον Αμερικανό πρέσβυ εν Κύπρω ήδη από το 2015.

Η εισήγηση μας είναι να καλέσουμε τους συμπολίτες μας να αποφύγουν να πράξουν οτιδήποτε θα βοηθούσε τους τούρκικους σχεδιασμούς για την Αμμόχωστο , θα δίχαζε την Κοινωνία και θα δυσχέραινε καθοριστικά τους χειρισμούς της επίσημης Ε/Κ πλευράς – της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Εθνικού Συμβουλίου.

Και η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τα ίδια τα πιο πάνω μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Διαφωνώ με τον ισχυρισμό ότι η δημόσια αυτή τοποθέτηση θα προκαλέσει διάσπαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμμοχώστου σε μια κρίσιμη περίοδο διαπραγματεύσεων τόσο για την πόλη μας όσο και για το Εθνικό μας θέμα , δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι σέβομαι απόλυτα την απόφαση της πλειοψηφίας του συναδέλφων μου.

Το Κίνημα Αλληλεγγύη θεωρεί ως πράξη εσχάτης προδοσίας την επιστροφή πολίτη της Κυπριακής Δημοκρατίας υπό κατοχική διοίκηση και ειδικά όλων εκείνων που δεν βίωσαν τα δεινά της προσφυγιάς διότι έτυχαν προνομιακής μεταχείρισης ως ανήκοντες στην κυβερνώσα διαχρονικά οικονομική ολιγαρχία.’’

In the news
Load More